Έφυγε από τη ζωή ο Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ (ε.α.) Μιχαήλ Οικονομάκης του Σπυρίδωνα, ετών 78

ΑΝΤΙ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΥ

για τον Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ (ε.α) Μιχαήλ Οικονομάκη του Σπυρίδωνα

Όπως πληροφορηθήκαμε, δυστυχώς καθυστερημένα, και με μεγάλη μας λύπη σάς γνωρίζουμε ότι η οικογένεια του Λιμενικού Σώματος έχασε πρόσφατα ένα ακόμη εκλεκτό μέλος της.

Την 12-11-2023, έφυγε από κοντά μας για το τελευταίο χωρίς επιστροφή ταξίδι του με προορισμό τη γαλήνια Θάλασσα των Ευγενών και Δικαίων και ήδη κηδεύτηκε στο Μαθέ Αποκορώνου Χανίων, ο Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ (ε.α.) Μιχαήλ Οικονομάκης του Σπυρίδωνα, τάξεως εισόδου στη Σ.Ν.Δ./Σ.Δ.Σ.Λ 1969.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο αγαπητός σε όλους μας, χαμογελαστός και καλοσυνάτος συνάδελφος γεννήθηκε το 1945 στο Βενεράτο Ηρακλείου. Την 22-09-1969 κατετάγη στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. Ορκίσθηκε ως Σημαιοφόρος Λ.Σ. την 21/11/1970 και ακολούθως προήχθη σε Ανθυποπλοίαρχο την 07/01/1974, σε Υποπλοίαρχο την 01/03/1978, σε Πλωτάρχη την 31/12/1982, σε Αντιπλοίαρχο την 05/05/1989, σε Πλοίαρχο την 18/04/1994 και σε Αρχιπλοίαρχο την 27/03/1996.

Κατά τη σταδιοδρομία του στο Λιμενικό Σώμα υπηρέτησε σε Λιμενικές Αρχές ως Υπολιμενάρχης & Λιμενάρχης, σε Δημόσιες Σχολές Εμπορικού Ναυτικού ως Υποδιοικητής & Διοικητής, στο Προξενικό Λιμεναρχείο Λάγους Νιγηρίας, στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ως Τμηματάρχης και Διευθυντής και στην ΑΣΔΕΝ Χανίων ως Υποδιευθυντής και Διευθυντής.

Έλαβε επίσης πλήθος ευαρεσκειών των εκάστοτε προϊσταμένων του και Αρχηγών Λιμενικού Σώματος για την εξαιρετική υπηρεσιακή του δραστηριότητα, τον ζήλο κατά την ενάσκηση των υπηρεσιακών του καθηκόντων, τον υψηλό βαθμό υπηρεσιακής κατάρτισης, την εργατικότητα, την επιμέλεια και την επαγγελματική του πείρα, προσόντα που είχαν ως αποτέλεσμα την άριστη διεξαγωγή των ανατιθέμενων, σε αυτόν, αποστολών.

Εκ μέρους όλων των συναδέλφων αλλά & των σπουδαστών στην ΔΣΕΝ Ύδρας που γνώρισαν τον εκλιπόντα, εκφράζονται τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος, μαζί με την υπόσχεση ότι η μνήμη του θα μένει πάντα ζωντανή στον νου και την ψυχή όσων από εμάς είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν, να συνδεθούν φιλικά και να συνεργαστούν μαζί του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Νίκος Μοσχούτης
Υποναύαρχος Λ.Σ (ε.α)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ.

εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια

προς την οικογένεια του εκλιπόντος.