Τελετή απονομής πτυχίων εκπαιδευτικού έτους 2018-2019 σε σπουδαστές της Α.Ε.Ν. Μακεδονίας.

Τελετή απονομής πτυχίων εκπαιδευτικού έτους 2018-2019 σε σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας

Δημοσιεύθηκε από mme την Παρ, 19/07/2019 – 19:36

     Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, τελετή απονομής πτυχίων σε συνολικά 212 σπουδαστές [89 Πλοίαρχοι και 123 Μηχανικοί], μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους. 

        Στην τελετή παρέστη, ο Β’ Υπαρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχος Λ.Σ. Ιωάννης ΑΡΓΥΡΙΟΥ, ως εκπρόσωπος του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Αρχηγού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ..

     Επίσης, παρέστησαν ο Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος ΠΕΡΔΙΚΟΥΡΗΣ, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Θεσσαλονίκης Πλοίαρχος Λ.Σ. Νικόλαος ΚΛΙΑΚΑΣ, ο Διοικητής της σχολής Αντιπλοίαρχος Λ.Σ Παναγιώτης Γ. ΤΖΟΥΑΝΟΣ, το εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής, καθώς και οικείοι των αποφοίτων. 

        Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Β’ Υπαρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ επισήμανε τα εξής:

“Αξιότιμοι προσκεκλημένοι,

Νέοι Αξιωματικοί του Εμπορικού Ναυτικού,

Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που βρίσκομαι σήμερα κοντά σας, στην σεμνή τελετή απονομής πτυχίων στους νέους Πλοιάρχους και Μηχανικούς Ε.Ν. οι οποίοι περάτωσαν με επιτυχία τις σπουδές τους στην ΑΕΝ/Μακεδονίας. Θα ήθελα να σας συγχαρώ για τις άοκνες προσπάθειες, την υπευθυνότητα, την αφοσίωση και τη μεθοδικότητα με την οποία εργαστήκατε, προκειμένου να ανταποκριθείτε σε όλες τις απαιτήσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος της Ακαδημίας σας, καθόλη τη διάρκεια των σπουδών σας συμπεριλαμβανομένης και της 12μηνης θαλάσσιας πρακτικής άσκησης στο πλοίο.

Η Ελλάδα είναι μία παραδοσιακά ναυτιλιακή χώρα με μακρά παράδοση στη ναυτοσύνη και τη ναυτική τέχνη, της οποίας κινητήριος μοχλός ήταν και είναι οι ναυτικοί μας. Η Ελληνική Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση που παρέχεται στους αυριανούς Αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού, είναι υψηλού επιπέδου. Η αφοσίωση και επιμονή για ποιοτική και διαρκώς αναβαθμιζόμενη δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση, με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις, τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα αποτελεί ύψιστο στόχο και προτεραιότητα του Φορέα μας, δεδομένου ότι, τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας παρατηρείται έντονη μεταστροφή των νέων προς το ναυτικό επάγγελμα, ενώ παγκοσμίως η ανάγκη για περισσότερους και καλύτερα καταρτισμένους ναυτικούς, έχει αυξηθεί.

Η σημερινή μέρα, έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι επιβραβεύονται οι κόποι σας, με την απονομή του πτυχίου σας, ώστε στο εξής ως επαγγελματίες με τεχνογνωσία, να είστε έτοιμοι να στελεχώσετε την ελληνική και ελληνόκτητη εμπορική ναυτιλία και να κατακτήσετε τη θάλασσα, διατηρώντας έτσι την ανταγωνιστική θέση που η ελληνική ναυτιλία κατέχει στον παγκόσμιο στίβο που δραστηριοποιείται.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους γονείς σας που στάθηκαν πλάι  σας όλα αυτά τα χρόνια, αξίζουν συγχαρητήρια στον Διοικητή και στους Διευθυντές Σπουδών, στους καθηγητές σας που συνεισέφεραν τα μέγιστα στην κατάκτηση των γνώσεων, τέλος αξίζουν συγχαρητήρια στο διοικητικό προσωπικό της Ακαδημίας για τις υπηρεσίες τις οποίες σας προσέφεραν.

Νέοι Αξιωματικοί του Εμπορικού μας Ναυτικού, ηγηθείτε με όραμα, αξιοποιείστε όλες τις γνώσεις και δεξιότητες τις οποίες αποκτήσατε κατά τη διάρκεια φοίτησής σας, για να ξεπεράσετε κάθε σκόπελο, ανοίξτε τα πανιά σας και βάλτε ψηλά τον πήχη, ώστε να συνεχίσετε την υπερήφανη παράδοση της χώρας μας και να παραμείνουμε πρωτοπόροι στον τομέα της ναυτιλίας.

 Θερμά συγχαρητήρια!

Καλά ταξίδια και ο Άγιος Νικόλαος να στέκει στην πλώρη των καραβιών σας. Ευχαριστώ.”