Εκδρομή στην Καλαμάτα και την Πύλο

Από την ΛΕΣΧΗ Λ.Σ. διοργανώνεται διήμερη εκδρομή στην Καλαμάτα και την Πύλο.

                           ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 1η ημέρα  Σάββατο 23- 09 – 2017: ΑΘΗΝΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΠΥΛΟΣ

Βάζουμε πλώρη για την όμορφη πόλη της Καλαμάτας με ενδιάμεση στάση στο Αρτεμίσιο για καφέ.

Θα επισκεφτούμε τον μεγαλοπρεπή ιερό ναό της Υπαπαντής (Μητρόπολη της Καλαμάτας), το Μοναστήρι των Καλογραιών με τα φημισμένα μεταξωτά, καθώς και τον Βυζαντινό ιστορικό ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων όπου οι οπλαρχηγοί κήρυξαν την επανάσταση κατά των Τούρκων.

Ελεύθερος χρόνος για προαιρετικό γεύμα στην παραλία  της Καλαμάτας και συνεχίζουμε για την ΜΕΘΩΝΗ, όπου θα επισκεφθούμε το ενετικό παραθαλάσσιο κάστρο της και το Μπούρτζι.

Το απογευματάκι άφιξη στην ιστορική και όμορφη Πύλο, πατρίδα του ομηρικού Νέστορα.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας,  διανυκτέρευση.

Στον Ιερό ναό ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ Πύλου θα πραγματοποιηθεί πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός προς τιμήν της Παναγίας μας που είναι πολιούχος και προστάτης της πόλης.

2η ημέρα  Κυριακή 24- 09 – 2017: ΠΥΛΟΣ – ΑΘΗΝΑ

Σήμερα η Πύλος γιορτάζει και με εξαιρετική λαμπρότητα τιμά την Πολιούχο και Προστάτιδά της «ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ»

Μετά την Αρχιερατική Θεία λειτουργία στον ιερό ναό της Παναγίας μας, θα πραγματοποιηθεί πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, που θα είναι στρωμένοι με μυρτιές και ροδοπέταλα.

Τιμές θα αποδίδουν η Μπάντα του Λιμενικού Σώματος με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου- Νέστορος και των σχολείων της περιοχής, ενώ την ιερά εικόνα θα πλαισιώνουν άνδρες του Λιμενικού Σώματος, στρατιώτες και νέοι με παραδοσιακές φορεσιές.

Μετά το πέρας της λιτανείας θα επισκεφθούμε το ιστορικό κάστρο της Πύλου (ΝΙΟΚΑΣΤΡΟ) το οποίο περιλαμβάνει το Διοικητήριο του Μαιζώνα, την ιστορική βυζαντινή εκκλησία του Σωτήρα (πρώην Τζαμί) και την Ακρόπολη του κάστρου όπου είναι το κέντρο υποβρυχίων εναλίων αρχαιοτήτων. Σε ειδική αίθουσα προβάλλεται τρισδιάστατα η ναυμαχία του Ναβαρίνου.

Γεύμα το μεσημέρι σε ταβέρνα της περιοχής και αφήνοντας την όμορφη Πύλο   επιστρέφουμε στην Αθήνα και τον Πειραιά με ενδιάμεση στάση για καφέ.