Απονομή Πτυχίων νέων Επιθεωρητών Ασφαλείας Πλοίων (Paris MoU)

????????????????????????????????????

Απονομή Πτυχίων νέων Επιθεωρητών

Ασφαλείας Πλοίων (Paris MoU)

Δημοσιεύθηκε από mme την Τρί, 23/07/2019 – 17:42

     Παρουσία της Στρατιωτικής Ηγεσίας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η τελετή απονομής των Πτυχίων σε δεκατέσσερις (14) νέους Επιθεωρητές Κράτους Λιμένα (Paris MοU) της 6ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Επιθεωρητών Ασφαλείας Πλοίων, οι οποίοι, υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, ολοκλήρωσαν επιτυχώς την πεντάμηνη θεωρητική και πρακτική τους εκπαίδευση στον τομέα επιθεωρήσεων πλοίων υπό ξένη σημαία που καταπλέουν στους ελληνικούς λιμένες και αγκυροβόλια.

      Ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Σταμάτιος Ράπτης, στον χαιρετισμό του, συνεχάρη τους νέους επιθεωρητές, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία του έργου που καλούνται να επιτελέσουν σε ότι αφορά στον έλεγχο για τη συμμόρφωση των πλοίων στους τομείς της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος και της διασφάλισης κατάλληλων συνθηκών διαβίωσης και όρων εργασίας των ναυτικών, με γνώμονα πάντα τον σεβασμό προς τους ναυτικούς των πλοίων. Τονίστηκε ότι απώτερος στόχος είναι η αποτροπή ναυτικών ατυχημάτων και η ενίσχυση της προσπάθειας για εξάλειψη της υποβαθμισμένης ναυτιλίας (substandard shipping), καταδεικνύοντας παράλληλα στη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα ότι ο διοικητικός μηχανισμός του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. είναι αποτελεσματικός και ότι το θεσμικό πλαίσιο για τις επιθεωρήσεις πλοίων υπό ξένη σημαία που καταπλέουν στην Ελλάδα, αντικατοπτρίζει την προτεραιότητα που αποδίδει η χώρα μας στην διασφάλιση εφαρμογής των Συμβάσεων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) και της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα των θαλασσίων μεταφορών.

       Οι νέοι επιθεωρητές Κράτους-Λιμένα (Paris MοU), μετά και την πιστοποίησή τους από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη θάλασσα (EMSA), θα ενισχύσουν το υφιστάμενο δίκτυο επιθεωρητών Κράτους – Λιμένα της χώρα μας και θα στελεχώσουν τα υφιστάμενα Κύρια Γραφεία Επιθεώρησης Πλοίων, της ελληνικής επικράτειας, γεγονός που αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά, όχι μόνο στην επίτευξη των ποσοστιαίων στόχων των επιθεωρήσεων πλοίων που καταπλέουν σε ελληνικούς λιμένες, και τα επόμενα έτη, αλλά και στην προσπάθεια εξάλειψης της υποβαθμισμένης ναυτιλίας στα χωρικ

ά ύδατα της χώρας.