Πρωτοχρονιάτικη πίτα ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ.

  ΛΕΣΧΗ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΊΤΑΣ

                                                        Πλοιάρχου Λ.Σ. ε.α. Νικολάου Γκλεζάκου

          Με εξαιρετική λαμπρότητα η ΛΕΣΧΗ Λ.Σ., έκοψε την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα στη μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων της Λ.Α.Ε.Δ την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016, που είχε πλημμυρήσει από μέλη και φίλους.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης ανακηρύχθηκε σε επίτιμο μέλος η κ. Μαριάνα Βαρδινογιάννη και τιμήθηκε για την μεγάλη της προσφορά και την φιλανθρωπική της δράση στον άνθρωπο και την κοινωνία.
Επίσης τιμήθηκαν ο Πλωτάρχης Λ.Σ. Παντελεήμων Βατούσης (Κ.Λ/Χ ΧΙΟΥ), ο Αρχικελευστής Λ.Σ. Οδυσσέας Μαθιουδάκης (Λ/Χ ΛΕΡΟΥ) και ο Λιμενοφύλακας Αριστοκλής Σαγρές (Λ/Χ ΚΑΛΥΜΝΟΥ), που διακρίθηκαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους για εξαιρετικές πράξεις.
Στην εκδήλωση προσήλθαν και τίμησαν με την παρουσία τους βουλευτές, Γενικοί γραμματείς, Πρόεδροι Οργανισμών, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος, Επίτιμοι Αρχηγοί, οι Υπαρχηγοί Λ.Σ., επίτιμοι Υπαρχηγοί, εκπρόσωποι Αρχηγών, Ναύαρχοι ε.ε. και ε.α., καθώς και πλήθος μελών και φίλων, όπως αναφέρονται στην προσφώνηση του Προέδρου της Λέσχης Αντιναύαρχου – Επίτιμου Α΄. Υπαρχηγού Λ.Σ. κ. Πελοπίδα Αγγελοπούλου.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Θεοτοκάς, εκπροσώπησε και τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θοδωρή Δρίτσα. .
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος ο Β΄, που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, πλαισιωμένος από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πατέρα Γεώργιο Καλαμάρη, Πρωθιερέα του Λ.Σ., τον πατέρα Δημήτριο Βαλσαμίδη, ιερέα του Λ.Σ. και τον πατέρα Ανδρέα Καβάσιλα εφημέριο του Ιερού ναού Αγίου Νικολάου Πειραιά.
Στην προσφώνησή του ο Πρόεδρος της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. – επίτιμος Α΄. Υπαρχηγός Λ.Σ. κ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και ανάφερε τους λόγους για τους οποίους απονέμονται σήμερα οι τιμητικές διακρίσεις στα τιμώμενα πρόσωπα.
Ακολουθούν οι ομιλίες του Προέδρου της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ., Αντιναυάρχου Λ.Σ. ε.α. Πελοπίδα Αγγελόπουλου επίτιμου Α΄ Υπαρχηγού Λ.Σ., της κ. Μαριάνας Βαρδινογιάννη και του Πλωτάρχη Λ.Σ. κ. Παντελεήμονα Βατούση.

Ομιλία του Προέδρου ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ.
Αντιναυάρχου Λ.Σ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Πελοπίδα
Επιτιμ. Α΄Υπαρχηγού την 21-01-2016
Ημέρα Πέμπτη και ώρα 1900 στην τελετή
Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Λ.Α.Ε.Δ. καθώς
α) ανακηρυχθεί επίτιμο Μέλος της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ. η σεβαστή- αγαπητή κ. ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ και απονομή περγαμηνής και θυρεού της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ.
και β) θα βραβευθούν στελέχη του Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. που διακρίθηκαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους για πράξεις εξαιρετικού θάρρους, γενναιότητας και προσφοράς τόσο στην Υπηρεσία όσο και στο κοινωνικό σύνολο.
1) Πλωτάρχης Λ.Σ. Παντελεήμων Βατούσης (Κεντρικό Λιμεναρχείο ΧΙΟΥ)
2) Αρχικελευστής Λ.Σ. Οδυσσέας Μαθιουδάκης (Λιμενική Αρχή ΛΕΡΟΥ)
3) Λιμενοφύλακας Αριστοκλής Σαγρές (Λιμενική Αρχή Καλύμνου)
«Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Σύρου, Τήνου, Άνδρου Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ.κ. Δωρόθεε, Επίτιμε μέλος της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ.
Αιδεσιμολογιώτατε –Πρωτοσύγκελλε Ιεράς Αρχ/πης Αθηνών πατέρα Θωμά
Αιδεσιμολογιώτατε Πατέρ- Γεώργιε Πρωθιερέα Λ.Σ.
Σεβαστοί Πατέρες
κ. Αντιπρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων
κ. Βουλευτές
κ. Θεοτοκά Ιωάννη Γενικέ Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, εκπρόσωπε του Υπουργού Ναυτιλίας
κ. Γενικοί Γραμματείς
Αγαπητή κα Πρόεδρε του Ιδρύματος και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO κα ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ
κ. εκπρόσωπε του Αρχηγού Α/ Γ.Ε.Ε.Θ.Α. κ. Βαγγέλη Αποστολάκη, Αντιπλοίαρχε Π.Ν. Λουκά Κάτσικα
κ. Αρχηγέ Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ
κ. Ναύαρχε –Επίτιμε Αρχηγέ ΓΕΝ κ. Δημήτρη Ελευσινιώτη
κ. Επίτιμοι Αρχηγοί
κ. Πρόεδρε Αναθεωρ. Δικαστηρίου κ. Νικόλαε Μακρή
κ. Υπαρχηγοί
κ. Επίτιμοι Υπαρχηγοί
κ. Γεν. Επιθ/τά Λ.Σ
κ. Ναύαρχοι
κ. Λιμενάρχα Κ.Λ. Πειραιά
Αγαπητοί βραβευθέντες Συνάδελφοι από τις Λιμενικές Αρχές ΧΙΟΥ-ΛΕΡΟΥ-ΚΑΛΥΜΝΟΥ
Κ. Πρόεδρε Μ.Τ.Ν. Ναύαρχε Νικόλαε Βαζαίε
κ. Πρόεδρε Ε.Α.Α.Ν Αντιναύαρχε κ. Σπύρο Περβαινά
κ. Πρόεδρε Ε.Α.Α.Λ.Σ. Υποναύαρχε κ. Γεώργιο Καλαρώνη
κ. Πρόεδρε Π.Ε.Α.Λ.Σ. κ. Δημήτρη Σαιτάκη
κοι Επίτιμοι Πρόεδροι ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ.
κοι Επίτιμα Μέλη ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ.
Κα Πρόεδρε Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος κα Αναστασία Παλούμπη
κ. Εκπρόσωπε της COSTAMARE Ναύαρχε κ. Διαμαντή Μανέ
κ. Υπασπιστά της Προεδίας της Δημοκρατίας Αντιπλοίαρχε Π.Ν. Αθανάσιε Δημητρίου
κ. Γεν. Δ/ντά B.V. Λάμπρο Χάχαλη
κ. Δ/ντά του Νηογνώμονα INSB κ. Παντελή Χηνάκη-Γλάρα Β
κ. Πρόεδρε του Συλλόγου των εν Αθήναις Πυλίων «ΤΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟΝ» κ. Δημήτρη Μιχελή
Αγαπητή κα Φερενίκη Θεοχάρη
Αγαπητέ κ. Αντώνη Ευσταθίου

