Μήνυμα Αρχηγού Λιμενικού – Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για την εορτή του Πάσχα

  • 29/04/2021 10:33 πμ.

Share:

ΜΗΝΥΜΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες,

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

     Σε λίγες μέρες, γιορτάζουμε με ευλάβεια και κατάνυξη τη σημαντικότερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο εορτασμός του Πάσχα βρίσκει την Ελλάδα και όλη την ανθρωπότητα σε συνθήκες δύσκολες, διαφορετικές από ό,τι γνωρίζαμε ή μπορούσαμε να προβλέψουμε. Όμως, ο πνευματικός πυρήνας της εορτής παραμένει ο ίδιος. Το μήνυμα της εορτής του Πάσχα, πάνω απ’ όλα είναι μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο και ελπίδας για τη ζωή, που μέσα από τις δυσκολίες ανασταίνεται, αξίες διαχρονικές και τόσο επίκαιρες.

Γυναίκες και Άνδρες του Λιμενικού Σώματος,

     Γνωρίζω και αναγνωρίζω ότι καθημερινά, σε οποιοδήποτε μέρος υπηρετείτε, συμβάλλετε με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο, όπου και όποτε απαιτείται, προσφέροντας κάθε ικμάδα της δύναμής σας, υπερβαίνοντας συχνά τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

     Γνωρίζω και αναγνωρίζω, επίσης, ότι αυτό δεν είναι εύκολο, καθώς οι κίνδυνοι που απειλούν την Πατρίδα και την Κοινωνία μας είναι ακόμη ορατοί. Θέλω να υπενθυμίσω, όμως, σε όλους ότι κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος, κανένας αγώνας δεν κερδίζεται χωρίς θυσίες. Το στεφάνι της νίκης είναι στόχος που απαιτεί αντοχή, αυτοθυσία, αφοσίωση, πίστη στον εαυτό μας, υπομονή και επιμονή.

     Το ελπιδοφόρο μήνυμα, λοιπόν, της Ανάστασης του Θεανθρώπου ας μεταδώσει ακόμα πιο ηχηρά φέτος την Ελπίδα, την Αισιοδοξία και την Ενότητα, ας αγγίξει την καρδιά μας και η φλόγα του Ανέσπερου Φωτός ας καθοδηγεί τα βήματά μας, αποτελώντας πηγή έμπνευσης, για τους συλλογικούς και προσωπικούς μας αγώνες. Ας έρθουμε πιο κοντά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ας νοιαστούμε έμπρακτα για τον διπλανό μας, ας προσφέρουμε σε όποιον χρειάζεται τη βοήθειά μας. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το κοινό καλό και για όσα μας ενώνουν και στο τέλος αυτής της πορείας ο φόβος και η αβεβαιότητα θα δώσουν τη θέση τους στη χαρά της Ανάστασης.

     Θα ήθελα να μπορούσα να σφίξω το χέρι καθεμιάς και καθενός από κοντά και να σας ευχηθώ προσωπικά. Αλλά καθώς αυτό δεν είναι εφικτό, εύχομαι από μακριά, αλλά μέσα από την καρδιά μου σε εσάς και τις οικογένειές σας, Χρόνια Πολλά με δύναμη ψυχική και σωματική για να ξεπεράσουμε τον «δύσκολο κάβο» και υγεία για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τη γαλήνη που μας περιμένει στο «λιμάνι» της επόμενης ημέρας, που δεν είναι πια μακριά. Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θοδωρής ΚΛΙΑΡΗΣ

Αρχηγός

hcg