Τελετή αποφοίτησης Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απευθείας κατάταξης ειδικότητας Υγειονομικού προερχομένων από ιδιώτες γιατρούς

Share:

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδου και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. κ. Αλεξανδράκη Γεώργιου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη  30 Μαρτίου 2023 η τελετή αποφοίτησης πέντε (05) Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απευθείας κατάταξης ειδικότητας Υγειονομικού, προερχομένων από ιδιώτες γιατρούς.

       Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στον αίθριο χώρο του κτιρίου Υ.ΝΑ.Ν.Π., χοροστάτησε ο Ιερέας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Πλωτάρχης Λ.Σ. (Ι) Βαρσαμίδης Δημήτριος.

     Σε σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Πλακιωτάκης μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής :

«Θέλω να σας καλωσορίσω στη μεγάλη οικογένεια του Λιμενικού Σώματος, ένα Σώμα με μεγάλη και διαχρονική προσφορά στην Πατρίδα, στην κοινωνία μας, ένα Σώμα που ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα μας έχει κάνει και αισθανόμαστε όλοι περήφανοι για την πολύ μεγάλη προσφορά του στην προστασία των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας αλλά και προσφάτως με τη διαχείριση της πανδημίας.

Η προσφορά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας υπήρξε καταλυτική.

Είναι η πρώτη κατάταξη ιατρικού προσωπικού μετά από χρόνια, ενώ έχουν προβλεφθεί επιπλέον πέντε ακόμα θέσεις εντός του έτους που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το Ιατρικό προσωπικό του Λιμενικού Σώματος.

Με αυτές τις σκέψεις θέλω να σας ευχηθώ μια γόνιμη και εποικοδομητική θητεία».

     Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Β΄ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Πανταζόγλου Αριστείδης, ο Γενικός Επιθεωρητής Λιμενικού Σώματος Υποναύαρχος Λ.Σ. Μάζης Αντώνιος, ο Διευθυντής Υπηρεσίας Υγειονομικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. (ΥΙ) Κωνσταντέλλος Γεώργιος, ο Διευθυντής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών Αρχιπλοίαρχος (ΥΙ) Σωτήριος Μωραΐτης Π.Ν., ο Διοικητής του Σχολείου Πλοίαρχος Λ.Σ. Προκοπίου Παντελής καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

πηγή: hcg