Αγαπητοί Συνάδελφοι εν ενεργεία και εν αποστρατεία
Κυρίες και κύριοι
Επίσης καλωσορίζουμε τον Διευθυντή Σπουδών της Σ.Ν.Δ. Πλοίαρχο ΛΣ Σιγούρο Ευάγγελο με αντιπροσωπεία Δοκίμων Σημ/ρων Λ.Σ, τα νέα φυτώρια των Αξ/κών Λ.Σ. Τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία.
Εμείς όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος, παραμένοντας αταλάντευτα συνεπείς στις παραδοσιακές επιταγές, βρισκόμαστε εδώ για την κοπή της Βασιλόπιτας.
Θεωρώ ότι το έθιμο ειδικά για φέτος είναι σημαντικά επίκαιρο , αφού κατά την χριστιανική παράδοση , προέκυψε ότι , από εκείνο το ψωμάκι δηλαδή τη σημερινή βασιλόπιτα, στο εσωτερικό της βρισκόταν ένας μικρός θησαυρός.
Φυσικά οι παραλληλισμοί , εθιμικών γεγονότων της χριστιανικής παράδοσης , με την σημερινή οικονομική κατάσταση μάλλον καθιστούν απαγορευτική την οποιαδήποτε σύγκριση.
Το μόνο που ζητάμε από το θεό μας, να έχουμε ειρήνη και οικονομική ηρεμία σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο.
Ο εορταστικός χαρακτήρας της σημερινής ημέρας συνοδεύεται και από τον απολογισμό του έργου της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ. κατά την χρονιά που έφυγε οι εκτιμήσεις μας με βάση τα απολογιστικά στοιχεία είναι θετικές.
Πραγματοποιήσαμε εκδρομές σε εσωτερικό και εξωτερικό, μνημόσυνο εις μνήμη όλων των στελεχών ΛΣ , τιμητικές διακρίσεις, εκδήλωση προς τιμήν του νέου Αρχηγού ΛΣ , ομιλία και χορήγηση τόμων ιστορίας ΛΣ στους Δόκιμους Σημ/ρους ΛΣ στη Σ.Ν.Δ. , επισκέψεις στους ασθενείς συναδέλφους στο Ν.Ν.Α. και πραγματοποίηση Μουσικής βραδιάς με την φιλαρμονική ΛΣ την 18/6/2015 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς σε συνεργασία με το Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Επίσης η ΛΕΣΧΗ Λ.Σ. προτείνει να θεσπισθεί ημέρα Βετεράνου -Απόστρατου Λ.Σ. όπως έχει θεσπισθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, ημέρα Αποστράτων η 21η Νοεμβρίου, καθώς και στα Σώματα Ασφαλείας. Ακολουθεί σχετική αλληλογραφία στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος ως και στην Ένωση Αποστράτων Λ.Σ.
Επίσης η επιθυμία και η παράκληση της ΛΕΣΧΗ Λ.Σ. είναι, να υλοποιηθεί, με τη συνεργασία όλων των αρμοδίων φορέων, η ανέγερση μνημείου των πεσόντων – στελεχών Λ.Σ. στον έμπροσθεν αύλειο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας – Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος.
Δέσμιοι από τους σκοπούς της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ για συναδελφικότητα , πνεύμα αγάπης και αλληλεγγύης μεταξύ των συναδέλφων, λειτουργούμε πάντοτε ως μοχλός στήριξης της φυσικής Ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Μία ευχάριστη νότα για την αποψινή μας εκδήλωση είναι η απόφαση μας να τιμήσουμε και να ανακηρύξουμε ως Επίτιμο μέλος της ΛΕΣΧΗΣ ΛΣ τη κυρία ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, Πρόεδρο του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη , Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο ¨ΕΛΠΙΔΑ¨ ως και πρέσβειρα Καλής θελήσεως της UNESCO, για την μεγάλη της προσφορά και φιλανθρωπική της δράση στον άνθρωπο και στην κοινωνία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Επίσης, με πρωτοβουλία της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ. και κατόπιν απόφασης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος βραβεύονται στελέχη ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. που διακρίθηκαν κατά το προηγούμενο έτος κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους για πράξεις εξαιρετικού θάρρους, γενναιότητας και προσφοράς τόσο στην Υπηρεσία όσο και στο κοινωνικό σύνολο.

