Αποχαιρετισμός στον αείμνηστο Βασίλειο Τσανάκη

    Αποχαιρετισμός στον αείμνηστο Βασίλειο Τσανάκη

από τον Γιάννη Φραγκούλη

Πρόεδρο Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αττικής

 Αγαπημένε μας ναύαρχε,

        Έφυγες από κοντά μας,  ακούραστος αγωνιστής της καθημερινής ζωής μέχρι την τελευταία σου στιγμή, αγαπητός και ξεχωριστός όχι μόνο ανάμεσα στα μέλη της οικογένειάς σου, αλλά και μεταξύ όλων των συμπατριωτών Κασιωτών, Λεριών και λοιπών Δωδεκανησίων, που είχαν την τύχη να σε γνωρίσουν.

         Λόγω του τραγικού όσο και πρόωρου θανάτου του πατέρα σου, βρέθηκες από νεαρή ηλικία στην αγκαλιά των συμπατριωτών σου και πρωτομπαρκάρησες το 1958 με πλοίαρχο τον αείμνηστο πεθερό μου, Ματθαίο Ζαχάρη και συγκάτοικο στη καμπίνα σου, για τέσσερα και πλέον χρόνια, τον εξάδελφό μου, Μανώλη Βιντιάδη.

 Αυτή ήταν μόνο η αρχή μιας λαμπρής σταδιοδρομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ευτύχησες να ανεβείς επάξια όλες τις βαθμίδες του Λιμενικού Σώματος. Επέτρεψέ μου, μόνο να θυμηθώ, ως απόστρατος κι εγώ του Πολεμικού Ναυτικού, την περίοδο της θητείας σου ως επιτηρητής στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, οπότε και απέκτησες επάξια το παρατσούκλι του «ημίθεου». 

            Σ΄ όλη τη ζωή σου, η αγάπη σου για την οικογένειά σου και για την ιδιαίτερη πατρίδα σου την Κάσο, σηματοδοτούσε  τις ενέργειές σου. Τους αγκάλιαζες όλους όπως η θάλασσα στη φουρτούνα αγκαλιάζει το βαπόρι. Πάντοτε πρόθυμος να βοηθήσεις, χωρίς καμία διάθεση αυτοπροβολής, απλός, καταδεκτικός με όλους τους συμπατριώτες Κασιώτες και Λεριούς, ήσουν πάντοτε εκεί που σε χρειαζόντουσαν, απλά κι αθόρυβα.

                 Εκ μέρους όλων των συμπατριωτών μας, οφείλω για άλλη μια φορά, ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων και ως μέλος της Δωδεκανησιακής Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας και του Πολιτιστικού Ιδρύματος Δωδεκανήσου «Κλεόβουλος ο Λίνδιος»,  να συλλυπηθώ ιδιαίτερα όλα τα μέλη της οικογένειάς σου και να τους διαβεβαιώσω ότι θα σε θυμόμαστε πάντοτε με ειλικρινά αισθήματα αγάπης και σεβασμού.


 Το Δημοτικό Συμβούλιο

της Ηρωικής Νήσου Κάσου αποφάσισε :

ΨΗΦΙΣΜΑ

      Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηρωικής Νήσου Κάσου, μετά από το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Βασιλείου Τσανάκη Ναυάρχου εν αποστρατεία του Λιμενικού Σώματος, συζύγου της τέως Δημάρχου Ηρωικής Νήσου Κάσου Μαίρης Σορώτου-Τσανάκη, συγκλήθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση μετά από πρόσκληση της Προέδρου του και 

Αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

α) Να παραστεί εκπρόσωπος του Δήμου στην εξόδιο ακολουθία και να διαβαστεί το παρόν ψήφισμα

β) Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος

γ) Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά.

Ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Κάσου

Μιχάλης Εμμ. Ερωτόκριτος

Η Πρόεδρος του Δ.Σ

Νικολέττα-Δήμητρα Σοφίλα

Τα  Μέλη  :                                                                                  

Περσελής Κωνσταντίνος

Νικολάου Ιωάννης  

Φραγκούλης   Δημήτριος

Μαστροπαύλος Ηλίας 

Βρετός Εμμανουήλ

Ζαχάρης Κωνταντίνος

Παρλής Εμμανουήλ 

Νικολάκης Εμμανουήλ

Ζούλης Γεώργιος

Μηνακάς Γεώργιος

Κυριάκος Ηλίας

Μανούσος Εμμανουήλ