Εορτή Αγίου Φανουρίου του Θαυματουργού

ΓΙΑΛΟΒΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ :

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ

 ΤΟΥ ΝΕΟΦΑΝΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ

ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ

       Με λαμπρότητα και την αθρόα συμμετοχή των πιστών που τίμησαν τον Άγιο Φανούριο στο ιερό παρεκκλήσι της Γιάλοβας Μεσσηνίας, τελέσθηκε την παραμονή  Δευτέρα 26 Αυγούστου Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και ανήμερα την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019, η θεία λειτουργία στη μνήμη του νεοφανούς μεγαλομάρτυρος  Αγίου Φανουρίου του θαματουργού.

   Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Φανουρίου, στο κτήμα πέριξ του ιερού ναού και στους δρόμους της Γιάλοβας, συνοδεία πλήθους πιστών.

     Η πανηγυρική τελετή πραγματοποιήθηκε στο πανέμορφο και λιτό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, που είναι κτισμένο σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον, στο κτήμα του Αντιναυάρχου – Επιτίμου Α΄. Υπαρχηγού Λ.Σ. Πελοπίδα Αγγελοπούλου, Προέδρου της Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ.

    Ο περίβολος του Ιερού παρεκκλησίου, όπως κάθε χρόνο,  κατακλείσθηκε από πλήθος κόσμου, αφού η πανηγυρική εορτή στη μνήμη του Αγίου Φανουρίου έγινε θεσμός για την ωραία Γιάλοβα.

   Οι πιστοί προσέφεραν δεκάδες Φανουρόπιτες που ευλόγησε ο εφημέριος της Γιάλοβας πατήρ Γεώργιος, ενώ ο Μέγας εσπερινός και η θεία λειτουργία τελέσθηκαν χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη  π. Ειρηναίου, Ηγουμένου και Αρχιερατικού Επίτροπου Πυλίας.

    Η εξαιρετική τελετή, όπως είθισται κάθε χρόνο, οργανώθηκε από την οικογένεια Αγγελοπούλου, κτήτορες τους Ιερού Ναού.  

  Ο κ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος, στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε όλους, που παραβρέθηκαν στην πανηγυρική εορτή και ιδιαίτερα όσους προσήλθαν για την εορτή από μακρινές περιοχές, μεταξύ των οποίων, οι Ναύαρχοι – Επίτιμοι Αρχηγοί του Λιμενικού Σώματος κ.κ. Θεοδόσης Παπακωνσταντίνου και Χρήστος Δελημιχάλης, τον Αντιπρόεδρο της  Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ. κ. Νικόλαο Γκλεζάκο, τους αποστράτους αξιωματικούς Λ.Σ. κ.κ. Λουκά Κατσαρό και Γεώργο Μπακέα, τον πρώην Διευθυντή Οικονομικών της εκκλησίας της Ελλάδος κ. Φώτιο Παπαδόπουλο, τον Υποπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Χαράλαμπο Αγγελόπουλο, κ.α..

      Την πανηγυρική τελετή παρακολούθησαν επίσης, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτριος Καφαντάρης, ο εκδότης-δημοσιογράφος  κ. Δημήτριος Πανοσκάλτσης, και άλλοι τοπικοί παράγοντες.  

 Τό Ἀπολυτίκιον τοῦ Ἁγίου Ἦχος δ΄.

Οὐράνιον ἐφύμνιον ἐν γῆ τελεῖται λαμπρῶς,

 ἐπίγειον πανήγυριν νῦν ἑορτάζει φαιδρῶς,

Ἀγγέλων πολίτευμα, ἄνωθεν ὑμνωδίαις,

εὐφημούσι τούς ἄθλους, κατωθεν Ἐκκλησία,

οὐράνιον δόξαν ἤν εὖρες πόνοις καί ἄθλοις τοῖς σοῖς,

Φανούριε ἔνδοξε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dav