Μεταστέγαση Υπηρεσίας Μουσικής Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗΣ

ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

     Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και με τη συμμετοχή του Πρωτοσύγκελου π. Νήφωνος Καπογιάννη, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 τα εγκαίνια του νέου κτιρίου, στο οποίο εγκαταστάθηκαν οι Υπηρεσίες της Μουσικής Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής,  μετά από 43 χρόνια, στην  οδό Μαραθώνος 8 στον Πειραιά.

     Το νέο κτίριο είναι σύγχρονο,   πληροί και ανταποκρίνεται σε όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις της Υπηρεσίας  Μουσικής Λ.Σ. με χώρους γραφείων, πρόβας μουσικών κομματιών, ενδιαίτησης του προσωπικού, αποθηκευτικούς χώρους και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία της.

     Η Υπηρεσία Μουσικής προσφέρει  πάνω από επτά δεκαετίες σε πολιτιστικές, θρησκευτικές και στρατιωτικές εκδηλώσεις, συμμετέχει σε εκδηλώσεις  του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. καθώς και σε λοιπές κοινωνικές, θρησκευτικές και πολιτιστικές τελετές – εορτές, όπως στην επίσημη αλλαγή φρουράς στο Σύνταγμα και σε ετήσιες εκδηλώσεις οργανώσεων κοινωφελούς σκοπού (ΑΡΓΩ και UNICEF).

Έχει δώσει συναυλίες σε πολλά μέρη της Ελλάδος στα πλαίσια εκδηλώσεων για την Ναυτική Εβδομάδα καθώς και άλλων ιστορικών επετείων και πολιτιστικών διοργανώσεων.

     Στις νέες εγκαταστάσεις ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μουσικής  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ  Αντιπλοίαρχος Λ.Σ ΒΡΕΤΤΟΣ Γεώργιος, με τους Τμηματάρχες  Αντιπλοίαρχο Λ.Σ  ΜΠΑΝΟ Νικόλαο, Πλωτάρχη Λ.Σ.  ΔΡΟΣΙΝΟ Νικόλαο και το προσωπικό της Μουσικής, έκοψαν επίσης και την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Υπηρεσίας, καλωσορίζοντας και το νέο έτος 2022

     Στην τελετή παρέστησαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Επιθεωρητής Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. κ. Καραγιώργος Γ, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ. Αντιναύαρχος ε.α.-επίτιμος Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ.  κ. Αγγελόπουλος Π, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. κ.Τσιάνος Π, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Λ.Σ.Α.Τ. κ. Κουζής Β, η πρόεδρος της Σ.Υ.Μ.Ε.Λ.Σ. κ. Βερροπούλου Αιμ. και ο διοικητής της Τροχαίας Πειραιά Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Πετρόπουλος Κ..

Πολύτιμοι συμπαραστάτες και χορηγοί της μεταστέγασης ο εφοπλιστής κ. Μαρτίνος Αθ, ο Διευθύνων σύμβουλος ναυτιλιακών επιχειρήσεων κ. Ξυραδάκης Γ., ο κ. Βεντούρης Κων και ο κ. Πάγκαλης Στ., τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

     Τα βήματα της Μουσικής  Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ οδήγησαν με επιτυχία εξαίρετοι Αρχιμουσικοί όπως οι Αντιπλοίαρχοι Λ.Σ. Κασφίκης Δημήτριος, Μουραφέτης Ευάγγελος και οι Πλοίαρχοι Λ.Σ. Νικολούζος Σπυρίδων, Μαντζούκας Χρήστος, Πάγκαλης Στέφανος, Περατινός Στυλιανός και Κασφίκης Ευάγγελος. Από το Νοέμβριο του 2017 Διευθυντής της Υπηρεσίας Μουσικής Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ είναι ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΒΡΕΤΤΟΣ Γεώργιος.