Έφυγε από τη ζωή ο Ναύαρχος-Επίτιμος Αρχηγός Δημήτριος Ορφανός

Δεν είναι πια μαζί μας

      Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ., εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην κόρη του Ναυάρχου – Επιτίμου Αρχηγού Λ.Σ. Δημητρίου Ορφανού, κυρία Ιωάννα, για την  απώλεια του πατρός της ο οποίος  απεβίωσε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021, σε ηλικία 91 ετών.

      Ο εκλιπών υπήρξε ο πιο αποφασιστικός Αρχηγός που υπέβαλε την παραίτησή του στις 22 Νοεμβρίου 1982 στον τότε Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γεώργιο Κατσιφάρα, ο οποίος άρχισε να υλοποιεί  το πρόγραμμα αποστρατικοποίησης του Λιμενικού Σώματος με πρώτο την πολιτικοποίηση του ΝΑΤ με τα ολέθρια σε όλους μας γνωστά αποτελέσματα.

Αμέσως μετά την αναγγελία,

λάβαμε το παρακάτω μήνυμα από τον

Ναύαρχο – Επίτιμο Αρχηγό Λ.Σ. κ. Δημήτριο Μπαντιά

Αγαπητέ πρόεδρε, καλησπέρα

Στέλνω αυτό το μήνυμα για το δυσάρεστο γεγονός του θανάτου του Νέστωρος των επιτίμων Αρχηγών ΛΣ, του αειμνήστου Ναυάρχου Ορφανού. Δυστυχώς η οικογένειά του ενημέρωσε μετά από δυόμισι μήνες τη Λέσχη ΛΣ. Λυπάμαι ειλικρινά γιαυτή την εξέλιξη.

Μία εξέχουσα προσωπικότητα που έγραψε ιστορία για το Λιμενικό Σώμα και δίδαξε με τις πράξεις του τι σημαίνει ήθος, σεβασμός στις αρχές του ΛΣ και πάνω από όλα Αξιωματικός, δεν έπρεπε να φύγει με αυτό τον τρόπο.

Ίσως είναι δείγμα των καιρών …. χειρότερα και από εμπόλεμη περίοδο.

Ας τον θυμόμαστε περήφανο με τη λεβεντιά του Αξιωματικού που δεν διαπραγματεύεται τις αρχές, τις αξίες και τις παραδόσεις του Λιμενικού Σώματος.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της γης που τον δέχτηκε.

 

ΑΙΩΝΙΑ Η ΝΗΜΗ ΤΟΥ