Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης στην Χίο

Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης παρακολούθησε στην Χίο

 ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης

      Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης  Πλακιωτάκης, παρακολούθησε άσκηση έρευνας και διάσωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Χίο στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών».
Το σενάριο της άσκησης εμπεριέχει την διαχείριση ενός περιστατικού έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή της Χίου υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τη συνεργασία μεταξύ διαφόρων τύπων πλωτών και εναέριων μέσων, καθώς και τη διαχείριση που χρήζουν ιατρικής βοήθειας.
Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος, μέσα και προσωπικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., του Frontex, καθώς και μέσα και προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας.
Μετά το πέρας της άσκησης ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε τα εξής :
«Θέλω να συγχαρώ όλους τους συμμετέχοντες της σημερινής άσκησης Έρευνας και Διάσωσης που έγινε στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών», τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, τα στελέχη της Frontex, τα στελέχη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τις ομάδες Διάσωσης Χίου και Αθηνών, αλλά και τους εθελοντές από το Πανεπιστήμιο της Χίου.
Η επιτυχημένη σημερινή άσκηση επιβεβαιώνει το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο αλλά και φρόνημα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος που καθημερινά υπερβάλλουν εαυτόν διασφαλίζοντας τα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας, αλλά και την ασφαλή τήρηση και επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων μας.
Ήδη υλοποιείται η απόφαση του πρόσφατου ΚΥΣΕΑ, η οποία προβλέπει την ενίσχυση των Λιμεναρχείων του Ανατολικού Αιγαίου τόσο με προσωπικό, όσο και με μέσα, ενώ σε συνεργασία και με τις ‘Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας, ενισχύουμε το δίχτυ ασφαλείας των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας.
Επιπλέον, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενισχύει και θα ενισχύσει το αμέσως προσεχές διάστημα το Λιμενικό Σώμα και με μέσα, αλλά και με σημαντικό σύγχρονο εξοπλισμό. Αυτή τη στιγμή υλοποιείται ένα πρόγραμμα μεγαλύτερο των διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.»

Δημοσιεύθηκε από mme την Τετ, 25/09/2019 – 18:06