Ιστορικός ναός Εισοδίων Θεοτόκου

Πανηγυρικός εσπερινός των Εισοδίων

στο ιστορικό βυζαντινό εκκλησάκι

στους Τράχωνες (Άνω Καλαμάκι) Αλίμου

      Την Κυριακή 20%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%87%cf%89%ce%bd%ce%b5%cf%83-2 Νοεμβρίου 2016 με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους πιστών, εορτάσθηκε στο ιστορικό Βυζαντινό εκκλησάκι στους Τράχωνες, Άνω Καλαμάκι, ο εσπερινός και ανήμερα τελέσθηκε η θεία λειτουργία για την επέτειο της Ιεράς εισόδου της Θεοτόκου στα Άγια των Αγίων.

Η ιστορική εκκλησία των Εισοδίων της Θεοτόκου, παρεκκλήσιο της ενορίας Ζωοδόχου Πηγής Αλίμου, είναι κτίσμα του 13ου μ. Χ. αιώνα, βρίσκεται μέσα στο κτήμα Γερουλάνου, ενώ η αναστήλωση και η προστασία του ιστορικού ναού, οφείλεται στους αγώνες της Εταιρείας Προστασίας και Αξιοποίησης Αρχαιοτήτων Αλίμου ΕΙΣΟΔΙΑ – ΤΡΑΧΩΝΕΣ με πρωταγωνιστή τον μαχητικό ιερέα – αρχαιολόγο π. Διονύσιο Κατσούλη. Το κτήμα Γερουλάνου σήμερα έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του συγκροτήματος ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ο οποίος έδωσε και την σχετική άδεια για την τέλεση της Εορταστικής Ακολουθίας.

%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%87%cf%89%ce%bd%ce%b5%cf%83-3 Τον εσπερινό τέλεσε ο εφημέριος του ιερού ναού Ζωοδόχου Πηγής π. Διονύσιος Κατσούλης, μαζί με τον συνεφημέριο συνταξιούχο π. Αθανάσιο, ενώ μια λαοθάλασσα πιστών είχε κατακλίσει τον ιερό ναό, καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο.

Στις Ιερές ακολουθίες παρευρέθηκαν μεταξύ των πιστών ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα κ. Χρήστος Καπάτης, ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης, ο  Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Αλίμου, κ. Στέφανος Διαμαντής, ο Αντιπρόεδρος της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ. κ. Νικόλαος Γκλεζάκος, ο Αρχιμηχανικός κ. Ιδομενέας Κατσούλης και άλλοι τοπικοί Φορείς.

%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%87%cf%89%ce%bd%ce%b5%cf%83