Τελετή εορτασμού της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

   Με μεγαλοπρέπεια και εν μέσω πανδημίας πραγματοποιήθηκε

σήμερα 20 Μαΐου 2020 τελετή ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νικολάου

 Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, προστάτη της Ελληνικής Ναυτιλίας

 και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

       Η πανηγυρική θεία λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας και δοξολογίας τελέσθηκε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου στον αύλειο χώρο του Υ.ΝΑ.Ν.Π.-ΕΛ.ΑΚΤ.  

   Χοροστατούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Δανιήλ Ψωίνου, εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ,  και του Ιερέα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποπλοιάρχου Λ.Σ. Βαρσαμίδη π. Δημητρίου και παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, της Γενικής Γραμματέως Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κας Καλογήρου Χριστιάνας, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχου Λ.Σ. Κλιάρη Θεόδωρου  καθώς και του δωρητή του Παρεκκλησίου κ. Μαρτίνου Αθανάσιου, Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους, πραγματοποιήθηκε σήμερα ο εορτασμός της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Μύρων της Λυκίας , προστάτη των θαλασσών και των ναυτικών μας, στο Ιερό Παρεκκλήσι Αγίου Νικολάου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

   Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο Β’ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεοφανόπουλος  Αλέξανδρος, ο Πρόεδρος της Λέσχης  Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αγγελόπουλος Πελοπίδας (Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ.), Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ,  καθώς και στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου.

Δημοσιεύθηκε από mme την Τετ, 20/05/2020 – 16:35