Τελετή αποφοίτησης σπουδαστών στην Α.Ε.Ν. Ασπροπύργου

        Την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου έτους 2019-2020,  παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου και του Αρxηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. κ. Θεόδωρου Κλιάρη.

          Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε:

 «Αγαπητοί απόφοιτοι,

 βρίσκεστε πλέον στον προθάλαμο της μεγαλύτερης ναυτιλίας του πλανήτη. Μέρα με την μέρα θα περνά στα χέρια σας ο έλεγχος και η διαχείριση του μεγαλύτερου εμπορικού στόλου του κόσμου.

      Ενός στόλου ο οποίος χαρακτηρίζεται πλέον από την καινοτομία και την ταχύτητα ενσωμάτωσης και απορρόφησης κάθε χρήσιμης νέας τεχνολογίας που καθιστά το θαλάσσιο ταξίδι ταχύτερο και ασφαλέστερο.

     Ανέκαθεν ο ρόλος του Έλληνα ναυτικού σε αυτό που αποκαλούμε Ελληνικό ναυτιλιακό θαύμα ήταν, είναι και παραμένει καθοριστικής σημασίας.

      Χωρίς τον Έλληνα ναυτικό, το πάθος του για την θάλασσα, την αποδεδειγμένη ναυτοσύνη του κανένα ναυτιλιακό θαύμα δεν θα ήταν εφικτό.

     Ο Έλληνας ναυτικός, πέρα από κάθε αμφιβολία, είναι ένας από τους βασικούς, ο βασικότερος ίσως πυλώνας, πάνω στον οποίο επενδύουν δεκαετίες τώρα οι Έλληνες εφοπλιστές για να προχωρούν μπροστά ανοίγοντας νέους δρόμους στη παγκόσμια ναυτιλία.

      Αυτό καλείστε να κάνετε και εσείς. Να επαναβεβαιώσετε την εικόνα που έχει η παγκόσμια ναυτιλία για τον Έλληνα της θάλασσας.                                               

     Μακάρι στο τέλος αυτής της πορείας σας, δεκαετίες μετά, κοιτώντας πίσω να πείτε μέσα σας, πως αν ξαναρχίζατε από την αρχή πάλι το ίδιο μονοπάτι θα βαδίζατε.

     Να είστε γεροί και εσείς και οι οικογένειες σας.

     Σας εύχομαι από καρδιάς καλά ταξίδια και ήρεμες θάλασσες».

   Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Πρεσβευτής του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) στην Ελλάδα και Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου  Δρ. Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης, ο Εκτελεστικός Σύμβουλος της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, Ναύαρχος (ε.α.) Αθανάσιος Μπούσιος, η Διευθύντρια της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κα Αικατερίνη Πέππα, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό της Ακαδημίας, καθώς και οι οικείοι των σπουδαστών.

Δημοσιεύθηκε από mme την Παρ, 31/07/2020 – 15:10