Ετήσια πανηγυρική εκδήλωση με κοπή πίτας και απονομή τιμητικών διακρίσεων

Η Λέσχη Αξιωματικών

Λιμενικού Σώματος

καλωσόρισε πανηγυρικά τον ερχομό

 του νέου έτους 2019

 Πλοιάρχου Λ.Σ. ε.α. Νικολάου Γκλεζάκου

Αντιπροέδρου Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ.

      Στην υπέρλαμπρη και ιστορική αίθουσα εκδηλώσεων της Λ.Α.Ε.Δ. που είχε πλημυρίσει κυριολεκτικά από μέλη, φίλους και τιμώμενα πρόσωπα, η Λέσχη Αξιωματικών Λ.Σ. έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019, ενώ τιμήθηκαν και ανακηρύχθηκαν  ως επίτιμα μέλη της Λέσχης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, άτομα που έχουν διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό:

       Στην εκδήλωση προσήλθαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας κ. Θεόδωρος Δρίτσας, οι βουλευτές κ.κ. Τραγάκης, Πλακιωτάκης, Κατσαφάδος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος κ. Σταμάτης Ράπτης, Πολιτευτές, Γενικοί γραμματείς, Πρόεδροι Οργανισμών, Επίτιμοι Αρχηγοί, οι Υπαρχηγοί Λ.Σ., επίτιμοι Υπαρχηγοί, εκπρόσωποι Αρχηγών του ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, Ναύαρχοι ε.ε. και ε.α., καθώς και πλήθος μελών και φίλων.

      Ο Πρόεδρος της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. – επίτιμος  Α΄. Υπαρχηγός Λ.Σ. κ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, ευχήθηκε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ  και ανάφερε τους λόγους για τους οποίους απονέμονται σήμερα οι τιμητικές διακρίσεις στα τιμώμενα πρόσωπα.

          

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Λ.Σ

Αντιναυάρχου Λ.Σ Αγγελόπουλου Πελοπίδα

Επιτίμου Α’ Υπαρχηγού Λ.Σ.

«Καθώς:           

 α) Θα τιμηθεί ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και

πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄ για την τεράστια ιεραποστολική και φιλανθρωπική δράση του στην Αφρικανική Ήπειρο και θα ανακηρυχθεί ως επίτιμο μέλος της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ.

β) Ανακήρυξη ως Επιτίμου Μέλους της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ. του αγαπητού κου Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου.

γ) θα τιμηθεί ο αγαπητός κος Δημήτριος Γκανάς πλοιοκτήτης, και θα ανακηρυχθεί ως επίτιμο μέλος της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ.

δ) Επίσης θα βραβευθούν στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ που διακρίθηκαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος τους, για πράξεις εξαιρετικού θάρρους, γενναιότητας και προσφοράς τόσο στην υπηρεσία, όσο και στο κοινωνικό σύνολο.

  1. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης

Διοικητής 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ. Κρήτης

  1. Πλοίαρχος Λ.Σ. Δημήτριος Κωσταράκης Λιμενάρχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας
  2. Υποπλοίαρχος ΛΣ Γεώργιος- Δημήτριος Μπαλτάκος Υποδιοικητή της Μ.Υ.Α./Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ/ΥΝΑΝΠ
  3. Σημαιοφόρος Λ.Σ Ιωάννης Δράκος στέλεχος της Μ.Υ.Α./Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ/ΥΝΑΝΠ
  4. Ανθυπασπιστής Λ.Σ. Χαράλαμπος Ιντζές, στέλεχος της Μ.Υ.Α./Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ/ΥΝΑΝΠ

 Καλησπέρα σας και Καλή Χρονιά

 Προσφωνήσεις

Σεβασμιότατε Μητροπολίτα Γουινέας κ. Γεώργιε, Έξαρχε του Μακαριοτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄

Θεοφιλέστατε Επίσκοπε Θαυμακού κ. Ιάκωβε, εκπρόσωπε του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου

 Σεβαστοί Πατέρες

κ. Υπουργέ Ναυτιλίας κ΄ Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη 

κ. τέως Υπουργέ Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα

κ. Αντιπρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων

κ. Βουλευτές της Α΄ και Β΄ Πειραιώς

κ. Τομεάρχα της Ναυτιλίας της Ν.Δ. και τέως Υπουργέ κ. βουλευτά Ιωάννη Πλακιωτάκη

κ. τεως υπουργέ Αναστάσιε Νεράντζη

κ. Γενικοί Γραμματείς

κύριοι εκπρόσωποι των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων

Γ.Ε.Σ., Γ.Ε.Ν., Γ.Ε.Α, των Αρχηγών της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ

Αγαπητέ κύριε Αρχηγέ του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ

 Αγαπητοί Προσκεκλημένοι

 Αγαπητοί Συνάδελφοι εν ενεργεία και εν αποστρατεία

 Κυρίες και Κύριοι

      Στη δύσκολη αυτή εποχή που διέρχεται η πατρίδα μας, η οποία μαζί με το οικονομικό πρόβλημα, παρασύρει σε νόθευση τα ήθη, τα έθιμα, τις αξίες και τις αρχές, εμείς στεκόμαστε όρθιοι και ακολουθώντας τις παραδόσεις, βρισκόμαστε εδώ σήμερα για την κοπή της βασιλόπιτας.

