Επιμνημόσυνη δέηση

Η ΛΕΣΧΗ Λ.Σ. ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ

ΤΩΝ ΕΚΛΙΠΟΝΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

       Στον ιστορικό Ιερό ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς, τελέσθηκε την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 η καθιερωμένη ετήσια επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των εκλιπόντων στελεχών (Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών, Υπαξιωματικών και Λιμενοφυλάκων) ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που επέστρεψαν στον δημιουργό ή έπεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική λαμπρότητα, χοροστατούντος του Σεβαμιωτάτου Μητροπολίτου Προικονήσου κ.κ. Ιωσήφ, ως εκπροσώπου του Μητροπολίτου Πειραιώς, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Θοδωρή Δρίτσα και του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. κ. Αθανασίου Αθανασοπούλου.
Τον Μητροπολίτη Προικονήσου πλαισίωσαν οι πατέρες Γεώργιος Καλαμάρης, Αρχιερατικός Επίτροπος Λ.Σ., Δημήτριος Βαρσαμίδης, ιερέας του Λ.Σ. και οι ιερείς του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου πατέρες Ανδρέας Μαρκόπουλος, Ανδρέας Καβάσυλας και π. Πρόδρομος.
Παρέστησαν επίσης ο Αντιναύαρχος – Υπαρχηγός Λ.Σ. κ. Νικόλαος Πατρινός, ο Γενικός Επιθεωρητής Υποναύαρχος Λ.Σ. κ. Τζάτζαλος Ευάγγελος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιώς Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Ζαφειρίου Χρήστος, αντιπροσωπεία Αξιωματικών, Υπαξιωματικών, Λ/Φ, οι Επίτιμοι Αρχηγοί Λ.Σ. Ναύαρχοι κ.κ. Παπακωνσταντίου Θεοδόσης, Ουσαντζόπουλος Περικλής, Συρίγος Ανδρέας, Ρεντζεπέρης Θεόδωρος και οι Επίτιμοι Υπαρχηγοί Λ.Σ. Ναύαρχοι κ.κ. Κυπριαδάκης Νικόλαος και Φουστάνος Θεόδωρος, ο Πρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου Αντιστράτηγος κ. Νικόλαος Μακρής, ο Εισαγγελέας του Στρατοδικείου κ. Φίλιππος Κοντιζάς, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Ν. Αντιναύαρχος ε.α. κ. Σπυρίδων Περβαινάς Π.Ν., ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Λ.Σ. Υποναύαρχος Λ.Σ. ε.α. κ. Καλαρώνης Γεώργιος.
Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης παρέστησαν ο Πρόεδρος Αντιναύαρχος-Επίτιμος Α΄. Υπαρχηγός Λ.Σ. Αγγελόπουλος Πελοπίδας, ο Αντιπρόεδρος Πλοίαρχος Λ.Σ. ε.α. Γκλεζάκος Νικόλαος, ο Γενικός Γραμματέας Πλοίαρχος Λ.Σ. ε.α. Παπαδόπουλος Αθανάσιος, ο Ταμίας Υποναύαρχος Λ.Σ. ε.α. Νεόφυτος Δημήτριος, ο Γεν. Έφορος Πλοίαρχος Λ.Σ. Κουρουνιώτης Ιωάννης, ο Έφορος Δημ. Σχέσεων & Αθλητισμού Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ε.α. Καρλάφτης Ευάγγελος, ενώ το μέλος του Δ.Σ. Πλωτάρχης Λ.Σ. Ρούσσος Εμμανουήλ συμμετείχε στις αντιπροσωπείες των εν ενεργεία αξιωματικών.
Την τελετή παρακολούθησαν οι βουλευτές κ.κ. Νεράντζης Αναστάσιος και Μελάς Παναγιώτης, καθώς και πλήθος αξιωματικών ε.ε. και ε.α. όλων των βαθμών και ειδικοτήτων (Ανώτατοι, ανώτεροι, κατώτεροι, υπαξιωματικοί, Λ/Φ), μέλη οικογενειών εκλιπόντων στελεχών του Λιμενικού Σώματος, κ.α..
Ο Πρόεδρος της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ. Αντιναύαρχος ε.α. – Επίτιμος Α΄ Υπαρχηγός Λ.Σ. κ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος στη σύντομη ομιλία του, χαιρέτισε όλους τους παρευρισκομένους, λέγοντας:
