Αποχαιρετισμός στον Ναύαρχο – Επίτιμο Αρχηγό Λ.Σ. Νικόλαο Χασιώτη

Επικήδειος για τον Ναύαρχο Λ.Σ. ε.α. – Επίτιμο Αρχηγό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ΧΑΣΙΩΤΗ Νικόλαο

 εκφωνηθείς την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Πρώτου κοιμητηρίου Αθηνών από τον Πρόεδρο της Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ. Αντιναύαρχο ε.α. – Επίτιμο Α’. Υπαρχηγό Λ.Σ. Πελοπίδα Αγγελόπουλο

       Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να αποχαιρετίσουμε τον Ναύαρχο – Επίτιμο Αρχηγό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ΧΑΣΙΩΤΗ Νικόλαο.

       Δυστυχώς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 οι παριστάμενοι είμαστε λίγοι σε αριθμό, ενώ είναι βέβαιο ότι αν δεν υπήρχε σχετική απαγόρευση, ο χώρος θα ήταν κατάμεστος, λόγω της δημοφιλίας του εκλιπόντος, η οποία τον ακολουθούσε σε κάθε βήμα του.

      Ως Πρόεδρος της Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ., εκφράζω την θλίψη και την οδύνη σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου, ως και των Μελών της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Λ.Σ. 

      Ο Ναύαρχος – Αρχηγός υπήρξε υπόδειγμα ανθρώπου, συναδέλφου και Αξιωματικού.

        Ήταν αριστοκρατικός με παράστημα, ηθικός από τους καλύτερους Αξιωματικούς, δίκαιος και με καρδιά μικρού παιδιού. Είχε καλοσύνη.

        Ήταν παράδειγμα προς μίμηση σε όλους μας

        Έχαιρε της εμπιστοσύνης όλων των συναδέλφων. Τον εκτιμούσαν όλοι.

       Ήτο ένας ειλικρινής και τίμιος συνάδελφος. Διεκρίνετο  για την ευθύτητά του, την ειλίκρινειά του, την καλοσύνη του, την συνέπειά του, τον επαγγελματισμό του και την αποφασιστικότητά  του. Με λίγα λόγια ήταν εξαίρετος Αξιωματικός και νοικοκύρης στη δουλειά του.

       Ήτο εμβληματική φυσιογνωμία – άρχοντας.

      Υπηρέτησε  σε όλες τις θέσεις που προεβλέποντο για τους βαθμούς του, σε Λιμενικές Αρχές Εσωτερικού και στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες, ως και στην Κεντρική Υπηρεσία του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος του Υπουργείου Ναυτιλίας ως Διευθυντής.

       Επελέγη ως Α’. Υπαρχηγός το 1990.

       Σε ηλικία 52 ετών επιλέχθηκε από το ΚΥΣΕΑ στις 27-2-1992

ως Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος και υπέβαλε την παραίτησή του την 11-11-1993. Έκτοτε έφερε τον βαθμό και τον τίτλο του Ναυάρχου  – Επιτίμου Αρχηγού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

       Δεν θα παραλείψω να τονίσω ότι ήταν χαμηλών τόνων, κοινωνικός και όταν μιλούσε εξέφραζε με σθένος και σαφήνεια τις απόψεις του, άνθρωπος με αρχές τις οποίες ουδέποτε πρόδωσε και με εξαιρετικό χαρακτήρα.

Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια

      Καλό ταξίδι Αγαπητέ και σεβαστέ Αρχηγέ, θα σας θυμόμαστε με τις καλύτερες αναμνήσεις.

      Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σας σκευάσει

  Αιωνία σου η μνήμη