Επιμνημόσυνη δέηση εκλιπόντων στελεχών Λ.Σ.

ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ Η ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΕΚΛΙΠΟΝΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛ. ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

     Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική λαμπρότητα, στον ιστορικό Ιερό ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς, η καθιερωμένη ετήσια επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των εκλιπόντων στελεχών (Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών, Υπαξιωματικών και Λιμενοφυλάκων) ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που επέστρεψαν στον δημιουργό ή έπεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

2     Η τελετή τελέσθηκε από τους πατέρες του Ιερού Ναού, Ανδρέα Μαρκόπουλο, Ανδρέα Καβάσυλα και π. Πρόδρομο με συλλειτουργούς τον πατέρα Γεώργιο Καλαμάρη, απόστρατο Ναύαρχο Λ.Σ. και τον ιερέα του Λ.Σ. πατέρα Δημήτριο Βαρσαμίδη,  παρουσία του πρώην Υπουργού Ναυτιλίας κ. Θοδωρή Δρίτσα και του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. κ. Σταματίου Ράπτη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Αντιναύαρχοι – Υπαρχηγοί Λ.Σ. κ.κ. Θεόδωρος Κλιάρης, Γεώργιος Μπαρκάτσας, ο Γενικός Επιθεωρητής Υποναύαρχος Λ.Σ. κ. Αντώνιος Βιδάλης, οι Κλαδάρχες Υποναύαρχοι Λ.Σ. κ.κ. Ζαφειρίου, Σεφεριάδης, Ζήκας, Ντούνης, Παρασκευάς, Μοίρας, οι Αρχιπλοίαρχοι Λ.Σ. κ.κ. Λαγουρός Διευθυντής του γραφείου Αρχηγού Λ.Σ, Παπαλεονάρδος, Διευθυντής του Κλάδου Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Αποκέντρωσης και Μάμης Βασίλειος Διευθυντής ΔΛΑ του Υπουργείου Ναυτιλίας, καθώς και αντιπροσωπεία  Αξιωματικών, Υπαξιωματικών, Λ/Φ.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης οι Ναύαρχοι-Επίτιμοι Αρχηγοί Λιμενικού Σώματος κ.κ. Θεοδόσης Παπακωνσταντίνου, Ανδρέας Συρίγος, Θεόδωρος Ρεντζεπέρης, οι επίτιμοι Υπαρχηγοί-Αντιναύαρχοι ΛΣ εα κ.κ. Αντ. Κόντης και Γ. Σπαρτιώτης, ο Πρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου Αντιστράτηγος κ. Νικόλαος Μακρής, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ. Υποναύαρχος Λ.Σ. εα κ. Δημήτριος Βαβούρης, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Λ.Σ. Υποναύαρχος Λ.Σ. ε.α. κ. Γεώργιος Καλαρώνης, τον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Ν. Αντιναύαρχο ε.α. κ. Σπυρίδωνα Περβαινά Π.Ν, κωλυόμενο, εκπροσώπησε ο Πλοίαρχος Λ.Σ. εα κ. Άγγελος Τσίρης, ο Πρόεδρος του Μ.Τ.Ν. Αντιναύαρχος εα κ. Νικόλαος Βαζαίος ΠΝ, η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου κ. Αναστασία Παλούμπη, ο Εισαγγελέας του Στρατοδικείου κ. Φίλιππος Κοντιζάς.

26  Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης παρέστησαν ο Πρόεδρος Αντιναύαρχος-Επίτιμος Α΄. Υπαρχηγός Λ.Σ. Αγγελόπουλος Πελοπίδας, ο Αντιπρόεδρος Πλοίαρχος Λ.Σ. ε.α. Γκλεζάκος Νικόλαος, ο Γενικός Γραμματέας Πλοίαρχος Λ.Σ. ε.α. Παπαδόπουλος Αθανάσιος, ο Ταμίας Υποναύαρχος Λ.Σ. Νεόφυτος Δημήτριος, o Έφορος Εντευκτηρίου Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Τσίκλος Δημήτριος, ο Έφορος Δημ. Σχέσεων & Αθλητισμού Αντιπλοίαρχος Λ.Σ.  (εα)  Καρλάφτης  Ευάγγελος, ενώ το μέλος του Δ.Σ. Πλωτάρχης Λ.Σ. Ρούσσος Εμμανουήλ συμμετείχε στις αντιπροσωπείες των εν ενεργεία αξιωματικών.

Την  τελετή  παρακολούθησαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ιωάννης Τραγάκης, οι βουλευτές κ.κ. Κων/νος Κατσαφάδος, Παναγιώτης Μελάς, Αναστάσιος Νεράντζης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μόραλης, καθώς και πλήθος αξιωματικών ε.ε. και ε.α. όλων των βαθμών και ειδικοτήτων (Ανώτατοι, ανώτεροι, κατώτεροι, Ανθυπασπιστές, υπαξιωματικοί, Λ/Φ), μέλη οικογενειών εκλιπόντων στελεχών του Λιμενικού Σώματος, κ.α..

Ο Πρόεδρος της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ. Αντιναύαρχος ε.α. – Επίτιμος  Α΄ Υπαρχηγός Λ.Σ. κ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος στη σύντομη ομιλία του, χαιρέτισε όλους τους παρευρισκομένους, λέγοντας:

«Σεβασμιότατε

Σεβαστοί Πατέρες

Κε Υπουργέ

Κε Αντιπρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων

Κοι Βουλευτές

Κ. Γεν. Γραμματείς

Κ. Δήμαρχε ή εκπρόσωπε του Δημάρχου Πειραιώς

Κ. Αρχηγέ

Κοι Υπαρχηγοί

Κοι Επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί Λ.Σ.