Για να γίνω πιο σαφής, αναφέρομαι στους :
α) Πλωτάρχης Λ.Σ. Παντελεήμων Βατούση υπηρετών στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, ως κυβερνήτης
β)Αρχικελευστής Λ.Σ. Οδυσσέα Μαθιουδάκη υπηρετών στη Λιμενική Αρχή Λέρου Δωδεκανήσου και
γ)Λιμενοφύλακας Αριστοκλή Σαγρέ υπηρετών στη Λιμενική Αρχή Καλύμνου Δωδεκανήσου.
¨Το κτίσιμο ενός καλύτερου κόσμου για τα παιδιά ήταν και είναι το όραμα μου¨ δήλωσε συγκινημένη η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη σε μία τελευταία της τιμητική διάκριση από Αρχηγό ξένου κράτους.
Η αγαπητή κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα.
Είναι παντρεμένη με τον Ναύαρχο Βαρδή Βαρδινογιάννη και μητέρα πέντε παιδιών.
Είναι διδάκτωρ Αρχαιολογίας και πτυχιούχος Ανωτάτων Σπουδών στην Ιστορία της Τέχνης και στα οικονομικά.
Κατέχει πολλές ακαδημαϊκές διακρίσεις.
Είναι πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO.
Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων παιδιών με καρκίνο ¨ΕΛΠΙΔΑ¨.
Συμμετέχει ως μέλος Διοικητικών Συμβουλίων πολλών Ιδρυμάτων του Εξωτερικού.
Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και διακρίσεις από Αρχηγούς Κρατών, Οικουμενικό Πατριαρχείο, Βατικανό, Αρχηγούς Εκκλησιών και από Πανεπιστήμια και Ιδρύματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Η UNESCO αναγνωρίζοντας το μακροχρόνιο και σημαντικό κοινωνικό έργο της κα Μαριάννας Βαρδινογιάννη, την ανακήρυξε Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, σε επίσημη τελετή στην έδρα της UNESCO, στο Παρίσι το 1999. Από τότε μέχρι σήμερα εντός και εκτός Ελλάδας, συμβάλλει με την δράση της σε ζητήματα κοινωνικού, ανθρωπιστικού, εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα και ειδικότερα στην προώθηση της ειρήνης, την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, την προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομίας, στην καταπολέμηση του αναλφαβητισμού ως και στον διάλογο ανάμεσα σε διαφορετικούς πολιτισμούς.
Ως πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO μεταξύ άλλων έχει αναλάβει:
Την δημιουργία του Πολύ-πολιτισμικού Κέντρου για παιδιά ¨Η Αθηνά ¨στο Βελιγράδι υπό την αιγίδα της UNESCO.
Την δημιουργία Εκπαιδευτικού Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά στην Βηθλεέμ.
Την χορηγία διαφόρων εκδηλώσεων και προγραμμάτων.
Την διοργάνωση συνεδρίων, εκθέσεων και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Το Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη
Το 1997 η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη ίδρυσε το ανωτέρω ίδρυμα με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και την διασφάλιση ενός καλύτερου αύριο για όλα τα παιδιά.
Ως Πρόεδρος του Ιδρύματος συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς , με εθνικούς φορείς, κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς.
Συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια και διεθνείς εκστρατείες, διοργανώνει στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό ημερίδες, συνέδρια και διαλέξεις με θέματα σχετικά με την παιδεία, την υγεία, την προστασία του παιδιού και πολλά άλλα θέματα για την οικογένεια.
Ενθαρρύνει, προωθεί και επιβραβεύει την έρευνα και τις προσπάθειες που υπηρετούν υψηλά ιδανικά.
Επίσης το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη έχει αναλάβει και άλλες πρωτοβουλίες για το παιδί και την οικογένεια όπως
α) Το πρόγραμμα ενίσχυσης ακριτικών περιοχών της Ελλάδος
β) Το πρόγραμμα περίθαλψης των παιδιών που γεννήθηκαν με AIDS
γ) Το πρόγραμμα υποστήριξης των παιδιών που ζουν με τις μητέρες τους στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το 1990 η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη ίδρυσε το Σύλλογο φίλων των παιδιών με καρκίνο ¨ΕΛΠΙΔΑ¨, με στόχο την βοήθεια και την στήριξη παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και των οικογενειών τους.
Από τότε μέχρι σήμερα με τις πρωτοβουλίες της κατάφερε να ευαισθητοποιήσει τον ελληνικό λαό και κινητοποιήσει σημαντικές προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό, επιχειρηματικό και πολιτικό χώρο.
Ως Πρόεδρος κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη έχει πραγματοποιήσει τα εξής:
