Εορτή Παναγίας Μυρτιδιώτισσας

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε

 στην Πύλο η εορτή της

  Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης

       Η  εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης, πολιούχου της Πύλου, εορτάστηκε και φέτος 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2018, με μεγαλοπρέπεια και με την δέουσα τάξη.

      Στον πανηγυρικό εσπερινό την παραμονή και στην θεία λειτουργία, ανήμερα της εορτής προέστη ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς.

     Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της χαριτοβρύτου Εικόνος στους κεντρικούς δρόμους της Πύλου, που ήταν στρωμένοι με φύλλα Μυρτιάς και χαλιά για την υποδοχή της, με τη συνοδεία της Μπάντας του Λιμενικού Σώματος, της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου- Νέστορος και των σχολείων της περιοχής,  ενώ οι πιστοί τηρώντας την παράδοση, έραιναν με άνθη την Ιερή Εικόνα της Παναγίας.

   Την ιερά εικόνα πλαισίωσαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος και νέοι με παραδοσιακές φορεσιές.

    Στον πανηγυρικό εορτασμό παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, τα μέλη της Δημοτικής Αρχής και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων της Πύλου, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Διοικητής της Αστυνομίας, ο Λιμενάρχης, η Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύλου ο τέως Υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο τέως Βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, και πλήθος κόσμου.

       Ο Αντιναύαρχος- Επίτιμος Α΄. Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Πρόεδρος της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ. κ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος, στην δεξίωση που παρέθεσε, ευχαρίστησε τους ιερείς, τους άρχοντες του τόπου, τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς επίσης και τους πιστούς για τη συμμετοχή τους στις πανηγυρικές εκδηλώσεις.