«Σεβασμιότατε
Σεβαστοί Πατέρες
Κε Υπουργέ
Κοι Βουλευτές
Κ. Γεν. Γραμματείς
Κ. Εκπρόσωπε του Δημάρχου Πειραιά
Κ. Αρχηγέ
Κοι Υπαρχηγοί
Κοι Επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί Λ.Σ.
Κ. Γεν. Επιθ/τά
Κοι Ναύαρχοι
Κε Πρόεδρε του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου
Κοι Πρόεδροι ενεργεία κ΄ αποστρατεία Ενώσεων Αξ/κών Π.Ν. – Λ.Σ.
Κα Πρόεδρε του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος
Κε Πρόεδρε του Ιδρύματος Ευγενίδου
Κοι Συνάδελφοι εν ενεργεία και εν αποστρατεία
Κυρίες και κύριοι,
   Με τον επιβαλλόμενο σεβασμό, τα Μέλη της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ., τελούμε κάθε χρόνο , το καθιερωμένο μνημόσυνο για τους Αξ/κους – Ανθ/στές- Υπαξιωματικούς και Λ/Φ, που έφυγαν από κοντά μας σε καιρό πολέμου όπως (Καζάκος, Κωτούλας, Αρβανιτάκης, Μαυρέας,Ζαμπάτης,Τσατσάκης και άλλοι) αλλά και σε περίοδο ειρήνης (όπως Γεωργακόπουλος, Αμαραντίδης, Κλειώσης, Θεοχάρης Δόλας, Ντούνης, Σκιαδάς, Πελοποννήσιος, Βασόπουλος, Μπατσολάκης, Δημαράκης, Δημητρακόπουλος, Κοντογιάννης και άλλοι πολλοί).
   Όλοι οι εκλιπόντες συνάδελφοι, κάτι είχαν και το προσέφεραν απλόχερα εν ζωή και κυρίως κατά την διάρκειαν της Υπηρεσίας τους στο Λιμενικό Σώμα.
   Η ιδέα να τελείται αυτό το μνημόσυνο, ξεκίνησε το 2010 , προς τιμήν εις μνήμην των εκλιπόντων, προεξάρχοντος του αείμνηστου ιδρυτού της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ. Ναυάρχου Λ.Σ. Ελευθ. Γεωργακόπουλου.
    Η ιδέα αυτή αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο που εδραιώθηκε ως θεσμός, και κάθε χρόνο με την βοήθεια του θεού, επαναλαμβάνομε την ίδια τελετή.
    Επιβεβαιώνουμε κάθε χρόνο, τα υγιή συναισθήματα, την αγάπη και την συναδελφωσύνη , που χαρακτηρίζουν τους Απόστρατους με τους εν ενεργεία συναδέλφους Λ.Σ.
Θεωρούμε ότι ωρίμασε πλέον η ιδέα με ομόφωνη θέληση των εν ενεργεία και αποστρατεία συναδέλφων, να υλοποιηθεί η ανέγερση του πολυπόθητου μνημείου πεσόντων συναδέλφων σε όλους διαχρονικά τους αγώνες της Πατρίδας που είναι συνυφασμένοι με το Λιμενικό Σώμα. Για να επιτευχτεί το πιο πάνω εγχείρημα καθίσταται όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία η έμπρακτη συνεργασία όλων μας.
    Ως Πρόεδρος ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ. εκφράζω τις ειλικρινείς θερμές μου ευχαριστίες, σε όσους ανταποκρίθηκαν στο σημερινό κάλεσμα.
    Η σημερινή παρουσία μας στο ιερό αυτό χώρο, αποτελεί αδιάψευστη επιβεβαίωση πνευματικής επικοινωνίας μας με τους εκλιπόντες, όπου ευλαβικά ευχόμαστε
         Αιωνία η μνήμη σας.

 Ευχαριστώ,
Αντιναύαρχος ΛΣ
Αγγελόπουλος Πελοπίδας
Επιτιμ. Α΄ Υπαρχηγός Λ.Σ.
Πρόεδρος ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ.»

      Μετά το πέρας της δέησης παρατέθηκε από τη ΛΕΣΧΗ Λ.Σ. ο παραδοσιακός καφές με τα απαραίτητα βουτήματα στην αίθουσα εντευκτηρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς, που κατακλύσθηκε από τους συναδέλφους και τους φίλους μας.

 DSCF6334 (Medium)

 DSCF6336 (Medium)

DSCF6346 (Medium)

DSCF6344 (Medium)