    Ιδιαιτέρως εφέτος θα τονίσω για όσους δεν το γνωρίζουν, την ανέγερση μνημείου πεσόντων στελεχών ΛΣ που έπεσαν στο καθήκον είτε εν καιρώ πολέμου υπέρ πίστεως και πατρίδος, είτε εν καιρώ ειρήνης εν ώρα καθήκοντος για να τονίζει την διαχρονική πορεία του Λιμενικού Σώματος.

    Το μνημείο βρίσκεται στον αύλειο χώρο έμπροσθεν του κτιρίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν την 20/07/2018, παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

       Επίσης σας γνωρίζουμε ότι καθιερώθηκε νομοθετικά, η ημέρα στελεχών ΛΣ εν ενεργεία και εν αποστρατεία, η οποία είναι η 19η Μαρτίου, ημέρα ίδρυσης του Λιμενικού Σώματος (19-3-1919), με την καθιέρωση εκδηλώσεων την συγκεκριμένη ημέρα και αυτό αποτελεί πρωτοβουλία όπως και στο Μνημείο των πεσόντων, της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ ΛΣ.

      Με αφορμή τα εκατό χρόνια της ίδρυσης του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ , η ΛΕΣΧΗ ΑΞ/ΚΩΝ ΛΣ κατόπιν πολλών εισηγήσεων, με πολλή ευχαρίστηση αποφάσισε την έκδοση περιοδικού με την επωνυμία ¨ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΗΧΩ¨, το οποίο θα πραγματεύεται τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ ΛΣ, επίσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος ως και θέματα ναυτιλιακού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

       Επίσης από το βήμα αυτό θα ήθελα να αναφερθώ στον ήρωα –Κυβερνήτη του Αιγαίου του ΠΛΣ 602 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης Πλωτάρχη ΛΣ Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος πρόσφατα και εντελώς ξαφνικά, απεβίωσε λόγω ανακοπής, εν ώρα καθήκοντος. Ήτο έγγαμος και πατέρας δύο ανήλικων τέκνων. Μάλιστα ακριβώς πέρσι την ίδια ημέρα η ΛΕΣΧΗ ΑΞ/ΚΩΝ ΛΣ τον βράβευσε για την διάσωση χιλιάδων ανθρώπων μεταξύ Λέσβου και μικρασιατικών παραλίων, προσπάθεια που τον σημάδεψε αναδεικνύοντας τις αξίες του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της ισοτιμίας και τις ειρήνης της Ελλάδος.

    Ο Υπουργός Ναυτιλίας ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο, με τις απαραίτητες ενέργειες προβαίνει άμεσα στην οικονομική στήριξη της οικογένειας του ηρωικού Πλωτάρχη Λ.Σ. και ιδιαίτερα την αποκατάσταση των ανήλικων παιδιών τους.

       Στην οικογένεια του εμβληματικού για το Αιγαίο Πλωτάρχη ΛΣ Κυριάκου Παπαδόπουλου εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

     Μία ευχάριστη  νότα για την  αποψινή μας εκδήλωση είναι η απόφαση μας να τιμήσουμε με πολύ σεβασμό πρόσωπα σε ξεχωριστούς ρόλους στη Ορθοδοξία, στην Δημόσια Διοίκηση, στην Ελληνική Ναυτιλία και στον Πολιτισμό.

Για να γίνω πιο σαφής αναφέρομαι :

1)Στον πολυσέβαστο και αγαπητό Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, τον Ηγέτη της Ορθοδοξίας στην Αφρική, κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟ Β΄ ο οποίος εκπροσωπείται από τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο Έξαρχο του Μακαριωτάτου Πατριάρχη, για την πολύπλευρη ιεραποστολική και φιλανθρωπική δράση του σε όλα τα κράτη της Αφρικανικής Ηπείρου.

2) Στον αγαπητό μας κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο γιό του αείμνηστου capt. Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, για την συνεχή στήριξη του Λιμενικού Σώματος ιδιαίτερα σε θέματα επισκευών και συντηρήσεων Πλωτών σκαφών Λ.Σ. και την σε ετήσια βάση εκτέλεση εκπαιδευτικού ταξιδίου των Δοκ. Σημ/ρών ΛΣ, με ποντοπόρα πλοία της εταιρεία σας, συνεχίζοντας την παράδοση και τους δεσμούς που είχε ο αείμνηστος πατέρας του capt. Βασίλης Κωνσταντακόπουλος με το Λιμενικό Σώμα, οποίος ήταν Επίτιμο μέλος της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ.

3) Στον αγαπητό κ. Δημήτρη Γκανά πλοιοκτήτη, ιδρυτή της Ναυτιλιακής εταιρείας GANMAR Shipping, για την αγάπη του για το Λιμενικό Σώμα και ιδιαίτερα για την ΛΕΣΧΗ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ. για την πολύτιμη χορηγία του.

4) Επίσης με πρωτοβουλία της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ. και κατόπιν απόφασης του Αρχηγείου –Λιμενικού Σώματος, βραβεύονται στελέχη Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ, που διακρίθηκαν κατά το προηγούμενο έτος κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, για πράξεις εξαιρετικού θάρρους, γενναιότητας και προσφοράς τόσο στην Υπηρεσία, όσο και στο κοινωνικό σύνολο. Και αναφέρομαι στους: 

Α. Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Γεώργιο Αλεξανδράκη Διοικητή 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ. Κρήτης

Β. Πλοίαρχο Λ.Σ. κ. Δημήτριο Κωσταράκη Λιμενάρχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας

 Γ. Υποπλοίαρχο ΛΣ κ. Γεώργιο- Δημήτριο Μπαλτάκο Υποδιοικητή της Μ.Υ.Α./Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ/ΥΝΑΝΠ

Δ. Σημαιοφόρο Λ.Σ κ. Ιωάννη Δράκο στέλεχος της Μ.Υ.Α./Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ/ΥΝΑΝΠ

Ε. Ανθυπασπιστής Λ.Σ. κ. Χαράλαμπο Ιντζέ, στέλεχος της Μ.Υ.Α./Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ/ΥΝΑΝΠ

“Η Α.Θ.Μ. ο Πάπας & Πατριάρχης Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄”

    Η Αυτού Θειοτάτη Μακαριότης ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄(κατά κόσμον Νικόλαος  Χορευτάκης) εγεννήθη στην Κρήτη το έτος 1954, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Είναι απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης σπούδασε στην Οδησσό της Ρωσίας Ιστορία Τέχνης, Λογοτεχνία και Φιλοσοφία. Χειροτονήθηκε Διάκονος το έτος 1975 και Πρεσβύτερος-Αρχιμανδρίτης το έτος 1978 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Λάμπης και Σφακίων κυρού Θεοδώρου (Τζεδάκη). Κατά τα έτη 1975-1985 διακόνησε ως Αρχιδιάκονος και κατόπιν Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης και Σφακίων, όπου ανέπτυξε σημαντικό ιεροκηρυκτικό, ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο. Μετακληθείς από τον μακαριστό Πατριάρχη Νικόλαο Στ’ στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας εχρημάτισε κατά τα έτη 1985-1990 Πατριαρχικός Έξαρχος του Θρόνου στη Ρωσία με έδρα την Οδησσό, όπου συνέστησε το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού και το Μουσείο Φιλικής Εταιρείας.

     Το έτος 1990 εχειροτονήθη Επίσκοπος Κυρήνης και διωρίσθη Εκπρόσωπος του αειμνήστου Πατριάρχου Παρθενίου Γ’ στην Αθήνα (1990-1997), τον οποίο συνώδευσε στις ιεραποστολικές αποδημίες του στην Αφρικανική ήπειρο, ως και σε διεθνή, πανθρησκειακά και Θεολογικά συνέδρια. Το έτος 1997 διωρίσθη Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας από τον μακαριστό Πατριάρχη Πέτρο Ζ΄. Τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους εξελέγη Μητροπολίτης Καμερούν. Κατά το χρονικό διάστημα της ποιμαντορίας Του ανέπτυξε σημαντική ιεραποστολική δράση. Ανήγειρε Ιερούς Ναούς, εκπαιδευτήρια και νοσοκομεία, βοηθώντας αδιακρίτως πολλούς Αφρικανούς και Έλληνες. Το έτος 2002 κατεστάθη στην Ιερά Μητρόπολη Ζιμπάμπουε, όπου ίδρυσε 4 Ιεραποστολικά κέντρα στην πρωτεύουσα Χαράρε, Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο χωρητικότητος 400 συνέδρων, δύο μεγάλα Ιεραποστολικά κέντρα στο Μαλάουι, τα οποία περιελαμβάνουν Νοσοκομείο, τεχνικές σχολές και παιδικούς σταθμούς. Με τη αρωγή της Βουλής των Ελλήνων ανακαίνισε το “Ελληνικό τετράγωνο” (Σχολείο-Εκκλησία-Πρεσβυτέριο) στη πόλη Μπέιρα της Μοζαμβίκης. Επίσης εθεμελίωσε Ιερούς Ναούς και συνέβαλε στην ίδρυση Ελληνικών Κοινοτήτων στα κράτη της  Μποτσουάνα και της Αγκόλα.

   Είχα την ευτυχή συγκυρία να γνωρίσω τον Μακαριώτατο, στο γραφείο μου όταν ήταν εν ενεργεία, Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε.

     Την 9η Οκτωβρίου 2004 εξελέγη παμψηφεί από την Ιεραρχία του Αλεξανδρινού Θρόνου Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Η Ενθρόνισή Του ετελέσθη την 24η Οκτωβρίου 2004 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, με την υψηλή παρουσία Μακαριωτάτων Προκαθημένων και Αντιπροσωπειών όλων των Εκκλησιών, των Πολιτειακών και Πολιτικών Αρχών της Ελλάδος και της Αιγύπτου και χιλιάδων Χριστιανών, επί παρουσία των Προέδρων της Δημοκρατίας της Ελλάδος και της Αιγύπτου. Η εν γένει ιεραποστολική δράση του Μακαριωτάτου, αλλά και το μειλίχιο του χαρακτήρος Του, αποτελούν την αιτία της αγάπης όλων των Αφρικανών αδελφών στο πρόσωπό του, ως και των Ελλήνων και των Αράβων της Αιγύπτου και ολοκλήρου της Αφρικής.

