Επιμνημόσυνη Δέηση εκλιπόντων στελεχών Λιμενικού Σώματος

ΛΕΣΧΗ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΕΚΛΙΠΟΝΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

22449443Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 τελέσθηκε στον ιστορικό Ιερό ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς, η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των εκλιπόντων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών, οπλιτών και Λιμενοφυλάκων στελεχών του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής που επέστρεψαν στον δημιουργό ή έπεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική λαμπρότητα, παρουσία του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος Αντιναυάρχου κ. Αθανασίου Αθανασοπούλου, του Κεντρικού Λιμενάρχου Πειραιώς Υποναυάρχου Λ.Σ. Γεωργίου Σαρηγιάννη, αντιπροσωπείας Ανωτάτων και Ανωτέρων Αξιωματικών Λ.Σ., Επιτίμων Αρχηγών και Υπαρχηγών, του Προέδρου της Ε.Α.Α.Ν. Αντιναυάρχου κ. Σπυρ. Περβαινά Π.Ν. και του Προέδρου της ΕΑΑΛΣ Υποναυάρχου Λ.Σ. εα κ. Γεωργίου Καλαρώνη, καθώς και πλήθους αξιωματικών ε.ε. και ε.α. όλων των βαθμών και ειδικοτήτων (Ανώτατοι, ανώτεροι, κατώτεροι, υπαξιωματικοί, Λ/Φ), μέλη οικογενειών εκλιπόντων στελεχών του Λιμενικού Σώματος, κ.α..
Την τελετή παρακολούθησαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο Βουλευτής Πειραιά κ. Παναγιώτης Μελάς, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο Πρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου Αντιστράτηγος κ. Νικόλαος Μακρής, ο Εισαγγελέας του Στρατοδικείου κ. Φίλιππος Κοντιζάς, η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου,
Ο Πρόεδρος της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ. Αντιναύαρχος ε.α. – Επίτιμος Α΄ Υπαρχηγός Λ.Σ. κ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος στη σύντομη ομιλία του, χαιρέτισε όλους τους παρευρισκομένους, λέγοντας:
«Θεοφιλέστατε
Σεβαστοί πατέρες
κ. Αντιπρόεδρε της Βουλής
κ. Βουλευτά
κ. Γεν. Γραμματέα
κ. Αντιδήμαρχε
κ. Αρχηγέ
κ. Επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί Λ.Σ.
κ. Ναύαρχοι
κ. Πρόεδρε του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου
κ. Πρόεδροι ενεργ. και αποστρατ. Ενώσεων Αξ/κών Π.Ν. και Λ.Σ.
κ. Πρόεδρε του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος
κ. Συνάδελφοι εν ενεργεία και εν αποστρατεία
Κυρίες και Κύριοι.
Όταν στις 27/11/2010, πραγματοποιήσαμε για πρώτη φορά την τελετή προς τιμήν της μνήμης των εκλιπόντων συναδέλφων του Λιμενικού Σώματος ξεκινώντας από τους αειμνήστους Ναυάρχους Ελευθέριο Γεωργαντόπουλο, Παν. Θεοχάρη, Σπ. Δόλα, Νικόλαο Κλειώση, δεσμευτήκαμε όπως με τη βοήθεια του Θεού να είμαστε σε θέση κάθε χρόνο να επαναλαμβάνουμε την ίδια τελετή.
Η μνήμη των εκδημησάντων στελεχών του Λ.Σ. (Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών, Υπαξιωματικών – Λιμενοφυλάκων) ανδρών και γυναικών μέχρι και τους προσφάτως εκδημήσαντες Ναυάρχους Άλκη Σκιαδά ο οποίος διετέλεσε και Πρόεδρος της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ., Μανώλη Πελοπονήσιο, Επιτίμους Αρχηγούς, ως και του Ναυάρχου Ιωάννη Μπατσολάκηγ, παραμένει άσβεστη.
Το κύριο χαρακτηριστικό των μελών της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ. είναι τα υψηλά συναισθήματα συναδελφωσύνης που μας διακατέχουν προς τα εν ενεργεία στελέχη του Λ.Σ.
Το γεγονός αυτό μας οδηγεί στο να παρακολουθούμε την πορεία του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., που οπωσδήποτε πορεύεται πάντοτε στις υγιείς βάσεις που είχαν θέσει οι προκάτοχοι, άλλοι ζώντες άλλοι τεθνεώντες και με κυρίαρχο λόγο των σημερινών διοικούντων που οι απόψεις τους είναι προσαρμοσμένες και επικαιροποιημένες στα σημερινά δεδομένα.
Το σημερινό τελούμενο μνημόσυνο για το οποίο προσερχόμεθα κάθε χρόνο, στον Ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και τον οποίον εχθές μεγαλοπρεπώς τιμήσαμε.
Με βαθύτατο σεβασμό, όλοι εμείς οι ζώντες συνάδελφοι, αποτείνουμε τιμή στη μνήμη των εκλιπόντων συναδέλφων για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν εν ζωή.
Με την ιδιότητα του Προέδρου της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ. εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες σε όσους συναδέλφους ανταποκρίθηκαν στο σημερινό κάλεσμα.
Η παρουσία μας στον Ιερό αυτό χώρο, επιβεβαιώνει την σκέψη μας για τους εκλιπόντες και με ταπεινότητα αναπέμπουμε το Αιωνία η μνήμη σας. Πειραιάς 07-12-2014
Με εκτίμηση
Πελοπίδας Αγγελόπουλος
Αντιναύαρχος Λ.Σ.
Επιτ. Α΄. Υπαρχηγός Λ.Σ.
Πρόεδρος της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ.»

Μετά το πέρας της δέησης παρατέθηκε από τη ΛΕΣΧΗ Λ.Σ. ο παραδοσιακός καφές με τα απαραίτητα βουτήματα στην αίθουσα εντευκτηρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς, που κατακλύσθηκε από τους συναδέλφους και τους φίλους μας.