Τιμητική διάκριση του Λ.Σ.

Το Λιμενικό Σώμα τιμήθηκε από τον

 ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΥΛΟΥ 

«ΤΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟ»

        Ο εν Αθήναις Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πύλου  «ΤΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟ» στην ετήσια πανηγυρική εκδήλωσή του, που πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, στα πλαίσια εορτασμού  της επετείου της ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ του ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ αφενός και αφετέρου  της Πολιούχου της Πύλου ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ, τίμησε το Λιμενικό Σώμα,  με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την ίδρυσή του.

     Ο Σύλλογος τίμησε το Λιμενικό Σώμα  για την μεγάλη του προσφορά στην Ναυτιλία και το κοινωνικό σύνολο, στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, την εύρυθμη λειτουργία των λιμένων και λιμενικών εγκαταστάσεων, καθώς και τον έλεγχο των χωρικών  υδάτων της Χώρας μας.

    Το τιμητικό δίπλωμα παρέλαβε ο Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Δρόσος Ρεΐζης, ως εκπρόσωπος  του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

    Μετά την δέηση μετ’ αρτοκλασίας που τελέσθηκε στον  Ι.Ν. Της Αγίας Σοφίας Ακροπόλεως, του ΜΕΡΟΠΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου, παρατέθηκε δεξίωση στον παρακείμενο χώρο εκδηλώσεων του Ιδρύματος, με καφέ, αναψυκτικά και διάφορα κεράσματα.

      Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησαν η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Πόλλα ΠΟΛΛΑΛΗ για την Ιερά Εικόνα της Πολυούχου της Πύλου Παναγίας Μυτιδιώτισσας, ενώ για το χρονικό της ναυμαχίας του Ναβαρίνου αναφέρθηκε η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου κα Έφη ΜΠΟΥΝΑ.  

       Τη Λέσχη Αξιωματικών Λ.Σ. εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Αντιναύαρχος – Επίτιμος Α΄. Υπαρχηγός Λ.Σ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος.