Έτος Αριστοτέλους στον Πειραιά

Ημερίδα στο Ναυτικό μουσείο Ελλάδος

για το έτος «Αριστοτέλης»

με τη συμμετοχή της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ.

την 12/11/2016, Σάββατο  και ώρα 10.00

   Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, στους χώρους του Ναυτικού Μουσείου Πειραιώς, άρχισαν οι εργασίες του 2ου Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα : ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ.

%ce%b5%cf%84%ce%bf%cf%83-%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%83-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b1%ce%b9%ce%b1  Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και με την υποστήριξη της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, του Πόλι-Ζω στον Πειραιά-ΔΙΟΝΥΣΟΣ και τη συμμετοχή της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ.

Ο Πρόεδρος της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ. Αντιναύαρχος – Επίτιμος Α΄. Υπαρχηγός Λ.Σ. κ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος, κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου στο Ναυτικό Μουσείο, μετά από τις προσφωνήσεις προς τους παρευρισκομένους επισήμους, ανέφερε στην ομιλία του:

«Με τη σημερινή εκδήλωση και όσες προηγήθηκαν ή έπονται τόσο η διεθνής κοινότητα όσο και εμείς ως χώρα γενέτειρα, τιμούμε μία προσωπικότητα που γεννήθηκε πριν 2400 χρόνια. Όλες οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Αριστοτέλη συνιστούν εορτασμό λαμπρής επετείου για τη χώρα μας και παγκοσμίως.

Κορυφαίος Έλληνας φιλόσοφος που με τη σκέψη του σφράγισε την πορεία των ηθικών, κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών επιστημών ως τις μέρες μας.

Το έργο του αποτέλεσε μία από τις βασικές κοσμοθεωρητικές συνιστώσες του δυτικού πολιτισμού, διαμόρφωσε δε ή και αποκρυστάλλωσε φιλοσοφικά προβλήματα, έννοιες και όρους που προήγαγαν ή διέπλασαν επιστημονικούς κλάδους, συστηματοποίησαν τη λογική, την ηθική και το δίκαιο και άνοιξαν το δρόμο για τη θεμελίωση της πολιτικής δημοκρατίας.

Επίσης συγχαίρουμε τους νικητές και τους συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες της Ιστιοπλοΐας του ΡΙΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ και ευχόμεθα πάντα επιτυχίες.

Με εκτίμηση

Αντιναύαρχος Λ.Σ.

Πελοπίδας Αγγελόπουλος

Επίτιμος Α΄. Υπαρχηγός

Πρόεδρος ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ.»

Κατά την διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, ο Πρόεδρος της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ. συμμετείχε στη βράβευση των αθλητών, που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες της Ιστιοπλοΐας στο ΡΙΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ.