Ομιλία Προέδρου Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ. στη Σχολή Λιμενοφυλάκων

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Δοκίμων Λ/Φ στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά διάλεξη του Προέδρου της Λέσχης Λ.Σ. Αντιναυάρχου Λ.Σ. (ε.α.) ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Πελοπίδα, επίτιμου Υπαρχηγού Λ.Σ., μετά από πρόσκληση του Διοικητή της Σχολής Αντιπλοιάρχου Λ.Σ. ΛΙΑΚΟΥ Κυριάκου με θέμα «Η Ιστορία του Λ.Σ. από την ίδρυση του έως σήμερα».

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής του κ. Διοικητή ήταν οι Δόκιμοι Λ/Φ να γνωρίσουν την Ιστορία του Σώματος που επέλεξαν να υπηρετήσουν, ένα Σώμα που ήταν, είναι και θα είναι καταξιωμένο στη συνείδηση του Ελληνικού λαού και θα ενστερνιστούν τις παραδόσεις του Λ.Σ.

Η Σχολή Δοκίμων Λ/Φ είναι πλέον από το 2019 Εκπαιδευτικό ίδρυμα που ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παρέχει επί 2,5 έτη στρατιωτική, ακαδημαϊκή και πρακτική εκπαίδευση σε 300 Δόκιμους Λ/Φ που κατατάσσονται μέσω του συστήματος Των Πανελληνίων εξετάσεων, ώστε να ανταποκριθούν με αποτελεσματικότητα στην αποστολή του Λ.Σ.

Οι απαιτήσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος της Σχολής είναι ιδιαίτερα αυξημένες και το επίπεδο των Δοκίμων Λ/Φ είναι εξαιρετικό.

Συγχαίρουμε τον Διοικητή της Σχολής Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. ΛΙΑΚΟ Κυριάκο και τους επιτελείς του για το εξαιρετικό έργο τους  στον τομέα της εκπαίδευσης των νέων στελεχών του Σώματος, το οποίο αποτελεί επένδυση στο μέλλον του Λ.Σ. Ευελπιστούμε η Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του Σώματος να συνεχίσει να ενισχύει περαιτέρω με προσωπικό, μέσα και οικονομικούς πόρους τη Σχολή και να ολοκληρώσει σύντομα την ανακαίνιση του κτιρίου στο Χατζηκυριάκειο, ώστε οι εγκαταστάσεις της Σχολής να είναι αντάξιες του κύρους του Σώματος.