Συνταξιοδοτικά – διεκδίκηση αναδρομικών

    Δημοσιεύουμε νεώτερο ενημερωτικό (Απρίλιος 2020) του Δικηγορικού γραφείου της κυρίας Φαίης Τζώρα Μωράκη καθόσον:

    Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το ΣτΕ (σε συνέχεια των αποφάσεων του 2019, που έκριναν σε πολλά σημεία συνταγματικό το Νόμο “Κατρούγκαλου”), αναμένεται να περιορίσει τις αξιώσεις επί των περικοπών μόνο για το διάστημα ως Μάιο 2016, με την αιτιολογία ότι οι περικοπές που κρίθηκαν παράνομες το 2015, καταργήθηκαν το 2016, με την  “ενσωμάτωσή” τους στο Νόμο “Κατρούγκαλου”.

    Αυτό αποτελεί “νομικό παράδοξο” διότι, όπως προκύπτει από τα μηνιαία ενημερωτικά συντάξεων, έως και το Δεκέμβριο 2018 οι μειώσεις υπολογίζονταν με το παλιό καθεστώς.

    Επίσης, προκαλεί τουλάχιστον απορία η επιλεκτική “σιγή” του Τύπου για το γεγονός ότι τα ίδια θέματα εκκρεμούν προς κρίση στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Και τούτο διότι μόλις πρόσφατα, το Ελεγκτικό Συνέδριο, γνωμοδοτώντας για το Νόμο “Βρούτση”, επανέλαβε τις πάγιες αντιρρήσεις του για την υπαγωγή των δημοσίων λειτουργών στον Ενιαίο Φορέα.

    Σε κάθε περίπτωση, πολλοί απόστρατοι έχουν ασκήσει αγωγές για τις μειώσεις και τα δώρα και ουδεμία άλλη ενέργεια απαιτείται για τις περικοπές πριν την 01 Ιανουαρίου 2019.

    Όσοι όμως δεν έχουν ασκήσει αγωγές για το χρονικό διάστημα έως 31 Δεκεμβρίου 2018, έχουν δικαίωμα να το πράξουν εντός του Μαΐου 2020, διότι το όποιο θετικό δεδικασμένο δεν θα αφορά όσους δεν έχουν ασκήσει αγωγές (ακόμη και για ένα 11μηνο, στη χειρότερη περίπτωση, τα ποσά είναι σημαντικά).

Πατήστε ΕΔΩ για το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ – (04-2020) ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