Η Πύλος τίμησε την πολυούχο και ποροστάτιδά της Παναγία Μυρτιδιώτισσα

Με μια υπέρλαμπρη και πανηγυρική τελετή  η Πύλος τίμησε την πολιούχο και προστάτιδά της, Παναγία Μυρτιδιώτισσα

Πλοιάρχου Λ.Σ. εα  Νικολάου Γκλεζάκου, Αντιπροέδρου ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ.

Την Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων του Θεοφιλ. Επισκόπου Μοζαμβίκης (Πατριαρχείου Αλεξανδείας) κ. Χρυσοστόμου και του επιχώριου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της χαριτοβρύτου Εικόνος στους κεντρικούς δρόμους της Πύλου, που ήταν στρωμένοι με φύλλα Μυρτιάς και χαλιά για την υποδοχή της, με τη συνοδεία της Μπάντας του Λιμενικού Σώματος, της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου- Νέστορος, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλου και των σχολείων της περιοχής,  ενώ οι πιστοί τηρώντας την παράδοση, έραιναν με άνθη την Ιερή Εικόνα της Παναγίας.

Την ιερά εικόνα πλαισίωσαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος και νέοι με παραδοσιακές φορεσιές.

Στον εορτασμό παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, ο Διοικητής της Αστυνομίας και η Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σώματος Πύλου και πλήθος κόσμου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις που οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Ναύαρχος- Επίτιμος Α΄. Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος, Πρόεδρος της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ. παραβρέθηκαν επίσης ο Ναύαρχος – Επίτιμος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Θεοδόσης Παπακωνσταντίνου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Σπυρίδων Κοντομάρης, ο Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Παναγιώτης Αποστολόπουλος Αρχίατρος του Λ.Σ., οι Υποναύαρχοι ε.α. κ.κ. Δημήτριος Νεόφυτος, Δημοσθένης Παπαλεονάρδος, και π. Γεώργιος Καλαμάρης Πρωθιερέας του Λ.Σ., ο Επίτιμος Πρόεδρος των Αναθεωρητικών Δικαστηρίων κ. Νικόλαος Μακρής,  ο Λιμενάρχης Πύλου Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Νικόλαος Παπακωνσταντίνου, καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας.   

Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία μελών της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ. που προσήλθαν με πούλμαν από Αθήνα και Πειραιά για τη χάρη της Μεγαλόχαρης.

Ο Πρόεδρος της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ. Αντιναύαρχος- Επίτιμος Α΄. Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος, στην δεξίωση που παρέθεσε, ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για τη συμμετοχή τους στην πανήγυρη, τους άρχοντες του τόπου, τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς επίσης και τους εκπροσώπους της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ.