Θλίψη για την αιφνίδια απώλεια του Υποπλοιάρχου Λ.Σ.-ΕΛΛ.ΑΚΤ. Κυριάκου Παπαδόπουλου

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματκών Ναυτικού

από την ιστοσελίδα: www.eaan.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΑΝ 5/18 // 11.10.18

1.-Το Δ.Σ./Ε.Α.Α.Ν. που εκπροσωπεί το σύνολο των  Αποστράτων Αξιωματικών του Π.Ν. και του Λ.Σ.-ΕΛΛ.ΑΚΤ. εκφράζει την θλίψη του για την αιφνίδια απώλεια του Υποπλοιάρχου Λ.Σ.-ΕΛΛ.ΑΚΤ. Κυριάκου Παπαδόπουλου.

2.-Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ως Κυβερνήτης του ΠΛΣ 602 με έδρα τη Μυτιλήνη έσωσε περισσότερους από 5.000 ανθρώπους που κινδύνεψαν στη θάλασσα κατά την προσπάθειά τους να βρουν καταφύγιο στην Ελλάδα.

3.-Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, από όσα γνωρίζουμε, ήταν ένας σεμνός άνθρωπος, που έβαζε το καθήκον επάνω από όλα  και με τις πράξεις του έκανε γνωστές στο Πανελλήνιο, αλλά και παγκόσμια, τις προσπάθειες του Λ.Σ.-ΕΛΛ.ΑΚΤ. για την διάσωση των ναυαγών και την προσφορά του Σώματος στα ανθρωπιστικά ιδεώδη. Για το λόγο αυτό είχε τιμηθεί από πολλούς Φορείς με αποκορύφωμα την Ακαδημία Αθηνών.

4.-Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δεν αποτελούσε εξαίρεση στο Λ.Σ.-ΕΛΛ.ΑΚΤ., αλλά τον κανόνα, απλά  το τεράστιο έργο του και η προσφορά του  τον έκανε γνωστό παγκόσμια. Όλα τα Στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛΛ.ΑΚΤ. εμφορούνται από τις ίδιες αρχές και δίνουν καθημερινά αγώνα σε θάλασσα, ξηρά και αέρα συνεισφέροντας στην εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της Χώρας μας.

5.-Οι Απόστρατοι του Π.Ν. και του Λ.Σ.-ΕΛΛ.ΑΚΤ. είμαστε υπερήφανοι γιατί παραδώσαμε την σκυτάλη σε άξια Στελέχη

6.-Ελπίζουμε ότι οι δηλώσεις των παραγόντων της Πολιτείας περί στήριξης της οικογενείας του θα περιλαμβάνουν και την τροποποίηση του άρθρου 12 του Ν.4387/16, περί συντάξεων χηρείας, κατά του οποίου η Ε.Α.Α.Ν. έχει προσφύγει στο ΣτΕ.

7.-Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ευχόμεθα ο Θεός να της δίνει δύναμη να αντιμετωπίσει αυτή την αβάσταχτη απώλεια.

8.-Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Λεσβιακής γης, που τον σκέπασε.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.της Ε.Α.Α.Ν. 

 Αντιναύαρχος Σπ. Περβαινάς Π.Ν. ε.α.

Δείτε το Ακριβές Αντίγραφο της Ανακοίνωσης