Μεταφορά των οστών ΚωστήΤσικλητήρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

         Ανακοινώνουμε ότι την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017 και ώρα 09.00 θα γίνει η εκταφή των οστών του Ολυμπιονίκη, ήρωα των Βαλκανικών πολέμων Κωστή Τσικλητήρα από το Α΄. Νεκροταφείο Πατρών παρουσία του Δημάρχου Πατρέων, του Δημάρχου Πύλου Νέστορος κ. Δημητρίου Καφαντάρη και του Προέδρου της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ. Ναυάρχου – Επιτίμου Α΄. Υπαρχηγού Λ.Σ. κ. Πελοπίδα Αγγελόπουλου, που είχε και την πρωτοβουλία μεταφοράς των οστών του Τσιλητήρα στη γενέτειρά του την Πύλο.

Θα ακολουθήσει η μεταφορών των οστών στην Πύλο, όπου έχει προγραμματιστεί μεγαλοπρεπής υποδοχή  και την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 ώρα 19.00 στον Ιερό ναό Παναγίας Μυρτιδιώτισσας  θα τελεσθεί μνημόσυνο και στη συνέχεια  με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου,  Αγήματος και συγκροτημάτων με τοπικές ενδυμασίες, θα γίνει περιφορά  στους κεντρικούς δρόμους της Πύλου, περνώντας και από την πλατεία τριών ναυάρχων θα τοποθετηθούν στον αύλειο χώρο της οικίας του, έμπροσθεν του αγάλματός του οπού θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει κατάθεση στεφάνων, θα εκφωνηθούν λόγοι, θα γίνει ανάκρουση του εθνικού ύμνου και θα δοθεί μικρή δεξίωση.

Η οικία του Κωστή Τσικλητήρα βρίσκεται στην παραλία της Πύλου δίπλα στο Δημοτικό μέγαρο και έχει μετατραπεί σε μουσείο. Εκεί φυλάσσεται και η συλλογή του τελευταίου Γάλου Φιλέλληνα ιστορικού και δημοσιογράφου Ρενέ Πυώ (1878- 1937),  ο οποίος επισκέφτηκε αρκετές χώρες  κατά την περίοδο των Βαλκανικών πολέμων.