Ύμνοι Μεγάλης Εβδομάδος από τη Βυζαντινή Χορωδία Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ύμνοι Μεγάλης Εβδομάδος από τη Βυζαντινή Χορωδία Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ

Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας έψαλε η Βυζαντινή Χορωδία Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής  Ακτοφυλακής την Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 με χοράρχη τον Υποπλοίαρχο Λ.Σ. (Τ) Ατσαλάκη Αθανάσιο, στον αίθριο χώρο του 5ου ορόφου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρος Δρίτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Ιωάννης Θεοτοκάς, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Ράπτης Σταμάτιος, οι Υπαρχηγοί  του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχοι Λ.Σ. Κλιάρης Θεόδωρος και Μπαρκάτσας Γεώργιος καθώς και στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. και πολιτικοί υπάλληλοι του Υπουργείου.

Τη ΛΕΣΧΗ Λ.Σ. εκπροσώπησε ο Υποναύαρχος Λ.Σ. ε.α. Δημήτριος Νεόφυτος.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο ιερέας του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. (Ι) π. Δημήτριος Βαρσαμίδης.

Η Βυζαντινή Χορωδία Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής  Ακτοφυλακής ξεκίνησε άτυπα τη δραστηριότητά της τα Χριστούγεννα του 2012, όταν για πρώτη φορά συμμετείχε στην εορτή που τελείται για τη μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή κάθε χρόνο στο Κεντρικό Κτίριο του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, ψάλλοντας επίκαιρους ύμνους και κάλαντα. Θεσμική υπόσταση απέκτησε τον Μάρτιο του 2014 με σχετική διαταγή του τότε Αρχηγού Ναυάρχου Λ.Σ. (ε.α.) Αθανασόπουλου Αθανάσιου. Έκτοτε, η χορωδία συμμετέχει σε κάθε μεγάλη θρησκευτική και εθνική εορτή που διοργανώνεται στο Αρχηγείο. Η χθεσινή εκδήλωση ήταν η τέταρτη κατά σειρά με θεματολογία από την εορτή του Πάσχα και στέφθηκε για ακόμη μια φορά με απόλυτη επιτυχία.

Διευκρινίζεται βέβαια ότι τα μέλη της Χορωδίας συμμετέχουν στις δραστηριότητές της ασκώντας παράλληλα κανονικά και χωρίς εκπτώσεις τα κύρια καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί, ως στελέχη του Σώματος.

Τα στελέχη της χορωδίας που έψαλαν κατά την χθεσινή εκδήλωση είναι τα κάτωθι:

  1. Πλωτάρχης Λ.Σ. ΧΑΣΑΝΙΔΗΣ Γεώργιος (ΔΕΛΑΛ)
  2. Υποπλοίαρχος Λ.Σ. (Τ) ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ Αθανάσιος (ΔΕΔΑΠΛΕ)
  3. Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ Δημήτριος (ΚΛΠ/VTS)
  4. Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. ΡΩΜΥΛΙΩΤΗΣ Γεώργιος (Κ.Λ. Λαυρίου)
  5. Σημαιοφόρος Λ.Σ. ΤΖΕΒΕΛΕΚΟΣ Δημήτριος (Ναυτοδικείο Πειραιώς)
  6. Ανθυπασπιστής Λ.Σ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Αναστάσιος (ΕΒ/ΛΣ)
  7. Ανθυπασπιστής Λ.Σ. ΤΑΜΠΑΚΗΣ Αλέξανδρος (ΔΚΕΟ)
  8. Ανθυπασπιστής Λ.Σ. ΖΑΒΟΣ Χρήστος (Λ/Χ Κατακώλου/ Λ/Τ Κυλλήνης)
  9. Αρχικελευστής Λ.Σ. ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΩΡΓΟΣ Δημήτριος (Λ/Χ Σαρωνικού)
  10. Επικελευστής Λ.Σ. ΙΝΤΖΕΣ Χαράλαμπος (ΜΥΑ/ΛΣ)
  11. Επικελευστής Λ.Σ. ΠΑΠΠΑΣ Μιχαήλ (ΚΕΣΕΝ)
  12. Λ/Φ ΜΠΑΝΤΩΛΑΣ Νικόλαος (ΚΛΠ/Λ/Τ Περάματος)

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Χορωδία έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της και εκτός του χώρου του Αρχηγείου. Για παράδειγμα έχει ψάλει ύμνους και κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο, στο Γηροκομείο Πειραιώς ή έχει συμμετάσχει σε πανηγύρεις ναών κ.α..

DSC_5058 (Medium) DSC_5063 (Medium) DSC_5064 (Medium) DSC_5076 (Medium) DSC_5085 (Medium) DSC_5088 (Medium) DSC_5089 (Medium) DSC_5090 (Medium) DSC_5091 (Medium) DSC_5095 (Medium)