      Επειδή τόσο σε εμένα προσωπικά όσο και στα μέλη του Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ. καθώς και στη ελληνική και διεθνή κοινότητα είναι γνωστή η επιτυχημένη δραστηριότητα και θριαμβευτική και ιστορική πορεία σε όλη την Αφρικανική Ήπειρο του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄, αποφάσισε με θρησκευτική και εθνική υπερηφάνεια την βράβευση σας, και ανακήρυξή σας, ως Επίτιμου μέλους της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ  ΛΣ για το σημαντικότατο έργο που επιτελείτε στην Αφρικανική Ήπειρο και σας απονέμει την περγαμηνη της ανακηρύξεώς σας, ως και τον θυρεό της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ ΛΣ καθώς και τον τόμο της Ιστορίας Λ.Σ. μετά σχετικού βιβλίου ποιημάτων Αξ/κών Λ.Σ. ως και αρχιερατικού εγκολπίου.

    Σας ευχόμεθα ολόψυχα υγεία και μακροημέρευση επ΄αγαθώ της Ορθοδοξίας και του Πατριαρχείου στην Αφρικανική Ήπειρο.

     Σεβασμιώτατε κ. Γεώργιε, Έξαρχε του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β,  Παρακαλείσθε, ως εκπρόσωπος, να προσέλθετε για την απονομή.

Παρακαλείται ο κ. Υπουργός Ναυτιλίας ή (Αναπλ. Υπουργός) για την απονομή.  

(Απονομή-ομιλία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη).

      Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος συνεχίζοντας την παράδοση και τους δεσμούς που είχε ο αείμνηστος πατέρας του capt. Βασίλης Κωνσταντακόπουλος με το Λιμενικό Σώμα, ο οποίος ήταν επίτιμο μέλος της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ ΛΣ και ανταποκρινόμενος πάντα θετικά για την εκτέλεση εκπαιδευτικού ταξιδίου σε ετήσια βάση των Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος με τα ποντοπόρα πλοία της εταιρεία σας ως και την συνεχή στήριξη στο Λ.Σ. σε θέματα επισκευών –συντηρήσεων των πλωτών σκαφών του Λ.Σ. με πρόσφατη ενεργοποίηση του πλωτού σκάφους της Λιμενικής Αρχής Πύλου, το Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ ΛΣ αποφάσισε την ανακήρυξή σας ως επίτιμου μέλους της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ ΛΣ και σας απονέμει την περγαμηνή της ανακηρύξεώς σας, ως και τον θυρεό της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ. καθώς και τον τόμο της Ιστορίας Λ.Σ. μετά του σχετικού βιβλίου ποιημάτων Αξ/κών Λ.Σ. 

    Υπόψη ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος ηγείται της Εταιρείας, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Α.Ε. ο οποίος είναι ο φορέας ανάπτυξης και λειτουργίας του COSTANANVARINO στην οποία σήμερα κατέχει την θέση Προέδρου.

   Είναι επίσης Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. ιδιοκτήτριας του HILTON ΑΘΗΝΩΝ.

   Είναι Πρόεδρος και σε άλλες αναπτυξιακές εταιρίες και μέλος του Δ.Σ. της ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. (AEGEAN AIRLINES)

    Τέλος είναι και Πρόεδρος του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου και μέλος του Δ.Σ. του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “ The Hellenic initiative”.

    Σας ευχόμεθα ολόψυχα υγεία προσωπική και οικογενειακή, δύναμη και πάντα επιτυχία στο έργο σας. Αγαπητέ κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλε  παρακαλείσθε να προσέλθετε για την απονομή.

    Παρακαλείται ο κ. Αναπλ. Υπουργός (ή Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας ή Α/ΓΕΕΘΑ) για την απονομή.

(Απονομή-ομιλία του κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου).

 ΓΚΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

       Ο αγαπητός και δραστήριος κ. Δημήτριος Γκανάς ιδρυτής της ναυτιλιακής εταιρείας GNAMAR SHIPPING, είναι αξιέπαινος και αυτοδημιούργητος διότι σε ηλικία 23 ετών το 1977 μετά την στρατιωτική θητεία, δημιούργησε την πρώτη του επιχείρηση ως επισκευαστής πλοίων στο Πέραμα. Με την πάροδο του χρόνου και χάρις στις φιλότιμες προσπάθειες του, κατάφερε και απέκτησε ένα σημαντικό αριθμό πλοίων με τα οποία εκτελούσε έργο ανεφοδιασμού πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά. Απασχολεί η επιχείρηση του περίπου (100) εκατό άτομα και συνεργάζεται με την κρατική εταιρεία πετρελαιοειδών Ε.Κ.Ο. επί μίαν 35 ετία. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών (03) τέκνων ως επίσης έχει τρία (03) εγγόνια.

   Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι τρέφει εκτίμηση και αγάπη προς το Λιμενικό Σώμα και ιδιαίτερα στην ΛΕΣΧΗ ΑΞ/ΚΩΝ ΛΣ και θεωρείται ένας από τους χορηγούς αυτής.

    Για τους παραπάνω λόγους και ιδιαίτερα για την επιχειρηματική του δραστηριότητα, καθόσον αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση επιχειρηματικής συνέπειας και οξυδέρκειας, το Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ ΛΣ αποφάσισε την ανακήρυξή σας ως επίτιμου μέλους της, και σας απονέμει την περγαμηνή της τιμητικής αυτής διάκρισης, ως και τον θυρεό της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ. καθώς και τον τόμο της Ιστορίας Λ.Σ. μετά του σχετικού βιβλίου ποιημάτων Αξ/κών Λ.Σ.

    Σας ευχόμεθα κε Δημήτρη Γκανά ολόψυχα υγεία προσωπική και οικογενειακή, δύναμη, και επιτυχίες στις δραστηριότητές σας.

    Αγαπητέ κ. Δημήτρη Γκανά, παρακαλείσθε να προσέλθετε για την απονομή.

  Παρακαλείται ο κ. Γενικός Γραμματέας (ή άλλος) για την απονομή.

(Απονομή-ομιλία κ. Δημήτρη Γκανά)

     Ο Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης Διοικητής 7ης   Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ. Κρήτης βραβεύεται για τον επιτυχή συντονισμό των Λιμενικών Αρχών Κρήτης, σε ευρύτατης κλίμακας επιχειρήσεις εντοπισμού και κατάσχεσης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, και πιο συγκεκριμένα:

Α) Την 02-03-2018 έλαβε χώρα ο εντοπισμός του Α/Κ σκάφους “CELINE STAR” Σημαίας Συρίας νότια της Κρήτης και κατάσχεση επί αυτού 1,5 τόνων κατεργασμένης κάνναβης, ποσότητα η οποία είχε αποκρυφτεί με αριστοτεχνικό τρόπο σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες με συνέπεια την σύλληψη του πληρώματος και κατάσχεση του σκάφους.

και Β) Την 05-12-2018 μετά από πολύωρη επιχείρηση εντοπίσθηκε το Φ/Γ πλοίο “NOKA” Σημαίας Συρίας, νοτιοανατολικά της Κρήτης και μετά από έρευνες στο λιμάνι του Ηρακλείου, βρέθηκε και κατασχέθηκε στα κοντέινερ κατεργασμένη κάνναβη, βάρους έξι (06)τόνων καθώς και 3.500 χιλιάδες δισκία “CAPTAGON” συνολικής αξίας άνω των (100.000.000) εκατό εκατομμυρίων ευρώ.

Για τα ανωτέρω περιστατικά και δραστηριότητα, το Δ.Σ της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ κατόπιν απόφασης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος απονέμει στον Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ  Γεώργιο Αλεξανδράκη Διοικητή 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ. Κρήτης, τον έπαινο της βράβευσης, μετά του θυρεού της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ ως και τον τόμο της ιστορίας Λ.Σ μετά του σχετικού βιβλίου ποιημάτων Αξιωματικών Λ.Σ.

Σας ευχόμεθα υγεία και εις ανώτερα.

   Αγαπητέ κε συνάδελφε  Αρχιπλοίαρχε Λ.Σ  Γεώργιε Αλεξανδράκη παρακαλείσθε για την απονομή.

     Κε Αρχηγέ ή εκπρόσωπος ή άλλος παρακαλείται για την απονομή

(Απονομή-ομιλία Περιφερειάρχη)

Πυρκαγιά 23-07-2018 Θαλάσσια περιοχή Ραφήνας –Μάτι -Νέα Μάκρη Αττικής.

      Όλοι γνωρίζουμε τις καταστροφικές συνέπειες και τα τραγικά γεγονότα από την μεγάλη πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στην ευρύτερη περιοχή Ν. Βουτζά –Μάτι Αττικής. Όμως σε αυτές τις δύσκολες ώρες, ο Λιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας Πλοίαρχος ΛΣ κ. Δημήτρης Κωσταράκης μαζί με το επιτελείο του (στελέχη –πλωτά ΛΣ-χερσαία μέσα- αλιευτικά σκάφη της περιοχής και πλοία) έδωσε ένα δυνατό παρόν. Διότι με άμεση πρωτοβουλία του και αποφασιστικότητα, προέβη άμεσα στην ανάληψη καίριων ενεργειών, ως επικεφαλής των υπηρετούντων στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, επιδεικνύοντας ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, τόσο στον συντονισμό της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, όσο και στην υποδειγματική συνεργασία με λοιπές εμπλεκόμενες Υπηρεσίες αλλά και εθελοντές που συνέδραμαν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού κινδυνευόντων ατόμων από παρακείμενες ακτές περιοχής δικαιοδοσίας Υπηρεσίας του.  

     Για την ανωτέρω δραστηριότητα, το ΔΣ της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ κατόπιν απόφασης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, απονέμει στον Πλοίαρχο ΛΣ κ. Δημήτριο Κωσταράκη- Λιμενάρχη Ραφήνας τον έπαινο της βράβευσης,  μετά του θυρεού της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ ως και τον τόμο της Ιστορίας Λ.Σ μετά του σχετικού βιβλίου ποιημάτων Αξιωματικών Λ.Σ.

Σας ευχόμεθα υγεία, δύναμη και εις ανώτερα.

Αγαπητέ κ. συνάδελφε Πλοίαρχε Λ.Σ. Δημήτρη Κωσταράκη, παρακαλείσθε για την απονομή.

