Κοπή Βασιλόπιτας και τιμητικές διακρίσεις

Η Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος,

τηρώντας το έθιμο έκοψε πανηγυρικά την

 πατροπαράδοτη Βασιλόπιτα, καλωσορίζοντας

τον ερχομό του νέου έτους 2020

     Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 στην πολύ ωραία αίθουσα εκδηλώσεων της Λ.Α.Ε.Δ., με την παρουσία μελών, και φίλων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου.

   Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο νέος Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχος ΛΣ κ. Θεόδωρος Κλιάρης, ενώ απενεμήθησαν τιμητικές διακρίσεις και ανακηρύχθηκαν  ως επίτιμα μέλη της Λέσχης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, άτομα που έχουν διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Στην εκδήλωση προσήλθαν και τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας κ. Διαμαντίδης, οι βουλευτές κ.κ. Ιωάννης Τραγάκης, Κων/νος Κατσαφάδος, Νικόλαος Μανωλάκος, Νόνη Δούνια, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος κ. Θεόδωρος Κλιάρης, Πολιτευτές, Γενικοί γραμματείς, Πρόεδροι Οργανισμών και Ενώσεων, Επίτιμοι Αρχηγοί, οι Υπαρχηγοί Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, Κλαδάρχες, Περιφερειάρχες  Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, επίτιμοι Υπαρχηγοί, εκπρόσωποι Αρχηγών του ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, ΕΛΑΣ, Π.Σ., Ναύαρχοι ε.ε. και ε.α., καθώς και πλήθος μελών και φίλων.

     Από την Εκκλησία της Ελλάδος παρόντες ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου B;, o Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος, καθώς και οι π. Θωμάς Συνοδινός, τ. Πρωτοσύγκελος Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, π. Γεώργιος Καλαμάρης, Δημήτριος Βαρσαμίδης ιερείς του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και π. Ανδρέας Καβάσυλας ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πειραιά.

        Βραβεύθηκε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος  πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου, Πρόεδρος του Ιδρύματος  «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για την τεράστια συμβολή του στο ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο του στην Ελληνική κοινωνία και στη διεθνή κοινότητα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

     Τιμήθηκαν και ανακηρύχθηκαν ως επίτιμα μέλη της Λέσχης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος:

  • Ο κος Χαράλαμπος Σημαντώνης, Πρόεδρος Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων για την πολύπλευρη δραστηριότητά του σε θέματα ναυτιλίας και τη μεγάλη προσφορά του στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
  • Ο κος Ιωάννης Πολυχρονόπουλος, Διευθυντής Εταιρείας Τεχνικής Προστασίας θαλασσίου Περιβάλλοντος για την δραστηριότητά του και την ευαισθησία του σε θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος και την έμπρακτη αγάπη του στο Λιμενικό Σώμα και τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

      Επίσης βραβεύθηκαν στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. που διακρίθηκαν κατά το προηγούμενο έτος κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, για πράξεις εξαιρετικού θάρρους, γενναιότητας και προσφοράς τόσο στην Υπηρεσία, όσο και στο κοινωνικό σύνολο, ως ακολούθως :

1.- Ο Πλωτάρχης ΛΣ (Ο) κ. Διονύσης Χριστοφίλης που υπηρετεί στην Υ.Ο.Θ.Ε. του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος.

2.-  Ο Υποπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Γεώργιος Μαριετάκης Κυβερνήτης του Π.Λ.Σ. 119 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, εξ ονόματος όλου του πληρώματος του ανωτέρω πλωτού.

  1. Ο Σημαιοφόρος Λ.Σ. κ. Γεώργιος Κουτρομπίλας Διοικητής Π.Ο.Δ.Ι.Ν. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης Λέσβου, εξ ονόματος όλου του προσωπικού της Υπηρεσίας του.

     Ο πρώην Υπουργός κ. Θεόδωρος Δρίτσας απέστειλε επιστολή ευχόμενος καλή επιτυχία στην εκδήλωση.

      Ο Πρόεδρος της Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. – επίτιμος  Α΄. Υπαρχηγός Λ.Σ. κ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, ευχήθηκε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ  και ανέφερε τους λόγους για τους οποίους απονέμονται σήμερα οι τιμητικές διακρίσεις στα τιμώμενα πρόσωπα.

      Μετά το πέρας των εκδηλώσεων και το κόψιμο της Βασιλόπιτας, παρατέθηκε εορταστική δεξίωση σε όλους τους παραβρισκόμενους.

    Οι τυχεροί που κέρδισαν τα φλουριά είναι ο Πλωτάρχης ΛΣ (Ο) κ. Διονύσης Χριστοφίλης που υπηρετεί στην Υ.Ο.Θ.Ε. του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος από την διανομή της κεντρικής βασιλόπιτας και η κ. Αναστασία Αγγελοπούλου από τα τεμάχια που διενεμήθησαν στα τραπέζια από τους σερβιτόρους του ΚΕΤΕΡΙΝ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Απονομή τιμητικών διακρίσεων και βραβεύσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          Δοξολογία και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας