Απόδοση φόρου τιμής στους Καναδούς στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν στο Ιόνιο

     Σε μια σεμνή τελετή που οργανώθηκε στο πλοίο EDT HERCULES, στο λιμάνι της Πάτρας, ο Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα, κ. Μαρκ Άλεν, ευχαρίστησε τον πλοίαρχο και το πλήρωμα του πλοίου EDT HERCULES, το Πολεμικό Ναυτικό  το Λιμενικό Σώμα και τον ΟΛΠΑ ΑΕ, για τη συνδρομή τους στην προσπάθεια εντοπισμού του καναδικού ελικοπτέρου CH-148 Cyclone που κατέπεσε ανοιχτά της Κεφαλονιάς το απόγευμα της 29ης Απριλίου.

       Ο κ. Άλεν ευχαρίστησε το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα για τη συνδρομή τους στην επιχείρηση που κόστισε τη ζωή στα έξι μέλη του Καναδικού Ναυτικού, τα οποία χαρακτήρισε ήρωες.

     Το Πολεμικό Ναυτικό εκπροσωπήθηκε από τον Ναυτικό Διοικητή Ιονίου Αντιπλοίαρχο κ. Παναγιώτη Γιαννουδάκη, το Λιμενικό Σώμα από τον Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Νικόλαο Ματούλα, και ο ΟΛΠΑ ΑΕ, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Τσώνη, για τη φιλοξενία του EDT HERCULES στο λιμάνι της Πάτρας

      Στη σύντομη ομιλία του ο captain Rodrigo, εκ μέρους του EDT HERCULES, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους στη σεμνή τελετή που φιλοξενήθηκε στο πλοίο και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των έξι ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους, ώστε να ζούμε όλοι οι υπόλοιποι σε έναν ελεύθερο κόσμο.

«Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ.

Ας αναπαυθούν εν ειρήνη…»

      Ακολούθησε η καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και ξενάγηση στο πλοίο από τον πλοίαρχο του EDT HERCULES.