Κε Αρχηγέ Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. παρακαλείσθε  για την απονομή

      Συνεχίζοντας με τις τελευταίες βραβεύσεις οι έπαινοι απονέμονται στους α)Υποπλοίαρχο ΛΣ Γεώργιο-Δημήτριο Μπαλτάκο Υποδιοικητή ΜΥΑ/ΛΣ  β) Σημαιοφόρο ΛΣ Ιωάννη Δράκο και γ) Ανθυπασπιστή ΛΣ Χαράλαμπο Ιντζέ αμφότεροι στελέχη της ΜΥΑ του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, διότι στην επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν με απόλυτη επιτυχία, την 29ην Αυγούστου 2018, 30 ν.μ. νότια του Πειραιά, επί του Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» στο οποίο είχε αιφνιδίως ξεσπάσει πυρκαγιά στο χώρο στάθμευσης των οχημάτων αυτού, ενώ στο εν λόγω πλοίο επέβαιναν  (1000) χίλια και πλέον άτομα με προορισμό την Νήσο Κρήτη. Συνεκτιμώντας τις παραμέτρους επικινδυνότητας, δεδομένων των δυσμενών επικρατουσών καιρικών συνθηκών  αλλά και τους πυκνούς καπνούς που δυσχέραιναν την προσέγγιση του φουσκωτού της ΜΥΑ/ΛΣ στο εν λόγω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, τα ανωτέρω στελέχη συνέβαλαν στην επιτυχή προσέγγιση και επιβίβαση προσωπικού τους σε αυτό, με επιτυχή αποτελέσματα για το πλήρωμα και τους επιβάτες του πλοίου.

     Για τους παραπάνω λόγους, το ΔΣ της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ κατόπιν απόφασης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, απονέμει στους παραπάνω Αξ/κους ΛΣ Υποπλοίαρχο ΛΣ Γεώργιο-Δημήτριο Μπαλτάκο Υποδιοικητή ΜΥΑ/ΛΣ, Σημαιοφόρο ΛΣ Ιωάννη Δράκο και Ανθυπασπιστή ΛΣ Χαράλαμπο Ιντζέ, στελέχη της ΜΥΑ/ΛΣ, τους επαίνους της βράβευσης,  μετά των θυρεών της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ, ως και τους τόμους της Ιστορίας Λ.Σ μετά των σχετικών βιβλίων ποιημάτων Αξιωματικών Λ.Σ.

Σας ευχόμεθα υγεία, δύναμη και εις ανώτερα.

Αγαπητοί κ. Συνάδελφοι, παρακαλείσθε να προσέλθετε για την απονομή.

Κε Γενικέ Γραμματέα ή Αρχηγέ ΓΕΣ ή ΓΕΑ ή ΓΕΝ ή εκπρόσωπε ή Σεβασμιώτατε ή Επιτ. Αρχηγέ παρακαλείσθε για την απονομή.(Τρείς (03) να κληθούν να παραδώσουν τις βραβεύσεις)

Παρακαλείται ο κ. Υπουργός Ναυτιλίας  για ένα σύντομο χαιρετισμό.

Σας γνωρίζουμε ότι, μετά την ευλόγηση της πρωτοχρονιάτικης πίτας και της διανομής της, υπάρχουν δύο φλουριά, το ένα στην πίτα και το δεύτερο στα κομμάτια που θα σας διανεμηθούν.

Στα δύο λοιπόν φλουριά αντιστοιχούν δύο δώρα. Όποιοι είναι οι τυχεροί να μας τα προσκομίσουν για να παραλάβουν τα δώρα τους.

      Μακαριώτατε ή Σεβασμιώτατε ή Σεβαστοί Πατέρες, παρακαλείσθε όπως ευλογήσετε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ.

Καλή διασκέδαση-Καλή Χρονιά το 2019

Σας ευχαριστώ»

      Οι τιμηθέντες για τον Μακαριότατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟ Β΄, ο εκπρόσωπός του, Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, Έξαρχος του Μακαριοτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ και  ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, καθώς και τα βραβευθέντα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Πλοίαρχος Λ.Σ. Δημήτριος Κωσταράκης, Υποπλοίαρχος ΛΣ Γεώργιος- Δημήτριος Μπαλτάκος, Σημαιοφόρος Λ.Σ Ιωάννης Δράκος και Ανθυπασπιστής Λ.Σ. Χαράλαμπος Ιντζές, στη σύντομη αντιφώνησή τους ευχαρίστησαν τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, καθώς και την Ηγεσία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την ιδιαίτερη τιμή που τους έγινε.

  Χαιρετισμούς απηύθυναν Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος κ. Σταμάτης Ράπτης.

Χαιρετισμός Υπουργού Ναυτιλίας

και Νησιωτικής Πολιτικής

κ. Φώτη Κουβέλη

 

 

 

 

Χαιρετισμός Αρχηγού Λιμενικού Σώματος

– Ελληνικής Ακτοφυλακής

Αντιναυάρχου Λ.Σ. κ. Σταμάτη Ράπτη

«Κυρίες και Κύριοι,

Εύχομαι να έχουμε μια καλή και δημιουργική χρονιά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Λέσχη Λιμενικού Σώματος που με τίμησε με την πρόσκλησή της, δίνοντάς μου την ευκαιρία να βρεθώ και πάλι ανάμεσα σε εξαίρετους προσκεκλημένους, και αγαπητούς εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφους και φίλους.

Επίσης θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την συμβολή της Λέσχης στην προβολή του έργου του Λιμενικού Σώματος, με την διαβεβαίωση ότι η προσφορά της περιβάλλεται από εμάς, με την δέουσα αναγνώριση και σεβασμό.

Εκδηλώσεις όπως η σημερινή, τιμούν το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και την Ελληνική Ναυτιλία.

Στο πλαίσιο της σημερινής εορταστικής ατμόσφαιρας, θα μου επιτρέψετε να αναφέρω ότι το Λιμενικό Σώμα υποδέχεται το νέο έτος με αισιοδοξία και υψηλές προσδοκίες, καθώς φέτος συμπληρώνονται τα εκατό (100) χρόνια από την ίδρυσή του.

Το έτος 2019 αποτελεί ταυτόχρονα ορόσημο στην ιστορία του Λιμενικού Σώματος.

Φέτος για πρώτη φορά, οι δόκιμοι Σημαιοφόροι και Λιμενοφύλακες εισάγονται στις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές, μέσω του αδιάβλητου θεσμού των Πανελληνίων εξετάσεων.

Το γεγονός αυτό εξασφαλίζει την Αξιοκρατία και την Δικαιοσύνη, και συμβάλει στην εξωστρέφεια του Σώματος, που αποφασιστικά απευθύνεται πλέον στο σύνολο της νεολαίας μας.

Επίσης βάσιμες είναι οι προσδοκίες μας για την αναβάθμιση των αρμοδιοτήτων του Σώματος, μέσα από πρωτοβουλίες της Πολιτικής Ηγεσίας, που επιδιώκει δυναμικά και με ειλικρίνεια, να υλοποιήσει τις εύλογες επιδιώξεις μας, στο πλαίσιο του ρεαλιστικά δυνατού.

Είναι μια εξαιρετικά ευτυχής χρονική συγκυρία, που σηματοδοτεί μια ελπιδοφόρα εποχή για το Σώμα.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι, να διατηρήσουμε ψηλά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και να συνεχίσουμε δυναμικά το έργο μας, ανταποκρινόμενοι στις επιτακτικές ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας.

Για αυτό, εργαζόμαστε εντατικά και μεθοδικά, όπως άλλωστε οφείλουμε, επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό, αναβαθμίζοντας τα επιχειρησιακά μέσα και τις λειτουργίες των Υπηρεσιών μας, και ενισχύοντας την διεθνή και ευρωπαϊκή αστυνομική συνεργασία.

Αφήνουμε πίσω μας μια χρονιά, ο τελικός απολογισμός της οποίας μας ικανοποιεί.

Έχουμε συμπεριλάβει στο ενεργητικό μας, σημαντικές επιτυχίες στην δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα με αποτελεσματικότητα, έκτακτα και εξαιρετικά σοβαρά περιστατικά.

Οι επιτυχίες αυτές δεν ανέδειξαν μόνο τα στελέχη που βραβεύονται απόψε, αλλά μαζί με αυτά και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή στο σύνολό του, εδραιώνοντάς το, στη συνείδηση της Ελληνικής Κοινωνίας, ως έναν ισχυρό και αξιόπιστο φορέα προάσπισης της δημόσιας ασφάλειας.

Οι πράξεις, και η εν γένει υπηρεσιακή στάση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος που σήμερα βραβεύονται, διαπνέονται από ειλικρινή αγάπη και αφοσίωση στις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής.

Αρχές και αξίες που αντιπροσωπεύουν και αναδεικνύουν όλα όσα το Λιμενικό Σώμα επάξια υπηρετεί, προασπίζοντας την έννομη τάξη, την προστασία των πολιτών και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι συνάδελφοι αυτοί επέδειξαν ψυχραιμία και υποδειγματική συμπεριφορά, σε περιστατικά βαρύνουσας σημασίας.

Θα ήθελα σήμερα να εκφράσω προς όλους τους τιμώμενους, τον σεβασμό και την εκτίμησή μου και μέσω εμού, ολόκληρου του Λιμενικού Σώματος προς τον καθένα τους ξεχωριστά.

Μέσα από τις δράσεις τους, ξεχώρισαν για την αλληλεγγύη, την αυταπάρνηση, το θάρρος, την φιλοτιμία και την ανθρωπιά τους.

Σε αυτό το σημείο, θυμάμαι ότι πέρσι, στην ίδια ακριβώς εκδήλωση, τιμήθηκε ο αείμνηστος Πλωτάρχης Λιμενικού Σώματος Κυριάκος Παπαδόπουλος, και ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος της Λέσχης Λιμενικού Σώματος

Αισθάνομαι λοιπόν την υποχρέωση, να αφήσω για λίγο στην άκρη την σημερινή γιορτινή ατμόσφαιρα, και να τονίσω την βαθειά μου λύπη, όταν η κοινωνία στερείται τέτοιες εμβληματικές προσωπικότητες – πρότυπα, που ανέδειξαν μέσα από το αξιοθαύμαστο έργο και την αλληλεγγύη τους, τον σεβασμό στην αξία της ανθρώπινης ζωής.

 Η ξαφνική απώλειά του την χρονιά που μας πέρασε, στιγμάτισε την οικογένεια του Σώματος και συγκλόνισε την παγκόσμια κοινότητα.

