Η Αγία Ζώνη στο ΥΝΑΝΠ και το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μεγάλη ευλογία, χαρά και τιμή για το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής γενικότερα αλλά και για το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος ειδικότερα αποτέλεσε η έλευση της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου την Παρασκευή 11/11/2022 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου που εδρεύει στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου.

        Το ιερό κειμήλιο το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου,  μεταφέρθηκε, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά όπου έχει τεθεί σε προσκύνημα από τις 05/11/2022, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ,  ο οποίος συνοδευόταν από τον Ηγούμενο της Μονής Γέροντα Εφραίμ. 

      Την Αγία Ζώνη υποδέχθηκε σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος. Ο Υπουργός κ. Πλακιωτάκης Ιωάννης, ο Υφυπουργός κ. Κατσαφάδος Κωνσταντίνος,  ο Γενικός Γραμματέας κ. Κυριαζόπουλος Ευάγγελος,  ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αλεξανδράκης Γεώργιος,  ο Α’ Υπαρχηγός Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αργυράκης Ιωάννης, ο Β’ Υπαρχηγός Αντιναύαρχος Λ.Σ.Τσελίκης Αλέξανδρος, Ανώτατοι, Ανώτεροι και Κατώτεροι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Λιμενοφύλακες, Πολιτικοί Υπάλληλοι καθώς και ο ιερέας του Λιμενικού Σώματος Πλωτάρχης Λ.Σ. (Ι) Βαρσαμίδης Δημήτριος.

      Τιμές απέδωσε άγημα δοκίμων Λιμενοφυλάκων καθώς και η Μουσική του Λιμενικού Σώματος. Ύμνους στην Παναγία μας έψαλε η Βυζαντινή Χορωδία του Λιμενικού Σώματος. 

       Με δάκρυα στα μάτια αλλά ταυτόχρονα χαμογελαστό, συγκινημένο αλλά ταυτόχρονα με χαρά και ειρήνη στην καρδιά προσήλθε το σύνολο του προσωπικού, προσκύνησε την Αγία Ζώνη εναποθέτωντας τις ελπίδες του, το σύνολο της ζωής του, στην Υπεραγία Θεοτόκο, στη μητέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, στη μάνα όλων μας. 

Μετά το πέρας του προσκυνήματος αποχαιρέτησαν όλοι το Ιερό Θησαύρισμα, έμπλεοι πνευματικής χαράς και πλήρεις χάριτος. 

      Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς μίλησε για το πρόσωπο της Παναγίας, για το σύνολο των χαρισμάτων της και ιδιαιτέρως για την ταπεινοφροσύνη της. Εξήρε την ηγεσία του Σώματος,  Πολιτική και Στρατιωτική, για την αγάπη της προς την Εκκλησία αλλά και ευχαρίστησε τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για την προσφορά τους στην πατρίδα, αναφερόμενος ιδιαιτέρως στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, στην διάσωση της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα αλλά και στην ενίσχυση της εμπορικής Ναυτιλίας που όπως τόνισε αποτελεί πυλώνα της εθνικής μας οικονομίας.

Τέλος ευχήθηκε  η Θεοτόκος να σκεπάζει το σύνολο του προσωπικού του Υπουργείου.