α) Την ίδρυση και τον εξοπλισμό της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στο Νοσοκομείο Παίδων ¨Η Αγία Σοφία¨ στην οποία έχουν πραγματοποιηθεί αμέτρητες επιτυχημένες μεταμοσχεύσεις.
β) Την ανέγερση και τον εξοπλισμό του σύγχρονου πενταόροφου Ξενώνα ¨ΕΛΠΙΔΑ¨ κοντά στο νοσοκομείο Παίδων ¨Η Αγία Σοφία ¨. Ο Ξενώνας φιλοξενεί παιδιά που υποβάλλονται σε θεραπεία στην Μονάδα Μεταμόσχευσης μαζί με τις οικογένειές τους . Ο Ξενώνας επίσης δέχεται παιδιά με καρκίνο από τις Βαλκανικές χώρες και άλλες περιοχές της Μεσογείου.
και γ) Την ανέγερση και τον εξοπλισμό του πρώτου Παιδιατρικού Ογκολογικού Νοσοκομείου για παιδιά στην Ελλάδα, με την ονομασία ¨Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ¨ και εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2010 από τον τότε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Υπάρχουν και άλλες πολλές πρωτοβουλίες τόσο του Ιδρύματος όσο και του Συλλόγου ¨ΕΛΠΙΔΑ¨ οι οποίες λόγω χρόνου δεν δυνάμεθα να τις απαριθμήσουμε.
Σημαντική επίσης θεωρείται η ίδρυση του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών στην βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου, με χορηγία του Ιδρύματος ¨Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα¨, με σκοπό την προώθηση του Ελληνικού πολιτισμού στο Εξωτερικό. Είναι δε μέλος η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη του Δ.Σ. της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.
Η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, στο πλαίσιο του κοινωνικού της έργου , αλλά και ως ιδιώτης βρίσκεται πάντα στο πλευρό των πληγέντων από φυσικές ή άλλες καταστροφές και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την προώθηση του Ελληνικού Πολιτισμού , καθώς και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Μεταξύ άλλων η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη μαζί με τον σύζυγό της κύριο Βαρδή Βαρδινογιάννη
α) Ανέλαβαν την ανοικοδόμηση του χωριού Μάκιστος στην Δυτική Πελοπόννησο που κατεστράφη από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2007.
β) Δημιούργησαν την έδρα του Απόδημου Ελληνισμού και την βιβλιοθήκη ¨Ιωάννης Βαρδινογιάννης¨ στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
γ) Δημιούργησαν την έδρα ¨Κωνσταντίνος Καραμανλής ¨για ελληνικές και ευρωπαϊκές σπουδές στο πανεπιστήμιο Tafts της Ευρώπης.
δ) Ανέλαβαν την ανέγερση του Δημοτικού κλειστού Γυμναστηρίου Ερμιόνης ¨Γεώργιος και Ευαγγελία Μπουρνάκη¨
επίσης
ε) Ανέλαβαν την ανέγερση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά στο Δήμο Άνω Λιοσίων
στ) Διοργάνωσαν κονσέρτο στη μνήμη της Πριγκίπισσας Νταιάνας στο Λονδίνο , και την διάλεξη της καθηγήτριας Ελένης Αρβελέρ στο Λονδίνο καθώς και πολλές άλλες διοργανώσεις.
Επίσης η κ. Μαριάνα Βαρδινογιάννη, στηρίζει ενεργά τους Πρόσφυγες μέσα από το πρόγραμμα του Ιδρύματός της, το οποίο ονομάζεται «We Care», που αφορά την ιατρική βοήθεια σε παιδιά προσφύγων και έχουν διατεθεί πάνω από τέσσερες χιλιάδες (4.000) εμβόλια στα Προσφυγόπουλα και θα εξαπλωθεί εκτός των Αθηνών, στις Ακριτικές περιοχές και ιδιαιτέρως στα Ελληνικά νησιά.
Επειδή οι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες της αγαπητής κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη σε επίπεδο ανθρωπιστικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό είναι τεράστιες, τόσο στην Ελληνική κοινωνία όσο και στη παγκόσμια κοινότητα , για αυτό, το Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ αποφάσισε την ανακήρυξη σας ως επιτίμου μέλους της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ και σας απονέμει την περγαμηνή της ανακηρύξεως σας ως και τον θυρεό της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ. καθώς και τον τόμο της Ιστορίας Λ.Σ. μετά του σχετικού βιβλίου ποιημάτων Αξ/κών Λ.Σ.
Σας ευχόμεθα ολόψυχα υγεία προσωπική και οικογενειακή, δύναμη και μακροημέρευση.
Αγαπητή κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη , παρακαλείσθε να προσέλθετε για την απονομή.
(Απονομή περγαμηνής , θυρεού , Ιστορίας Λ.Σ. και του βιβλίου ¨Παρ΄Αθιναλός¨)
Ομιλία της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννης
«Σεβασμιώτατε,
Κύριοι Υπουργοί,
Κύριε Αρχηγέ ΓΕΕΘΑ,
Κύριοι Ναύαρχοι,
Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και Κύριοι,