Κ. Γεν. Επιθ/τά

Κοι Ναύαρχοι

Κε Πρόεδρε του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου

Κοι Πρόεδροι ενεργεία κ΄ αποστρατεία Ενώσεων Αξ/κών Π.Ν. – Λ.Σ.

Κα Πρόεδρε του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος

Κε Πρόεδρε του Ιδρύματος Ευγενίδου

Κοι Προσκεκλημένοι

Κοι Συνάδελφοι εν ενεργεία και εν αποστρατεία 

Κυρίες και κύριοι,

  Με τον επιβαλλόμενο σεβασμό τα Μέλη της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ., τελούμε κάθε χρόνο, το καθιερωμένο μνημόσυνο για τους Αξ/κους – Ανθ/στές- Υπαξιωματικούς και Λ/Φ, που έφυγαν από κοντά μας σε καιρό πολέμου όπως (Καζάκος, Κωτούλας, Αρβανιτάκης, Μαυρέας, Ζαμπάτης,Τσατσάκης, Γκούμας και άλλοι) αλλά και σε περίοδο ειρήνης (όπως ο ιδρυτής της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ   Γεωργαντόπουλος και Αμαραντίδης, Θεοχάρης, Κλειώσης, Δόλας, Ντούνης, Σκιαδάς, Πελοποννήσιος, Βασόπουλος, Χρυσανθακοπουλος, Ρεντζεπέρης, Κατσίνας, Δημαράκης, Δημητρακόπουλος, Κοντογιάννης, Μπατσολάκης, Μαντάς, Τσιβιάς, Χαβατζόπουλος, Πολύμερος, Σινογιώργος, Πανόπουλος, Πετέλης και πολλοί άλλοι).

  Όλοι οι εκλιπόντες συνάδελφοι, κάτι είχαν και το προσέφεραν απλόχερα εν ζωή και κυρίως κατά την διάρκεια της Υπηρεσίας τους στο Λιμενικό Σώμα.

  Για την μνήμη όλων των ενδημησάντων στελεχών του Λ.Σ. (Αξ/κών-Ανθ/στών-Υπαξ/κών-Λ/Φ ), ανδρών και γυναικών, να τελείται αυτό το μνημόσυνο που ξεκίνησε από το 2010, αποτέλεσε το θεμέλιο λίθο που εδραιώθηκε ως θεσμός – ιδέα και κάθε χρόνο με την βοήθεια του θεού να επαναλαμβάνουμε την ίδια τελετή.

   Το κύριο χαρακτηριστικό των μελών της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ., είναι τα υψηλά συναισθήματα συναδελφοσύνης που μας διακατέχουν προς τα εν ενεργεία στελέχη Λ.Σ. και το επιβεβαιώνουμε σε κάθε μας εκδήλωση.

   Το γεγονός αυτό μας οδηγεί στο να παρακολουθούμε την πορεία του Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ., που οπωσδήποτε πορεύεται πάντοτε στις υγιείς βάσεις που είχαν θέσει οι προκάτοχοι, άλλοι ζώντες και άλλοι τεθνεώντες και με κυρίαρχο λόγο των σημερινών διοικούντων που οι απόψεις τους είναι προσαρμοσμένες και επικαιροποιημένες στα σημερινά δεδομένα .

   Επίσης, θεωρούμε ότι ωρίμασε η ιδέα, με ομόφωνη θέληση των εν ενεργεία και αποστρατεία συναδέλφων, να υλοποιηθεί η ανέγερση του πολυπόθητου μνημείου πεσόντων συναδέλφων στελεχών ΛΣ, σε όλους διαχρονικά τους αγώνες της Πατρίδας που είναι συνυφασμένοι με το Λιμενικό Σώμα. Για να επιτευχτεί το πιο πάνω εγχείρημα καθίσταται όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία η έμπρακτη συνεργασία όλων μας.

    Το σημερινό τελούμενο μνημόσυνο για το οποίο προσερχόμεθα κάθε χρόνο στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Προστάτη μας και του οποίου προ ολίγων ημερών μεγαλοπρεπώς τιμήσαμε, με βαθύτατο σεβασμό, όλοι εμείς οι ζώντες συνάδελφοι αποτείνουμε τιμή στην μνήμη των εκλιπόντων συναδέλφων για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν εν ζωή.

    Με την ιδιότητα του Προέδρου της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ., εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες στην Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ του Υπουργείου Ναυτιλίας, αλλά και σε όσους ανταποκρίθηκαν στο σημερινό κάλεσμα.

   Με ταπεινότητα στον Ιερό αυτό χώρο αναπέμπουμε για τους εκλιπόντες το Αιωνία η μνήμη τους.

     Ο καφές θα προσφερθεί στην αίθουσα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς (ακριβώς απέναντι).

Ευχαριστώ.

 Πειραιάς, 11/12/2016

Με εκτίμηση,

Αντιναύαρχος ΛΣ

Αγγελόπουλος Πελοπίδας

Επιτιμ. Α΄ Υπαρχηγός Λ.Σ.

Πρόεδρος ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ.»

Μετά το πέρας της δέησης παρατέθηκε από τη ΛΕΣΧΗ Λ.Σ. ο παραδοσιακός καφές με τα απαραίτητα βουτήματα στην αίθουσα εντευκτηρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς, που κατακλύσθηκε από Αξιωματικούς Λ.Σ. ε.ε., ε.α. και φίλους της ΛΕΣΧΗΣ και του Λιμενικού Σώματος.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 56 57 58 59 60