Εορτασμός της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στην Πύλο

                     ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΠΥΛΟΣ ΕΟΡΤΑΣΕ                                               ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΗΣ                                             ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ

       Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή 23 Σεπτεμβρίου 2016 με την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, στον Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και συνεχίστηκαν την επομένη 24 Σεπτεμβρίου το πρωί  με την τέλεση Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Χρυσοστόμου και του Επιχωρίου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Μετά την Αρχιερατική Θεία λειτουργία, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι οποίοι ήταν στρωμένοι με μυρτιές και ροδοπέταλα. Την ιερά εικόνα πλαισίωναν άνδρες του Λιμενικού Σώματος, στρατιώτες και νέοι με παραδοσιακές φορεσιές.

Τιμές απέδιδαν η Μπάντα του Λιμενικού Σώματος με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου- Νέστορος και των σχολείων της περιοχής.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, κατά το κύρηγμα του, απευθυνόμενος στους πιστούς, αναφέρθηκε στο ιστορικό της Ιεράς Εικόνος και τόνισε ότι η Παναγία Μυρτιδιώτισσα αποτελεί ενίσχυση κι ελπίδα στις δοκιμασίες που διανύουμε.

Παράλληλα σχολιάζοντας τις προσπάθειες κάποιων για αλλοίωση της ταυτότητας του Έθνους μας, τόνισε ότι ” η θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων δεν κινδυνεύει από κανέναν, ούτε μπορεί να υπονομευθεί “.

Με αφορμή το μάθημα των Θρησκευτικών κάλεσε τους υπευθύνους σε διάλογο με την Εκκλησία, προς αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων .

Στον εορτασμό παρευρέθησαν μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ελένη Αλιφέρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Περικλής Μαντάς, η Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας κ. Αντωνία Μπούζα, τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αρχιπλοίαρχος κ. Δημοσθένης Παπαλεωνάρδος, ο Αστυνομικός δ/ντης Μεσσηνίας ταξίαρχος Σ. Τουφεξής, ο τέως Υπουργός κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο Πρόεδρος των Στρατιωτικών Δικαστικών της Χώρας κ. Νικόλαος Μακρής, ο Ναύαρχος – επίτιμος Αρχηγός Λ.Σ. κ. Ανδρέας Συρίγος, ο Αντιναύαρχος – Επίτιμος Α΄. Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος, Πρόεδρος της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ., ο Στρατηγός Ε.Α. κ. Βασίλης Πανταζόπουλος, ο Λιμενάρχης Πύλου Πλοίαρχος Ι. Μακαρούνης, ο διοικητής του Α.Τ. Πύλου Αστυνομικός Υποδ/ντης Δ. Ροΐδης, η διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλου, Πυραγός Γόνη Διονυσοπούλου, οι πολιτευτές κ. Λεωνίδας Φιλιππόπουλος, κ. Μίλτος Χρυσομάλλης και πλήθος κόσμου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την δεξίωση που παρατέθηκε προς τιμήν της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας και την  ομιλία του Αντιναυάρχου – Επιτίμου Α΄. Υπαρχηγού Λ.Σ. κ. Πελοπίδα Αγγελοπούλου.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37