Εορτή μνήμης Αγίου Φανουρίου του Θαυματουργού

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ

 ΤΟΥ ΝΕΟΦΑΝΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ

ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ

ΣΤΗ ΓΙΑΛΟΒΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

      Με λαμπρότητα και με την πιστή εφαρμογή των κανόνων υγιεινής που έχουν θεσπισθεί για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID 19 εορτάσθηκε η μνήμη του νεοφανούς μεγαλομάρτυρος  Αγίου Φανουρίου του θαματουργού στο ιερό παρεκκλήσιο Αγίου Φανουρίου που βρίσκεται στο κτήμα του Ναυάρχου – Επιτίμου Α΄ Υπαρχηγού Λ.Σ. Αγγελοπούλου Πελοπίδα, στη Γιάλοβα Μεσσηνίας.

     Την παραμονή  Τετάρτη 26 Αυγούστου, τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και ανήμερα την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020, η θεία λειτουργία στη μνήμη του Αγίου, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη  π. Ειρηναίου, Ηγουμένου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Πυλίας με συλλειτουργούς τον π. Κωνσταντίνο εκ Καλαμάτας, τον π. Γεώργιο και τον π. Νικόλαο, Διάκονο της Ιεράς Μονής .

      Τις ακολουθίες παρακολούθησε πλήθος πιστών με μάσκες που τηρούσαν τις αποστάσεις και τα προβλεπόμενα μέτρα από τα υγειονομικά πρωτόκολλα,  όπως αποστάσεις, απολυμαντικά κ.α.

      Ο πανηγυρικός εορτασμός, με αρτοκλασία, στη μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Φανουρίου, είναι θεσμός για την Γιάλοβα και οι πιστοί όπως κάθε χρόνο, προσέφεραν άρτους και δεκάδες Φανουρόπιτες που ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης  π. Ειρηναίος με τους συλλειτουργούς ιερείς.

      Η εξαιρετική τελετή, όπως κάθε χρόνο, οργανώθηκε από την οικογένεια Αγγελοπούλου, που είναι και οι κτήτορες του Ιερού Ναού. 

     Ο Ναύαρχος κ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος, στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε όλους, που παραβρέθηκαν στην πανηγυρική εορτή και ιδιαίτερα όσους προσήλθαν για την εορτή από μακρινές περιοχές, μεταξύ των οποίων, ο Ναύαρχος – Επίτιμος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Χρήστος Δελημιχάλης και ο Αντιπρόεδρος της  Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ. Πλοίαρχος ε.α. κ. Νικόλαος Γκλεζάκος.

      Την πανηγυρική τελετή παρακολούθησαν επίσης ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η βουλευτής Πρεβέζης κυρία Μερόπη Καλδή μετά του συζύγου της, η Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου των εν Αθήναις Πυλίων «ΝΑΥΑΡΙΝΟ» κ.κ. Πόλλα Πολάλη και Έφη Μπούνα, ο εκδότης-δημοσιογράφος  κ. Δημήτριος Πανοσκάλτσης, και άλλοι τοπικοί παράγοντες.  

 

Τό Ἀπολυτίκιον τοῦ Ἁγίου Ἦχος δ΄.


Οὐράνιον ἐφύμνιον ἐν γῆ τελεῖται λαμπρῶς,

 ἐπίγειον πανήγυριν νῦν ἑορτάζει φαιδρῶς,

Ἀγγέλων πολίτευμα, ἄνωθεν ὑμνωδίαις,

εὐφημούσι τούς ἄθλους, κατωθεν Ἐκκλησία,

οὐράνιον δόξαν ἤν εὖρες πόνοις καί ἄθλοις τοῖς σοῖς,

Φανούριε ἔνδοξε.