Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης

εξήρε το έργο του Λιμενικού Σώματος

         Σήμερα, Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019, ένα μήνα μετά τις Εθνικές εκλογές και την ανάληψη της διακυβέρνησης της Χώρας από τη Ν.Δ. ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

       Ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός στο Υπουργείο με τις ενδεδειγμένες τιμές από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ επισκέφθηκε το Μνημείο πεσόντων Στελεχών του Λιμενικού Σώματος, στον αύλειο χώρο του Υπουργείου, αποδίδοντας τιμές στα στελέχη του Λ.Σ. που έπεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους εν καιρώ πολέμου και εν καιρώ ειρήνης.

       Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Υπουργείο, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε ειδική μνεία στην προσφορά του Λιμενικού Σώματος στην προστασία της θαλάσσιας ζωής στην θάλασσα, αλλά και στην φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της Ευρώπης και της Ελλάδος.

       Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τα εξής :

   «Θέλω να κάνω μία ειδική μνεία στις γυναίκες και τους άνδρες του λιμενικού σώματος. Να τους ευχαριστήσω για το έργο το οποίο επιτελούν. Θέλω να τους πω ότι είμαστε κοντά τους, ότι θα ενισχύσουμε επιχειρησιακά το Λιμενικό Σώμα, θα ενισχύσουμε τη δυνατότητα της χώρας να φυλάσσει αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα και θα συνεργαστούμε φυσικά με την Ευρώπη, η οποία έχει θέσει το ζήτημα της προστασίας των Ευρωπαϊκών συνόρων, σε πρώτη προτεραιότητα»

Οι πέντε άξονες των κυβερνητικών προτεραιοτήτων

του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

      Σε πέντε άξονες τοποθέτησε τις κυβερνητικές προτεραιότητες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του, στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη.

«Είχαμε μία πολύ γόνιμη συζήτηση με τον Υπουργό και τους γενικούς γραμματείς, όπου θέσαμε τις προτεραιότητες της πολιτικής του υπουργείου, για τα επόμενα έτη.

Στέκομαι σε πέντε βασικά σημεία.

  1. Ποντοπόρος ναυτιλία

«Πρόθεσή μας είναι να κάνουμε την εθνική σημαία ξανά πιο ελκυστική για τους Έλληνες πλοιοκτήτες, αλλά και να ενισχύσουμε δραστικά το πλαίσιο της ναυτικής εκπαίδευσης, ώστε να οδηγήσουμε περισσότερα νέα παιδιά στη θάλασσα και να μπορούμε να τους παρέχουμε ποιοτική εκπαίδευση ώστε να ακολουθήσουν μια επαγγελματική σταδιοδρομία σε έναν τομέα όπου η χώρα μας έχει μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα».

  1. Λιμάνια

«Ξεκινώντας με το εμβληματικό και σημαντικό λιμάνι του Πειραιά, πως θα μπορέσουμε να δρομολογήσουμε γρήγορα, σε συνεργασία με τους ιδιώτες επενδυτές, σημαντικές επενδύσεις που θα αναβαθμίσουν τον Πειραιά και θα τον καταστήσουν ένα παγκόσμιο ανταγωνιστικό λιμάνι αλλά και πως θα εξορθολογίσουμε συνολικά τη λιμενική μας πολιτική ώστε τα λιμάνια μας να λειτουργούν με αποτελεσματικότητα και με ασφάλεια».   

  1. Θαλάσσιος τουρισμός

«Οι τεράστιες δυνατότητες που ανοίγονται στον θαλάσσιο τουρισμό σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού που θα καταστήσουν την Ελλάδα πρωτοπόρο στον θαλάσσιο τουρισμό και φυσικά θα αξιοποιήσουν πλήρως τα πολύ σημαντικά έσοδα που ο θαλάσσιος τουρισμός μπορεί να προσφέρει στην πατρίδα μας».

  1. Νησιωτική πολιτική

«Το 15% του ελληνικού πληθυσμού κατοικεί σε νησιά και συζητήσαμε με την ηγεσία του υπουργείου να διερευνήσουμε τη δυνατότητα ενός ειδικού τομεακού προγράμματος για τη νησιωτική πολιτική στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ, ώστε επιτέλους να μπορέσουμε να έχουμε ένα ενιαίο χρηματοδοτικό εργαλείο για να υποστηρίξουμε τις δράσεις υποστήριξής των νησιών μας, και ειδικά των μικρών νησιών που χρειάζονται ένα ειδικό πλαίσιο φροντίδας και υποστήριξης».

  1. Η ασφάλεια στη θάλασσα

«Είναι αδιανόητο σε μία νησιωτική χώρα να έχουμε τόσους πνιγμούς. Σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δράσεις από ΜΚΟ, θα αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες της τεχνολογίας ώστε σε συνεργασία, το Υπουργείο, το Λιμενικό και ο ιδιωτικός τομέας να μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι θα μπορούμε να κολυμπάμε στις θάλασσες με απόλυτη ασφάλεια».

 

Δημοσιεύθηκε από mme την Πέμ, 08/08/2019 – 16:09