H ΛΕΣΧΗ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ιδρύθηκε το έτος 1982 από Αξιωματικούς Λ.Σ. εν ενεργεία και εν αποστρατεία.

Το Καταστατικό της Λέσχης υπεγράφη από 45 ιδρυτικά μέλη και εγκρίθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά με την υπ’ αριθμ. 197/1982 απόφασή του.

Σκοποί της Λέσχης είναι:

  • η σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των Μελών της
  • η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφώσεως και αγάπης ανάμεσα στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.
  • η διάδοση της αγάπης προς την θάλασσα και τον ναυταθλητισμό
  • η σωστή ενημέρωση του κοινού για τη σημασία που έχει για τη χώρα η Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία.
  • η ενημέρωσή του κοινού για τη συμβολή του Λιμενικού Σώματος στην ανάπτυξη της Ναυτιλίας και για το ρόλο του σαν διοικητικού φορέα αυτήςΕπίσης η ανάπτυξη πνεύματος καλής συνεργασίας μεταξύ των τριών παραγόντων της Ελληνικής Ναυτιλίας, πλοιοκτητών – ναυτικών – κρατικού φορέα.Για την επιτυχία των παραπάνω σκοπών η Λέσχη αναπτύσσει κάθε δραστηριότητα και χρησιμοποιεί κάθε πρόσφορο μέσο και ειδικότερα:(α) επιδιώκει την απόκτηση ιδίων, ή ενοικίαση εγκαταστάσεων ξηράς, πλωτών και χερσαίων μέσων, βιβλίων και αναγκαίων υλικών, συσκευών, και μηχανημάτων για τη διάθεση στα μέλη της.

    (β) αναπτύσσει δραστηριότητες, όπως δημοσιεύματα από ιδιόκτητα ή άλλα έντυπα, οργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων, προβολών από μέσα ενημερώσεως, εκδρομών και εκδηλώσεων για την ψυχαγωγία και διασκέδαση των μελών, των οικογενειών τους και των φίλων της Λέσχης και αναπτύσσει το ναυταθλητισμό, την έρευνα στον τομέα της ναυτιλίας και την επικοινωνία με άτομα, συναφείς ομάδες, σωματεία και οργανισμούς και

    (γ) εκδίδει ειδικές ταυτότητες για τα μέλη της με το σήμα της Λέσχης.

    Η ΛΕΣΧΗ Λ.Σ. διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από εννέα μέλη, εκ των οποίων το 1/3 προέρχεται εκ των τακτικών εν ενεργεία στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

    Στη Λέσχη εγγράφονται ως τακτικά μέλη Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος όλων των βαθμών εν ενεργεία και εν αποστρατεία.

    Στα στελέχη της Λέσχης εκλέγονται και οι ναυτιλιακοί Εταίροι, οι οποίοι είναι άτομα με εξαιρετική ναυτιλιακή, επιστημονική κοινωνική ή ναυταθλητική δραστηριότητα.

    Ειδικότερα ως Ναυτιλιακοί Εταίροι μπορεί να ορισθούν κατ’ εξαίρεσιν οι εκάστοτε Πρόεδροι της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Πανελληνίου Ναυτικής Ομοσπονδίας.

    Η Λέσχη δέχεται την εγγραφή ως μελών και φίλων του Λ.Σ. εφόσον πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις που ορίζονται από το καταστατικό.

main_img2