Διάσωση κολυμβητή και ναυαγοσώστη στον Μύρτο

Αίσια κατάληξη είχε η περιπέτεια ενός τολμηρού κολυμβητή

 και του ναυαγοσώστη που πάλευαν για «6 ώρες» με τα κύματα

 στην παραλία Μύρτος, το βράδυ της Παρασκευής 4 Σεπτεμβρίου 2020

    Ο κολυμβητής έκανε μια βουτιά παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, με συνέπεια να παρασυρθεί από τα δυνατά κύματα και τα θαλάσσια ρεύματα.

      Ο ναυαγοσώστης της περιοχής, γνωρίζοντας τον βαθμό επικινδυνότητας και στη προσπάθειά του για να βοηθήσει τον κολυμβητή, βούτηξε βιαστικά στα κύματα χωρίς να πάρει μαζί του το προστατευτικό σχοινί που τον κρατάει στην ξηρά και παρασύρθηκε και αυτός από τα ισχυρά κύματα.

       Σκάφη του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τους δύο άνδρες που πάλευαν με τα κύματα και ήταν γαντζωμένοι σε μια μικρή σχεδία.

       Η επιχείρηση διάσωσης ήταν επικίνδυνη και πολύ δύσκολη λόγω της μορφολογίας της παραλίας και των κακών καιρικών συνθηκών. Η λύση δόθηκε από τον Λιμενάρχη Κεφαλληνίας Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Αθανάσιο Σιούτη, ο οποίος ενεργοποίησε την ορμιδοβόλο συσκευή για πρώτη φορά σε διάσωση ανθρώπων. Η συσκευή αυτή χρησιμοποιείτε από πλοίο σε πλοίο σε ώρες κινδύνου για να τραβήξει το ένα το άλλο.

     Τελικά οι δύο άνδρες γαντζωμένοι στη σχεδία και δεμένοι με τα ορμίδια που πέταξαν από την παραλία οι Λιμενικοί, τα οποία κρατούσαν στην άλλη άκρη μαζί με πολλούς εθελοντές διασώστες, ώστε να μην παρασύρονται από τα ισχυρά ρεύματα και τις δίνες που δημιουργούνται στην περιοχή.

      Διεσώθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 5 Σεπτεμβρίου 2020 από ελικόπτερο super puma που τους μετέφερε στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς και από εκεί στο Νοσοκομείο Αργοστολίου.   

        Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ. απευθύνει θερμά συγχαρητήρια στον Λιμενάρχη Κεφαλληνίας Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Σιούτη Αθανάσιο, στο προσωπικό του Λιμεναρχείου, στον δύτη Μάκη Σωτηρόπουλο, στον πιλότο και το πλήρωμα του super puma, καθώς και σε όλους τους εθελοντές διασώστες που προσέτρεξαν για βοήθεια και σώθηκαν από βέβαιο πνιγμό οι δύο άνθρωποι.