 Όμως, η μνήμη είναι αυτή που κρατά με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο ζωντανούς δίπλα μας, αυτούς που έχουν φύγει.

Και το μόνο σίγουρο, είναι πως το Λιμενικό Σώμα δεν ξεχνάει τους ήρωές του και διατηρεί το παράδειγμά τους ζωντανό.

Κύριε Πρόεδρε της Λέσχης Λιμενικού Σώματος,

Σας ευχαριστώ, για την πρωτοβουλία που λάβατε για ακόμα μια χρονιά, να προσφέρετε στα στελέχη του Σώματος την αναγνώριση, μέσω της τιμητικής επιβράβευσης του έργου και της προσφοράς τους, στην Υπηρεσία και στο κοινωνικό σύνολο.

Με την πρωτοβουλία σας αυτή, οπλίζετε με υπομονή και θάρρος το σύνολο του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος.

Εύχομαι ξανά σε όλους ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό νέο έτος.

Σας ευχαριστώ».

Ομιλία κ.  Γεωργίου Αλεξανδράκη

Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ.,  Διοικητού

7ης  Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ. Κρήτης

   Θα ήθελα κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος και τον πρόεδρό της Αντιναύαρχο Λ.Σ. κο Αγγελόπουλο Πελοπίδα.

   Θεωρώ ότι στο πρόσωπό μου βραβεύονται όλα τα Λιμεναρχεία της Κρήτης και το προσωπικό τους που 24 ώρες το εικοσιτετράωρο 365 ημέρες το χρόνο επιτελούν το καθήκον τους με ευσυνειδησία σε όλους τους τομείς αρμοδιότητος του Λ.Σ.

   Αυτό έχει πράγματι συντελέσει στο να δημιουργηθεί στους πολίτες της Κρήτης ένα αίσθημα ασφαλείας και εμπιστοσύνης σε όλα τα ευαίσθητα και πολύ σημαντικά ζητήματα που διαχειρίζονται οι Λιμενικές Αρχές της Κρήτης.

    Σε κάθε περίπτωση οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την Ηγεσία του Λιμενικού Σώματος  και ιδιαίτερα τον κύριο Αρχηγό Λ.Σ., καθώς και τις κεντρικές Υπηρεσίες του Αρχηγείου του Λ.Σ. για την αμέριστη συμπαράσταση και συνδρομή που μας παρέχουν.

 

Ομιλία κ. Δημητρίου Γκανά

Μακαριότατε

Σεβασμιότατε

Κύριε Υπουργέ

Αγαπητοί προσκεκλημένοι

Κύριε πρόεδρε

Κυρίες και κύριοι !

    Είναι μεγάλη η χαρά για εμένα να βρίσκομαι μαζί με όλους εσάς τους εκλεκτούς, πόσο μάλλον να μου αναγνωρίζεται η τιμή να είμαι ένας από τα μέλη της λέσχης αξιωματικών λιμενικού σώματος !!!

    Στη ζωή μου δεν έμαθα να λέω πολλά λόγια, προτιμούσα να δείχνω με τις πράξεις μου την αποφασιστικότητα στην δουλειά μου, την εκτίμηση στους συνανθρώπους μου και την ευγνωμοσύνη μου προς τον Θεό !!!

   Είναι δύσκολη λοιπόν αυτή η μεγάλη στιγμή για εμένα διότι τα λόγια είναι φτωχά για να σας δείξω την χαρά, την τιμή και την ευγνωμοσύνη που αισθάνομαι.

    Θα ήθελα να πω μόνον τούτο : η ζωή για εμένα υπήρξε ιδιαίτερα δύσκολη ειδικά τα πρώτα χρόνια της ζωής μου ….. 

   Υπήρξε όμως και ιδιαίτερα όμορφη στην πορεία …..

   Μου ανταπέδωσε όλους τους κόπους μου και με αντάμειψε με κάθε τιμή ώστε να νιώθω άξιος και ευλογημένος !

    Ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο και το Δ/Σ της Λέσχης Αξιωματικών και όλους εσάς για την ξεχωριστή τιμή που μου κάνατε, την οικογένειά μου, και τους ανθρώπους που ήταν και είναι δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια !

    Μα πάνω από όλα ευχαριστώ τον Θεό !!!!  Η ευλογία του φώτισε κάθε σκοτεινό μονοπάτι της ζωής μου !!!!

     Οι τυχεροί που κέρδισαν τα φλουριά είναι ο Σημαιοφόρος Λ.Σ κ. Ιωάννης Δράκος στέλεχος της Μ.Υ.Α./Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ/ΥΝΑΝΠ και ο Υποναύαρχος Λ.Σ. ε.α. κ. Τριαντάφυλλος Παπαγεωργίου, επίτιμος Πρόεδρος της ΕΑΑΛΣ.

      Η μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης οφείλεται στις άοκνες προσπάθειες και ενέργειες του Προέδρου Αντιναυάρχου Λ.Σ. ε.α. Πελοπίδα Αγγελόπουλου, Επιτίμου Α΄ Υπαρχηγού Λ.Σ.  και του Γενικού Γραμματέα Πλοιάρχου Λ.Σ. ε.α. Αθανασίου Παπαδοπούλου, οι οποίοι επί πολλές ημέρες εργάστηκαν μεθοδικά χωρίς να υπολογίζουν κόπο και χρόνο.