Δεν βρίσκω λόγια να σας ευχαριστήσω για την ξεχωριστή αυτή διάκριση!
Παρόλο που δεν θεωρώ τις βραβεύσεις απαραίτητες, καθώς υπηρετώ ένα έργο που αισθάνομαι ως χρέος μου, αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή και μου προκαλεί βαθειά συγκίνηση το γεγονός πως γίνομαι Επίτιμο Μέλος της Λέσχης Λιμενικού Σώματος.
Και αυτό γιατί η διάκριση αυτή προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο του Ναυτικού με τον οποίο συνδεόμαστε, ο σύζυγός μου και εγώ με μακροχρόνιους άρρηκτους δεσμούς από τότε που εκείνος ήταν νεαρός αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.
Ταυτόχρονα, βρίσκομαι εδώ ως Ελληνίδα, υπερήφανη για τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει το Λιμενικό Σώμα στη χώρα μας.
Και με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλο, και ολόκληρο το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή, για το σπουδαίο τους, εθνικής σημασίας, έργο.
Βρίσκομαι ανάμεσά σας αυτή τη στιγμή κυρίως ως Ελληνίδα μητέρα, και ως πολίτης του κόσμου, συγκλονισμένη από τις ηρωικές, υπεράνθρωπες προσπάθειες του Λιμενικού Σώματος για την διάσωση χιλιάδων προσφύγων, που αναζητώντας μια νέα πατρίδα, και την ασφάλεια των παιδιών τους, βρίσκονται στη θάλασσα με κίνδυνο να χάσουν την ίδια τους τη ζωή.
Οι εικόνες θρήνου στις παραλίες των νησιών μας, μπορούν να αντιμετωπιστούν στη συνείδησή μας, μόνο με τις εικόνες των ηρώων του Λιμενικού Σώματος, που σώζουν γυναικόπαιδα μέσα από τις μισοβυθισμένες λέμβους.
Αισθάνομαι πολύ ταπεινή να βραβεύομαι απόψε μαζί με αυτούς τους ήρωες, στους οποίους θα ήθελα να σφίξω το χέρι, να τους συγχαρώ, και να τους εκφράσω ένα μεγάλο, ειλικρινές ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου.
Αυτή την ανάγκη ένοιωσα, από την πρώτη στιγμή που ήρθα σε επαφή με τα παιδιά των προσφύγων και τις μητέρες τους, μέσα από το πρόγραμμα WE CARE του Ιδρύματός μας, και είδα με τα μάτια μου, την αγωνία για το μέλλον, την ελπίδα για το αύριο, και την ευγνωμοσύνη τους για την βοήθεια των Ελλήνων.
Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον Πρόεδρο της Λέσχης, Αντιναύαρχο Πελοπίδα Αγγελόπουλο, για την ιδιαίτερη τιμή αυτού του τίτλου, και όλη του τη φροντίδα για τη συμμετοχή μου.
Κύριε Πρόεδρε, με συγκίνησαν πολύ τα λόγια σας και η συμπαράστασή σας στο έργο μου.
Ευχαριστώ θερμά όλα τα μέλη της Λέσχης, για την τόσο θερμή υποδοχή!!
Σας ευχαριστώ για το κουράγιο που μου δίνετε, στον δύσκολο αγώνα μου, κοντά στα παιδιά που έχουν ανάγκη.
Θα ήθελα να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο πολύπλευρο έργο του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, που γεμίζει όλους μας με εθνική υπερηφάνεια, με αίσθημα ασφάλειας και εμπνέει τις αξίες του εθελοντισμού και του ανθρωπισμού.
Εύχομαι να έχετε μια Καλή και Ειρηνική νέα Χρονιά, με υγεία, και πολλές επιτυχίες στο σημαντικό σας έργο!!

