Εορτή Αγίου Φανουρίου στη Γιάλοβα

ΕΟΡΤΑΣΘΗΚΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ Η ΜΝΗΜΗ

ΤΟΥ ΝΕΟΦΑΝΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΟΣ

ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ

 Πλοιάρχου Λ.Σ. ε.α. Νικολάου Γκλεζάκου,

Αντιπροέδου ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ.

         Στην ιστορική και  μαγευτική ΓΙΑΛΟΒΑ Μεσσηνίας, 6 χιλιόμετρα βόρεια της ΠΥΛΟΥ, εορτάσθηκε πανηγυρικά ,την Κυριακή 26 παραμονή και ανήμερα την Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018, η μνήμη του νεοφανούς μάρτυρος, Αγίου Φανουρίου του θαματουργού.

     Η πανηγυρική τελετή πραγματοποιήθηκε στο πανέμορφο και λιτό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, που είναι κτισμένο σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον, στο κτήμα του Αντιναυάρχου – Επιτίμου Α΄. Υπαρχηγού Λ.Σ. Πελοπίδα Αγγελοπούλου, Προέδρου της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ.

    Ο περίβολος του Ιερού Ναού, όπως γίνεται κάθε χρόνο,  κατακλείσθηκε από πλήθος κόσμου, τόσο κατά τον εσπερινό της παραμονής, όσο και ανήμερα, που προσήλθε με κατάνυξη για να παρακολουθήσει την θεία λειτουργία και να προσφέρει τα δώρα του (την παραδοσιακή φανουρόπιτα, ή με αρτοκλασία), παρακαλώντας τον Άγιο να τους χαρίζει καλή υγεία.

       Τη λειτουργία, τον εσπερινό και τη λιτανεία, τέλεσαν ο εφημέριος της Γιάλοβας πατήρ Γεώργιος και ο Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Ηγούμενος και Αρχιερατικός Επίτροπος Πυλίας.

     Η τελετή που σημείωσε εξαιρετική επιτυχία, οργανώθηκε από την οικογένεια Αγγελοπούλου, κτήτορες τους Ιερού Ναού.  

      Ο κ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος, στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε όλους που παραβρέθηκαν στην πανηγυρική εορτή και ιδιαίτερα όσους προσήλθαν για την εορτή από μακρινές περιοχές, μεταξύ των οποίων, τον Ναύαρχο – Επίτιμο Αρχηγό του Λ.Σ. κ. Χρήστο Δελημιχάλη, τους Υποναυάρχους Λ.Σ. εα κ.κ. Στυλιανό Καράκουλα, Γεώργιο Καλαρώνη και Θεόδωρο Κάκαλη, τον Αντιπρόεδρο της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ. κ. Νικόλαο Γκλεζάκο , τον πρώην Διευθυντή Οικονομικών της εκκλησίας της Ελλάδος κ. Φώτιο Παπαδόπουλο, τον Υποπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Χαράλαμπο Αγγελόπουλο, τον κ. Δημήτριο Αγγελόπουλο Διευθυντή Ναυτιλιακής εταιρείας, τον απόστρατο αξιωματικό Λ.Σ. Γεώργιο Μπακέα, κ.α..

      Την πανηγυρική τελετή παρακολούθησαν επίσης, με ανάλογη συμμετοχή στα δρώμενα ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτριος Καφαντάρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χαραμαράς, ο εκδότης – δημοσιογράφος κ. Δημήτριος Πανοσκάλτσης, καθώς η σύζυγος τα τέκνα και τα εγγόνια του κ. Πελοπίδα Αγγελοπούλου.  

Τό πολυτίκιον το γίου χος δ΄.

Οράνιον φύμνιον ν γ τελεται λαμπρς,

πίγειον πανήγυριν νν ορτάζει φαιδρς,

γγέλων πολίτευμα, νωθεν μνωδίαις,

εφημούσι τούς θλους, κατωθεν κκλησία,

οράνιον δόξαν ν ερες πόνοις

καί θλοις τος σος, Φανούριε νδοξε.