Αποχαιρετισμός για τον Υποναύαρχο Λ.Σ. (ε.α.) Δημοσθένη Παπαλεονάρδο

Αντί επικηδείου

Αποχαιρετισμός για τον αδόκητο χαμό του Υποναυάρχου Λ.Σ. (ε.α.) Δημοσθένη Παπαλεονάρδου,

ο οποίος απεβίωσε την 06-08-2021 σε ηλικία 57 ετών

*********

από τον Πρόεδρο της Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ.

Πελοπίδα Αγγελόπουλο

Αντιναύαρχο – Επίτιμο Α’. Υπαρχηγό Λ.Σ.

 

        Έφυγε από κοντά μας ο λίαν αξιαγάπητος συνάδελφος και φίλος Υποναύαρχος Λ.Σ. ΠΑΠΑΛΕΟΝΑΡΔΟΣ Δημοσθένης. Και έφυγε για πάντα από κοντά μας, αφού έχασε τη μάχη για την ζωή με τα όσα τον βασάνιζαν τελευταία και αντιμετώπιζε με στωικότητα, στο ΩΝΑΣΕΙΟ Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν για δύο περίπου μήνες.

       Το πέρασμα του από αυτή την ζωή (1964-2021) θα μείνει ανεξίτηλο στην μνήμη όλων εκείνων που τον γνώρισαν έστω και για λίγο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, από παντού διακρίθηκε για τις γνώσεις του και επιδόσεις του, μια και επρόκειτο για ένα ξεχωριστό άνθρωπο χαμηλών τόνων και υπέροχο φίλο, που αγόγγυστα με θαυμαστή αξιοπρέπεια και θάρρος, που συγκλόνιζε τους γύρω του, αντιμετώπιζε ειδικά τους δύο τελευταίους μήνες τον πόνο, αλλά ακόμα και αυτόν τον θάνατον.

       Το κενό που αφήνει σε φίλους και συγγενείς και ιδιαίτερα στα αδέλφια του, που του συμπαραστάθηκαν με καρτερικότητα και αγάπη, είναι δυσαναπλήρωτο και η ευχή από καρδιάς είναι ο θεός να τους δίνει κουράγιο και να τους απαλύνει τον αγιάτρευτο πόνο τους.

       Υπήρξε φιλακόλουθος της Εκκλησίας μας. Σεβόταν και υπεραγαπούσε την Εκκλησία και μάλιστα προσέφερε αδαπάνως τις υπηρεσίες του στο αναλόγιο της εκκλησίας του Αγίου Διονυσίου Παλιοράχης στην πατρίδα του στη Αίγινα.   

       Υπήρξε Λιμενάρχης Ύδρας, όπου άφησε την σφραγίδα του με την μεθοδικότητα που λειτουργούσε.

        Ως Προξενικός Λιμενάρχης Μασσαλίας στην Γαλλία, έδωσε ένα δυνατό παρών τόσο στην Υπηρεσία του, όσον και στην Ελληνική παροικία της Μασσαλίας και στην Ορθόδοξη Ελληνική εκκλησία.

       Ως Διευθυντής Διοικήσεως του Αρχηγείου Λ.Σ. του Υπουργείου Ναυτιλίας υπήρξε άριστος συνεργάτης σε όλο το προσωπικό του Λ.Σ.

        Κλείνοντας το σημείωμα αυτό του αποχαιρετισμού του δεν θα ήθελα να προσθέσω περισσότερα σεβόμενος στη μνήμη του, την σεμνότητα που τον διέκρινε και γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα το ήθελε.

Καλό σου ταξίδι αγαπητέ συνάδελφε και φίλε Δημοσθένη