Σας ευχαριστώ»

Για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος η διάσωση των συνανθρώπων μας αποτελεί την μέγιστη ηθική ικανοποίηση και το σπουδαιότερο ¨βραβείο¨. Είναι το πιστεύω του Λιμενικού Σώματος.
Αγαπητέ κ. Πλωτάρχη Παντελεήμων Βατούση, Κυβερνήτη και επικεφαλής των πληρωμάτων των Ναυαγοσωστικών σκαφών του 519 και του 515 ως και του Πλωτού Περιπολικού σκάφους 611 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.
Τόσο εσείς , όσο και τα πληρώματα των ανωτέρω σκαφών έχετε επιδείξει μεγάλη δραστηριότητα την τελευταία τετραετία , κατά την οποία έχετε διαχειριστεί συνολικά 288 περιστατικά έρευνας και διάσωσης στην περιοχή δικαιοδοσίας σας για τα γνωστά γεγονότα στο Αιγαίο, με 9.049 διασώσεις από το 2012 έως και το 2015 και συγκεκριμένα:
Το Ν/Γ 519 διαχειρίστηκε 124 περιστατικά και διέσωσε 5.376 άτομα , ενώ το Πλωτό Περιπολικό σκάφος ΛΣ 611 διαχειρίστηκε 164 περιστατικά και διέσωσε 3.673 άτομα αντίστοιχα.
Ειδικότερα κατά το τελευταίο έτος 2015 το Ναυαγοσωστικό σκάφος 519 είχε συμμετοχή σε 78 περιστατικά έρευνας με 4072 διασώσεις, ενώ το ΠΛΣ 611 συμμετείχε σε 115 περιστατικά με 3.069 διασώσεις.
Ο Πλωτάρχης ΛΣ Παντελεήμων Βατούσης γεννήθηκε το 1978 στη Μυτιλήνη.
Αποφοίτησε από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών.
Κατόπιν επιτυχούς εξετάσεώς του, ορκίσθηκε Δόκιμος Σημαιοφόρος ΛΣ στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 2002 και ορκίσθηκε Σημαιοφόρος ΛΣ το 2003.
Παρακολουθεί Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ναυτιλιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Χίο.
Υπηρετεί ως Κυβερνήτης στο Ν/Γ σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου από το 2007.
Είναι έγγαμος και έχει δύο (02) παιδιά.
Στο πρόσωπο του Κυβερνήτη , βραβεύονται όλοι οι Κυβερνήτες και τα πληρώματα των περιπολικών σκαφών, τα οποία επιχειρούν καθημερινά στο Ανατολικό Αιγαίο, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στους κανόνες του Εθνικού και Διεθνούς Δικαίου, διασώζοντας το 2015 συνολικά στο Αιγαίο 99.705 πρόσφυγες σε 2.942 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.
Για την παραπάνω δραστηριότητα του Κυβερνήτη και των πληρωμάτων των ανωτέρω σκαφών , το Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ., κατόπιν απόφασης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος αποφάσισε και απονέμει στον Πλωτάρχη Λ.Σ. –Κυβερνήτη Παντελεήμονα ΒΑΤΟΥΣΗ για λογαριασμό των πληρωμάτων των ανωτέρω σκαφών τον Έπαινο της βράβευσης μετά του θυρεού της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ. ως και τον τόμο της Ιστορίας Λ.Σ. μετά του σχετικού βιβλίου ποιημάτων Αξ/κών Λ.Σ.
Σας ευχόμεθα υγεία και εις ανώτερα.
Αγαπητέ κ. Πλωτάρχα- Κυβερνήτη – παρακαλείσθε να προσέλθετε για την απονομή.
Κ. Γενικέ Γραμματέα κ. Θεοτοκά, εκπρόσωπε του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρακαλείσθε για την απονομή
(Απονομή Επαίνου βράβευσης , θυρεού , Ιστορίας Λ.Σ. και του βιβλίου ποιημάτων ¨Παρ΄Αθιναλός¨)
Ομιλία Πλωτάρχη Λ.Σ. κ. Παντελεήμωνα Βατούση – Κυβερνήτη
«Σεβασμιώτατε,
Σεβαστοί πατέρες,
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Κύριοι Γενικοί Γραμματείς,
Κύριοι Βουλευτές
Κύριε Αρχηγέ
Κύριοι Ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί,
Κύριε Πρόεδρε,
Μέλη της Λέσχης Λιμενικού Σώματος
Κυρίες και κύριοι.

Σας ευχαριστώ για την ιδιαίτερη τιμή που μου κάνετε να με βραβεύσετε. Εσείς, οι άνθρωποι που υπηρετήσατε το Λιμενικό Σώμα και γνωρίζετε καλά τις δυσκολίες των επιχειρήσεων που λαμβάνουν χώρα στην οριογραμμή της πατρίδος μας.
Παραλαμβάνω το βραβείο αυτό εκ μέρους όλων των συναδέλφων που υπηρετούν σε πλοία και σκάφη του Λιμενικού Σώματος και επιχειρούν στο Αιγαίο, έχοντας διπλή αποστολή, να επιτηρούν τα θαλάσσια σύνορα μας και παράλληλα να παράσχουν αρωγή σε αυτούς που την έχουν ανάγκη. Των συναδέλφων που επί 24 ώρες το 24ωρο όλες τις ημέρες του χρόνου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για να διασώσουν ανθρώπινες ψυχές, που κινδυνεύουν, διασχίζοντας το Αιγαίο.
Η αύξηση των προσφυγικών ροών στα νησιά μας έφερε το Λιμενικό Σώμα και τα πλοία του στο προσκήνιο και ανέδειξε την καθοριστική συμβολή τους στη διαχείριση του παγκόσμιου αυτού φαινομένου με τις διασώσεις χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Τα πλωτά σκάφη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου πάντα παρόντα σε όλες τις επιχειρήσεις έχει όλα αυτά τα χρόνια πολλές επιτυχίες να επιδείξει. Μόνο για το 2015 κληθήκαμε να επέμβουμε σε δεκάδες περιστατικά έρευνας και διάσωσης. Επίσης λάβαμε μέρος σε πολλά περιστατικά απεγκλωβισμούς ανθρώπων από δυσπρόσιτες περιοχές. Παράλληλα πραγματοποιούμε μεταφορές ασθενών από τα νησιά Ψαρά και Οινούσες προς τη Χίο αποσπώντας ευμενή σχόλια από τους κατοίκους των νησιών αυτών.
Το αίσθημα της ικανοποίησης και της αγαλλίασης, που νιώθεις, όταν σώζεις τη ζωή ενός ανθρώπου είναι ανεπανάληπτο. Είναι η καλύτερη ανταμοιβή για την προσπάθεια που κατέβαλες. Είναι κάτι τόσο μεγάλο που δεν έχεις ανάγκη να εξωτερικεύσεις. Σου αρκεί που το έζησες.
Στις επιχειρήσεις διάσωσης που διεξάγουμε έχουμε συμπαραστάτες τους απλούς ανθρώπους, τους ψαράδες που πλησιάζουν με ενδιαφέρον και μας ρωτάνε αν χρειαζόμαστε συνδρομή, πρόθυμοι να βοηθήσουν.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω:
• Τα πληρώματα των σκαφών για την πενταετή άψογη συνεργασία και το υψηλό αίσθημα του καθήκοντος που επιδεικνύει.
• Τον Λιμενάρχη Χίου Πλοίαρχο κ. Ιωάννη Αργυράκη για την αμέριστη ηθική συμπαράσταση στην αποστολή μας.
• Την πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία, διότι πάντοτε υπήρξαν στο πλάι μας στις όμορφες αλλά και στις δύσκολες στιγμές που περάσαμε.
Σε εσάς κύριε πρόεδρε, το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη της Λέσχης Λιμενικού Σώματος εύχομαι ευόδωση των σκοπών σας.

