Μήνυμα Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη για την εορτή του Αγίου Νικολάου

Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες

Γυναίκες και Άνδρες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής,

Σήμερα εορτάζει ο Άγιος Νικόλαος, ο Άγιος της Ναυτοσύνης, ο φύλακας των απανταχού θαλασσοπόρων, προστάτης και του ένδοξου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και του εμπορικού μας ναυτικού, τον οποίο τιμούμε με θρησκευτική ευλάβεια, πιστοί στις παραδόσεις και αξίες του Έθνους.

Είναι μια ξεχωριστή μέρα για το σύνολο των στελεχών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και για τους ναυτικούς μας.

Με αφορμή την σημερινή εορτή, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στον καθένα από εσάς προσωπικά, που εργάζεστε άοκνα και με αυταπάρνηση, με ευσυνειδησία και απαράμιλλη αφοσίωση στο καθήκον, ανταποκρινόμενοι στην υψηλή αποστολή του Σώματος για τη θωράκιση της Πατρίδας, γεμίζοντας καθημερινά με υπερηφάνεια και αισιοδοξία όλη την ελληνική κοινωνία.

Με την ετοιμότητα και την εγρήγορσή σας, αυθεντικά παράγωγα της αγάπης σας για το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, να με γεμίζουν ικανοποίηση, σας προτρέπω να συνεχίσετε να αποτελείτε την κινητήριο δύναμη όλων των δραστηριοτήτων μας και να αισθάνεσθε υπερήφανοι που καθημερινά και αδιάλειπτα φέρνετε εις πέρας με αρτιότητα το απαιτητικό, πολύπλευρο και πολυδιάστατο έργο που η Ελληνική Πολιτεία μας έχει εμπιστευθεί.

Εύχομαι ολόψυχα ο Άγιος να σκέπει εσάς και τις οικογένειές σας. Χρόνια Πολλά με υγεία και ευημερία!

Στους Κυβερνήτες και στα πληρώματα των πλωτών επιχειρησιακών μας μέσων εύχομαι γαλήνιες θάλασσες και ασφαλείς περιπολίες. Είθε ο Άη Νικόλας να είναι στην πλώρη σας, πάντα προστάτης σας και συνοδοιπόρος.

hcg