Εορτή του νεοφανούς μάρτυρος Αγίου Φανουρίου του θαυματουργού

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΘΗΚΕ

ΣΤΗ ΓΙΑΛΟΒΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΕΟΦΑΝΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΟΣ

ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ

 Πλοιάρχου Λ.Σ. ε.α. Νικολάου Γκλεζάκου, Αντιπροέδου ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ.

      Στην ιστορική και  μαγευτική ΓΙΑΛΟΒΑ Μεσσηνίας, 6 χιλιόμετρα βόρεια της ΠΥΛΟΥ, εορτάσθηκε πανηγυρικά το Σάββατο 26 παραμονή και ανήμερα την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 η μνήμη του νεοφανούς μάρτυρος Αγίου Φανουρίου του θαματουργού.

     Η τελετή που έγινε, στο πανέμορφο και λιτό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, κτισμένο σε θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον, στο κτήμα του Αντιναυάρχου – Επιτίμου Α΄. Υπαρχηγού Λ.Σ. Πελοπίδα Αγγελοπούλου, ήταν εξαιρετικά λαμπρή.

    Ο περίβολος του Ιερού Ναού όπως γίνεται κάθε χρόνο,  κατακλείσθηκε από πλήθος κόσμου, τόσο κατά τον εσπερινό της παραμονής, όσο και ανήμερα, που προσήλθε με κατάνυξη για να παρακολουθήσει την θεία λειτουργία και να προσφέρει τα δώρα του (την παραδοσιακή φανουρόπιτα, ή με αρτοκλασία), παρακαλώντας τον Άγιο να τους χαρίζει καλή υγεία.

       Τη λειτουργία τέλεσε ο εφημέριος της Γιάλοβας πατήρ Γεώργιος, ενώ στον εσπερινό και την λιτανεία της παραμονής συμμετείχαν ακόμη και τρεις ιερείς.

     Την τελετή που σημείωσε εξαιρετική επιτυχία, οργάνωσε και επιμελήθηκε προσωπικά ο Αντιναύαρχος – Επίτιμος A΄. Υπαρχηγός Λ.Σ. και Πρόεδρος της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ. κ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος με τη σύζυγό του κ. Αναστασία.

      Ο κ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος, στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε όλους που παραβρέθηκαν στην πανηγυρική εορτή και ιδιαίτερα όσους προσήλθαν για την εορτή από μακρινές περιοχές, μεταξύ των οποίων, τον Ναύαρχο – Επίτιμο Αρχηγό του Λ.Σ. κ. Χρήστο Δελημιχάλη, τους Υποναυάρχους Λ.Σ. εα κ.κ. Στυλιανό Καράκουλα, Γεώργιο Καλαρώνη, Πρόεδρο της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος και Δημοσθένη Παπαλεονάρδο, τον Αντιπλοίαρχο  Λ.Σ. κ. Δημήτριο Κωσταράκη,  τον Υποπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Χαράλαμπο Αγγελόπουλο, τον Εισαγγελέα κ. Φίλιππο Κοντιζά, τον απόστρατο αξιωματικό Λ.Σ.  κ. Γεώργιο Μπακέα, κ.α..  

 

Τό πολυτίκιον το γίου χος δ΄.

Οὐράνιον ἐφύμνιον ἐν γῆ τελεῖται λαμπρῶς, ἐπίγειον πανήγυριν νῦν ἑορτάζει φαιδρῶς, Ἀγγέλων πολίτευμα, ἄνωθεν ὑμνωδίαις, εὐφημούσι τούς ἄθλους,
κατωθεν Ἐκκλησία, οὐράνιον δόξαν ἤν εὖρες πόνοις καί ἄθλοις τοῖς σοῖς, Φανούριε ἔνδοξε.