Σε όλους σας εύχομαι καλή και ευλογημένη χρονιά»

Παρά τις όποιες δυσκολίες το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ συνεχίζει αταλάντευτα το έργο του, για την προστασία των θαλασσίων συνόρων της χώρας και της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και πιο συγκεκριμένα αναφέρομαι στον Αρχικελευστή Λ.Σ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ Οδυσσέα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής ΛΕΡΟΥ , ο οποίος βραβεύεται, διότι προέβη στην παροχή πρώτων (Α΄) βοηθειών σε βρέφος του οποίου η ζωή ετέθη σε άμεσο κίνδυνο στη θάλασσα, (ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση και είχε απωλέσει το σφυγμό του) με αποτέλεσμα την ανάνηψή του.
Ο Αρχικελευστής Λ.Σ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ Οδυσσέας γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης την 21-02-1985.
Είναι πτυχιούχος Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χανίων .
Εισήχθη στη Σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών Λιμενικού Σώματος το 2009 και ορκίσθηκε Κελευστής Λ.Σ. την ίδια χρονιά.
Από το 2010 υπηρετεί στην Λιμενική Αρχή Λέρου και συγκεκριμένα στα Πλωτά Περιπολικά σκάφη ΠΛΣ 123 και ΠΛΣ 136 ως και στο Ν/Γ 512 της Λιμενικής Αρχής Λέρου.
Είναι έγγαμος.
Για την παραπάνω υπεράνθρωπη δραστηριότητά του, το Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ. κατόπιν απόφασης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, αποφάσισε και απονέμει στον Αρχικελευστή Λ.Σ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ Οδυσσέα, τον Έπαινο της βράβευσης μετά του θυρεού της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ. ως και τον τόμο της Ιστορίας Λ.Σ. μετά του σχετικού βιβλίου ποιημάτων Αξ/κών Λ.Σ.
Σας ευχόμεθα υγεία και εις ανώτερα.
Αγαπητέ κ. συνάδελφε Οδυσσέα ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ , παρακαλείσθε να προσέλθετε για την απονομή.
κ. Αρχηγέ του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχε κ. Αθανάσιε Αθανασόπουλε παρακαλείσθε για την απονομή
(Απονομή Επαίνου βράβευσης , θυρεού , Ιστορίας Λ.Σ. και του βιβλίου ποιημάτων ¨Παρ΄Αθιναλός¨).
Ο Αρχικελευστής Λ.Σ. κ. Οδυσσέας ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ., ως και τους παρευρισκόμενους για την βράβευσή του.

Συνεχίζοντας με την τελευταία τρίτη βράβευση, ο έπαινος απονέμεται στον Λιμενοφύλακα Αριστοκλή ΣΑΓΡΕ στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου.
Βλέπετε το βίντεο όπισθέν μου – αυτό λέει πολλά – έκανε το γύρο του κόσμου.
Ο συνάδελφος – Λιμενοφύλακας Αριστοκλής Σαγρές, βραβεύεται για τον ανθρωπισμό του, τον αλτρουισμό του και την αφοσίωσή του στο καθήκον, και συγκεκριμένα προσπάθησε να διασώσει ένα προσφυγόπουλο από τα παγωμένα νερά του Αιγαίου.
Γεννήθηκε στην Κάλυμνο στις 9-11-1983.
Είναι απόφοιτος ΤΕΕ (Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης).
Εισήχθη στην Σχολή Λιμενοφυλάκων το 2009 και το 2010 ορκίσθηκε Λιμενοφύλακας με την ειδικότητα του Αρμενιστή.
Από το 2010 υπηρετεί στην Λιμενική Αρχή Καλύμνου και συγκεκριμένα στα Πλωτά Περιπολικά σκάφη ΠΛΣ 1012 και ΠΛΣ 332.
Για την παραπάνω υπεράνθρωπη δραστηριότητά του, το Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ. κατόπιν απόφασης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, αποφάσισε και απονέμει στον Λιμενοφύλακα Αριστοκλή ΣΑΓΡΕ , τον Έπαινο της βράβευσης μετά του θυρεού της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ. ως και του τόμου της Ιστορίας Λ.Σ. μετά του σχετικού βιβλίου ποιημάτων Αξ/κών Λ.Σ.
Σας ευχόμεθα υγεία, δύναμη και εις ανώτερα.
Αγαπητέ κ. συνάδελφε Αριστοκλή ΣΑΓΡΕ , παρακαλείσθε να προσέλθετε για την απονομή.
Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Σύρου κ.λ.π. Κυκλάδων νήσων, ως νησιώτης Μητροπολίτης, παρακαλείσθε για την απονομή
(Απονομή Επαίνου βράβευσης , θυρεού , Ιστορίας Λ.Σ. και του βιβλίου ποιημάτων ¨Παρ΄Αθιναλός¨).
Ο Λιμενοφύλακας Αριστοκλής ΣΑΓΡΕΣ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ., ως και τους παρευρισκομένους για την βράβευσή του.

