Αιμοδοσία

Γράφει ο πλοίαρχος Π.Ν. ε.α.,  Βετεράνος Πολέμου Μακρής Κωνσταντίνος

Ιδρυτής και πρόεδρος της «Ένωσης καρδιοπαθών αξιωματικών Π.Ν. – Λ.Σ. και φίλων» μη κερδοσκοπική {φίλοι = ορφανικές οικογένειες αειμνήστων συναδέλφων με τα παιδιά τους}

«Ανθρωπιστική μη κερδοσκοπική»

ΘΕΜΑ : Σεβαστέ, αγαπητέ, συνάνθρωπε.

Όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα. Γίνε «Εθελοντής Αιμοδότης» έστω για μια φορά το χρόνο.

  1. Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας προς τον συνάνθρωπό μας που τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές. Το αίμα ούτε παραγγέλνεται ούτι αντικαθιστάται, μόνο χαρίζεται !
  2. Όλοι οι υγιείς γυναίκες και άνδρες από (18) δέκα οκτώ, μέχρι (65) εξήντα πέντε χρόνων/ετών, πρέπει τουλάχιστον να δίνουν/προσφέρουν (3) τρείς φορές το χρόνο αίμα, για να προσφέρουν, για διασφάλιση της ποιότητας που θα μεταγγιστεί το αίμα τους και για να μην επιβαρυνθεί η υγεία του αιμολήπτη. Απαιτείται από άτομα που πάσχουν από διάφορα νοσήματα και παθολογικές καταστάσεις.

ΖΩ ΚΑΙ ΖΩ

ΧΑΡΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΦΙΑΛΗ ΑΙΜΑ

ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ; !!

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !

Σε κοιτώ στα μάτια σου για να ζήσω !  Υπάρχουν συνάνθρωποί μας, που για να ζήσουν έχουν ανάγκη από το δικό μας αίμα. Λίγα λεπτά από τη ζωή μας θα τους χαρίσουν μια ζωή.

  1. Ας φανταστούμε τον εαυτό μας σε τυχόν πρόβλημα απαιτούμενης φιάλης αίματος για άνθρωπο της οικογένειάς μας. Πιστεύουμε ότι πρέπει να αλληλοβοηθούμεθα οπωσδήποτε για το αύριο, όμως από χθες !
  2. Είμαστε «Όλοι για όλους, τώρα και για πάντοτε». Κάθε μήνα προσφέρουμε, η «Ένωσή μας» από δύο (2) φιάλες αίμα σε παιδιά συνανθρώπων μας – συναδέλφων μας Π.Ν. – Λ.Σ. ε.ε. – ε.α. και στις ορφανικές οικογένειες.
  3. Λόγω της πανδημίας, οι εκατοντάδες φίλοι μας εθελοντές αιμοδότες, δεν δύναται να πηγαίνουν στα κρατικά νοσοκομεία για να αιμοδοτήσουν.
  4. Το Εθνικό κέντρο αιμοδοσίας, μας έχει αναγνωρίσει το θεάρεστο έργο πρόνοιας που εκτελούμε η «Ένωση καρδιοπαθών αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού – Λιμενικού Σώματος και φίλων» (και φίλων είναι οι ορφανικές οικογένειες των αείμνηστων – συζύγων συνανθρώπων μας). Μας έχει καταχωρήσει στο μητρώο του, με τον αριθμό 12626, δηλαδή όποιος προσφέρει/αιμοδοτήσειι σε όποιο κρατικό νοσοκομείο της χώρας μας σε αυτόν τον αριθμό, αμέσως η φιάλη αίματος πιστώνεται στην «Ένωση» μας, χωρίς να χάνεται. Πιο εύκολα μπορείς να αγοράσεις ένα κιλό χρυσό παρά να βρεις μια φιάλη αίμα.
  5. Εφόσον κάποιος συνάνθρωπός αιμοδοτήσει εθελοντικά, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσει τηλεφωνικώς ή μέσω του e-mai μας : [email protected].

Ειλικρινώς σας ευχαριστούμε !