Αποκριάτικη απόδραση στην Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα

   Κούλουμα με τη Λέσχη

  Αξιωματικών Λ.Σ.

Κωνσταντίνου Βολτή

Επιτίμου Αντιπροέδρου Ν.Σ.Κ.

         Η Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος απέπλευσε το Σάββατο 9 Μαρτίου για την αποκριάτικη τριήμερη εκδρομή με δύο «πλωτά» και με ούριο άνεμο, για ένα επιτυχημένο συνδυασμό πνευματικής αναψυχής, καλλιέργειας της γνώσης και φιλικής διασκέδασης, με την επαφή με τη φύση, τα πολιτιστικά και εκκλησιαστικά μας μνημεία. Να συναντήσει τον Τσιτσάνη «στην Καλαμπάκα μια βραδιά» (δύο βραδιές), να αστειευθεί, να σύρει τον αποκριάτικο χορό, να χαρεί τα κούλουμα και να πετάξει τον αϊτό της !

     Στην παλιά ιστορία της λίμνης (Γούρνα Βάβα και Μέγδοβας παππούς) και στο όραμα του Νικολάου Πλαστήρα, αναφέρθηκε ο  Αρχηγός και ο Γιώργος Ράζος έκανε μία εμπνευσμένη αναφορά στην προσωπικότητα και την προσφορά του μεγάλου στρατιώτη και έντιμου πολιτικού (καμία σύγκριση με το τώρα. Και διηγόντας τα να κλαίς !).

    Η Κυριακή 10 Μαρτίου (της Τυροφάγου) ήταν μια ωραία ημέρα για πρωινή επίσκεψη στα Μετέωρα. Το δεύτερο μεγάλο, εφάμιλλο του Αγίου Όρους, μοναστικό συγκρότημα της Πατρίδας μας. Οι ναοί με την υπέροχη διακόσμηση, τις εξαίρετες τοιχογραφίες και τα πολύτιμα κειμήλιά τους. Προσκυνήσαμε στη γυναικεία Μονή του Αγίου Στεφάνου, με τον μεγαλόπρεπο ναό του Αγίου Χαραλάμπους, με το θαυμαστό ξυλόγλυπτο τέμπλο και την κάρα του Αγίου.

    Η ουράνια ανύψωση δεν θα διακοπεί με την προσγείωση στη μαγευτική φύση. Θα επανασυνδεθεί με ένα προσκύνημα στην Ιερά Μονή Δουσίκου (Αγίου Βησσαρίωνος). Απαιτητική διαδρομή με πολλές ανηφορικές στροφές μέχρι να «δέσει» ο καπετάν Θανάσης στο προαύλιο της Μονής. Επιβλητικό Μοναστήρι, υπέροχη θέα και φιλοξενία … λουκούμι !  Η πόρτα άνοιξε για τους άνδρες, αλλά μπροστά σε αυτή προσκύνησαν και οι γυναίκες την κάρα του τοπικού Αγίου με την ευγενική προσφορά των Μοναχών.

     Και μετά η μαγευτική διαδρομή στα χωριά Πύλη, Ελάτη, Περτούλι.

  Και το βράδυ, το βραδάκι !  Ξεφάντωμα  ! 

  Μετά το πλούσιο δείπνο, ποικιλία μουσικών επιλογών από D.J., κέφι, χορός, γλέντι και η … παραδοσιακή μασκαράτα.

  Δευτέρα 11 Μαρτίου. Καθαρή Δευτέρα με πεντακάθαρη ηλιόλουστη μέρα και λίγο αεράκι στην  πρύμνη μας.

Καλαμπάκα από Καστράκι μεριά τώρα, την άλλη πλευρά των Μετεώρων. Από τις σκήτες – σπηλιές στα βράχια στο Μεγάλο Μετέωρο με το ναό της Μεταμορφώσεως.

Πρωινή γυμναστική στα σκαλιά για αναρρίχηση και οι βραδινοί χορευτές έγιναν πρωινοί προσκυνητές.

Μετά ξεκούραση με καφέ στο δρόμο της επιστροφής και «κούλουμα» στην περιοχή της Λαμίας.

    Μια ακόμη εκδρομή που τα είχε όλα.

    Οι εκδρομές της Λέσχης Αξιωματικών είναι ανανεούμενη πηγή ενέργειας και για τους … συνταξιούχους.

Ένας συνταξιούχος – εκδρομέας