Παρακαλείται ο κ. Γενικός Γραμματέας κ. Ι. Θεοτοκάς, εκπρόσωπος του Υπουργού Ναυτιλίας, διότι ο κ. Υπουργός λόγω εκτάκτου γεγονότος δεν μπορούσε να παρευρεθεί, για ένα σύντομο χαιρετισμό.

(Χαιρετισμός κ. Γενικού Γραμματέα)

Σας γνωρίζουμε ότι μετά την ευλόγησή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και τη διανομή της, υπάρχουν δύο φλουριά, το ένα στην πίτα και το δεύτερο στα κομμάτια που θα σας διανεμηθούν. Στα δύο λοιπόν φλουριά αντιστοιχούν δύο δώρα.

Σεβασμιότατε και Σεβαστοί πατέρες παρακαλούμε όπως ευλογήσετε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ.
Ευλογία Πίτας, προσφώνηση ονομάτων (μουσική-κάλαντα)
Διανομή κομματιών

Θα ακολουθήσει δεξίωση (μουσική DJ)
Καλή διασκέδαση –Καλή Χρονιά
Σας ευχαριστώ
Αθήνα 21-1-2016
Λ.Α.Ε.Δ
Αντιναύαρχος Λ.Σ
Πελοπίδας Αγγελόπουλος
Επίτιμος Α΄ Υπαρχηγός
Πρόεδρος ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ.»

Τυχεροί αναδείχθηκαν ο αντιεισαγγελέας του Στρατοδικείου κ. Φίλιππος Κοντιζάς και η κ. Καίτη Σαράντου Σαραντίδη, αφού κέρδισαν τα δύο φλουριά της βασιλόπιτας και παρέλαβαν τα δώρα τους (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΤΑ).

21 01 2016  184 21 01 2016  187 21 01 2016  189 21 01 2016  190 21 01 2016  191 21 01 2016  192 21 01 2016  193 21 01 2016  194 21 01 2016  197 21 01 2016  198 21 01 2016  003 21 01 2016  007 21 01 2016  008 21 01 2016  010 21 01 2016  011 21 01 2016  013 21 01 2016  017 21 01 2016  018 21 01 2016  021 21 01 2016  022 21 01 2016  023 21 01 2016  024 21 01 2016  025 21 01 2016  026 21 01 2016  027 21 01 2016  029 21 01 2016  030 21 01 2016  031 21 01 2016  033 21 01 2016  034 21 01 2016  035 21 01 2016  036 21 01 2016  037 21 01 2016  038 21 01 2016  039 21 01 2016  041 21 01 2016  043 21 01 2016  045 21 01 2016  046 21 01 2016  047 21 01 2016  048 21 01 2016  049 21 01 2016  051 21 01 2016  053 21 01 2016  054 21 01 2016  056 21 01 2016  058 21 01 2016  059 21 01 2016  060 21 01 2016  061 21 01 2016  062 21 01 2016  063 21 01 2016  064 21 01 2016  065 21 01 2016  067 21 01 2016  068 21 01 2016  070 21 01 2016  072 21 01 2016  073 21 01 2016  074 21 01 2016  077 21 01 2016  081 21 01 2016  086 21 01 2016  087 21 01 2016  088 21 01 2016  091 21 01 2016  094 21 01 2016  096 21 01 2016  097 21 01 2016  098 21 01 2016  099 21 01 2016  101 21 01 2016  103 21 01 2016  105 21 01 2016  107 21 01 2016  108 21 01 2016  110 21 01 2016  111 21 01 2016  112 21 01 2016  113 21 01 2016  114 21 01 2016  115 21 01 2016  116 21 01 2016  117 21 01 2016  119 21 01 2016  122 21 01 2016  123 21 01 2016  124 21 01 2016  125 21 01 2016  127 21 01 2016  128 21 01 2016  130 21 01 2016  132 21 01 2016  133 21 01 2016  134 21 01 2016  136 21 01 2016  137 21 01 2016  139 21 01 2016  140 21 01 2016  142 21 01 2016  144 21 01 2016  148 21 01 2016  150 21 01 2016  151 21 01 2016  152 21 01 2016  153 21 01 2016  154 21 01 2016  155 21 01 2016  157 21 01 2016  158 21 01 2016  160 21 01 2016  161 21 01 2016  162 21 01 2016  163 21 01 2016  164 21 01 2016  165 21 01 2016  166 21 01 2016  167 21 01 2016  168 21 01 2016  169 21 01 2016  170 21 01 2016  171 21 01 2016  173 21 01 2016  174 21 01 2016  176 21 01 2016  177 21 01 2016  178 21 01 2016  179 21 01 2016  181 21 01 2016  183

DSCF6409 (Medium)    DSCF6413 (Medium)    DSCF6419 (Medium)   DSCF6422 (Medium)   DSCF6425 (Medium) DSCF6426 (Medium) DSCF6428 (Medium)