Πανηγυρική εκδήλωση με Κοπή Βασιλόπιτας και τιμητικές διακρίσεις

Η Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, τηρώντας το έθιμο έκοψε πανηγυρικά την  πατροπαράδοτη Βασιλόπιτα, καλωσορίζοντας τον ερχομό του νέου έτους 2023

    Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων της Λ.Α.Ε.Δ., με την παρουσία μελών, και φίλων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου.

   Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν :

  • Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ.κ. ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ, Διευθυντής Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
  • Ο νέος Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχος ΛΣ κ. Γεώργιος Αλεξανδράκης.
  • Η Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε κα Μελίνα Τραυλού, για την εταιρεία «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» που εποπτεύεται από την Ε.Ε.Ε..

Επίσης βραβεύθηκαν στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. που διακρίθηκαν κατά τα προηγούμενα έτη κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, για πράξεις εξαιρετικού θάρρους, γενναιότητας και προσφοράς τόσο στην Υπηρεσία, όσο και στο κοινωνικό σύνολο, ως ακολούθως :

  • Πλοίαρχος ΛΣ Ιωάννης Πουλημένος Επόπτης Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.-ΚΕΠΙΧ του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος.
  • Αντιπλοίαρχος ΛΣ Σωτήρης Δανίκας Προϊστάμενος της Λιμενικής Αρχής Αιδηψού Ευβοίας
  • Αντιπλοίαρχος ΛΣ Σοφοκλής Παπαδόπουλος τ. Κυβερνήτης Π.Α.Θ. 050 «ΑΡΚΙΟΙ»
  • Πλωτάρχης ΛΣ Εμμανουήλ Σχοιναράκης Προϊστάμενος Π.Α.Θ 060 «ΦΟΥΡΝΟΙ»
  • Υποπλοίαρχος ΛΣ Εμμανουήλ Ιωάννου Κυβερνήτης Π.Α.Θ. 070 «ΡΩ»
  • Αντιπλοίαρχος ΛΣ Γεώργιος Περαμερίτης Προϊστάμενος Π.Α.Θ. 080 «ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ»
  • Υποπλοίαρχος ΛΣ Παναγιώτης Πολύδωρας Κυβερνήτης Π.Α.Θ. 090 «ΓΑΥΔΟΣ» και
  • Επικελευστής ΛΣ Ιωάννης Σταθόπουλος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

     Στην εκδήλωση προσήλθαν και τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρίτσας, οι βουλευτές κ.κ. Νικόλαος Μανωλάκος και Ιωάννης Μελάς, ο Γενικός Γραμματέας κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο τεως Γ.Γ. κ. Ιωάννης Τζοάνος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος ΛΣ κ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, η Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε κα Μελίνα Τραυλού, οι Υπαρχηγοί Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  Επίτιμοι Αρχηγοί, Επίτιμοι Υπαρχηγοί,ο Γενικός Επιθεωρητής, οι Κλαδάρχες, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιώς, οι Κεντρικοί Λιμενάρχες Χαλκίδος, Ραφήνας και Λαυρίου, οι διευθυντές των διευθύνσεων του Υπουργείου, οι εκπρόσωποι των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Ε.Δ. κσι Σ.Α., ο πρόεδρος του ΜΤΝ, ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ, ο  εκπρόσωπος της ΠΕΑΛΣ, ο αντιπρόεδρος της ΕΑΑΛΣ, ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΑΑΛΣ, ο τέως πρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, το Δ.Σ. της Λέσχης Λ.Σ..  

     Επίσης παρέστησαν ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί εε και ε.α., η νομική σύμβουλος της Λέσχης δικηγόρος κ. Φαίη Τζώρα – Μωράκη, ο νομικός σύμβουλος του Οικουμεν. Πατριαρχείου κ. Παπαηλίου Δημήτριος καθώς και πλήθος μελών και φίλων της Λέσχης, ο πρόεδρος του Πειραϊκού Συνδέσμου, ο Γ.Γ. της ΚΕΔΕ κ. Δημήτριος Καφαντάρης τέως δήμαρχος Πύλου, η τέως Νομάρχης και Δήμαρχος της ιστορικής νήσου Κάσου κ. Τσανάκη, ο πρόεδρος της Συλλόγου Αποστράτων Στελεχών Λ.Σ. νομού Αργολίδος Πλοίαρχος Λ.Σ. ε.α. κ. Γκούμας, η πρόεδρος του συλλόγου των εν Αθήναις Πυλίων ΝΑΥΑΡΙΝΟ μετά της  Γεν Γραμματέως.

     Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών τον μακαριώτατο εκπροσώπησε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ.κ. Φιλόθεος, ο πανιερώτατος μητροπολίτης Φαναρίου κ.κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η χορωδία της Αποστολικής Διακονίας της  Εκκλησίας της Ελλάδος, ο πρωθιερέας Λ.Σ. π. Γεώργιος Καλαμάρης, ο ιερεύς του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. π. Δημήτριος Βαρσαμίδης, ο Αρχιμανδρίτης π. Κωνσταντίνος Συρίγος και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Ευσταθίου.

      Ο Πρόεδρος της Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. – επίτιμος  Α΄. Υπαρχηγός Λ.Σ. κ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, ευχήθηκε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ  και ανέφερε τους λόγους για τους οποίους απονέμονται σήμερα οι τιμητικές διακρίσεις στα τιμώμενα πρόσωπα.

      Μετά το πέρας των εκδηλώσεων και το κόψιμο της Βασιλόπιτας, παρατέθηκε εορταστική δεξίωση σε όλους τους παραβρισκόμενους.

    Οι τυχεροί που κέρδισαν τα φλουριά είναι ο Γενικός Επιθεωρητής Υποναύαρχος κ. Πανταζόγλου Αριστείδης από την διανομή της κεντρικής βασιλόπιτας και από τα τεμάχια που διενεμήθησαν στα τραπέζια από τους σερβιτόρους του ΚΕΤΕΡΙΝ η κ. Αναστασία Αγγελοπούλου.

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Λ.Σ

Αντιναυάρχου Λ.Σ Αγγελόπουλου Πελοπίδα

Επιτίμου Α’ Υπαρχηγού Λ.Σ.

Καλησπέρα σας και Καλή Χρονιά

Προσφωνήσεις

……………….

Αγαπητοί Συνάδελφοι εν ενεργεία και εν αποστρατεία

Κυρίες και Κύριοι

Επίσης καλωσορίζουμε τους Δόκιμους Σημαιοφόρους ΛΣ. της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων με τον Διευθυντή τους και τους ευχόμεθα καλή σταδιοδρομία.

Στη δύσκολη αυτή εποχή που διέρχεται η πατρίδα μας, με την πανδημία, η οποία επέφερε πολλά προβλήματα στην κοινωνία, ως και το ¨μεταναστευτικό –προσφυγικό¨ και για το οποίο το Λιμενικό Σώμα δίδει ένα δυνατό παρόν στο Αιγαίο, και μαζί και με τα άλλα τρέχοντα προβλήματα, που παρασύρουν σε νόθευση τα ήθη και τα έθιμα, τις αξίες και τις αρχές, εμείς στεκόμαστε όρθιοι και ακολουθώντας τις παραδόσεις, βρισκόμαστε εδώ σήμερα για την κοπή της βασιλόπιτας.

Πριν τρία (3) χρόνια το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ γιόρτασε τα εκατό χρόνια του με διάφορες εκδηλώσεις σε όλη την Ελληνική Επικράτεια με θετικά σχόλια από τους πολίτες για την εν γένει δραστηριότητα του Λ.Σ.

Σε αυτό το σημείο σας υπενθυμίζω την πανηγυρική εκδήλωση για τα εβδομήντα πέντε (75) χρόνια του Λ.Σ., η οποία διοργανώθηκε χάρη στις αξιέπαινες πρωτοβουλίες της τότε ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ. την 30ην Μαΐου 1994 στο Ίδρυμα  ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ στην Αθήνα παρουσία της τότε Πολιτειακής, Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας της Πολιτείας και του Λ.Σ. ως και φορέων της Ναυτιλίας και Ναυτεργασίας κατά την οποία κατέθεσαν αντικειμενικά τις επαινετικές κρίσεις των για το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ.

Επειδή το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ αποτελεί ένα επιτυχημένο θεσμό που στηρίζει την διοίκηση της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας επάξια από την ίδρυσή του, το δε κύρος του είναι αναγνωρισμένο τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στους Διεθνείς Οργανισμούς, ως επίσης η στρατιωτική οργάνωση του, η επί 24 ώρου βάσεως λειτουργία του, ευσυνείδητη πειθαρχία, καθώς και η επιστημονική κατάρτιση και διαρκής ενημέρωση των στελεχών του, γύρω από τα θέματα του πολύπλευρου αντικειμένου του, για όλους τους παραπάνω λόγους αισθάνομαι την υποχρέωση να συγχαρώ από το βήμα αυτό τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος και μέσω αυτού όλα τα στελέχη (Αξ/κοί-Ανθ/στές-Υπαξ/κούς και Λ/Φ) άνδρες και γυναίκες οι οποίοι εκτελούν με πλήρη συνείδηση τα πολλαπλά καθήκοντά τους και υπό δυσχερείς συνθήκες και   αντιμετωπίζονται με αποτελεσματικότητα από το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ.

     Επίσης από το βήμα αυτό θα θέλαμε να συγχαρούμε το επιτελείο και το προσωπικό της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, διότι στην περίοδο της πανδημίας COVID-19 (κορονοϊου), επέδειξαν μεγάλη προθυμία, εργατικότητα, υπομονή και συνεργασία, με Τα Ναυτικά Νοσοκομεία Αθηνών και Πειραιώς, για όλα τα στελέχη του Λ.Σ. εν ενεργεία και εν αποστρατεία που είχαν νοσήσει. Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε.

Μία ευχάριστη  νότα για την  αποψινή μας εκδήλωση είναι η απόφαση μας να τιμήσουμε πρόσωπα σε ξεχωριστούς ρόλους στην Ορθοδοξία, στην Δημόσια Διοίκηση, στην Ελληνική Ναυτιλία και στον Πολιτισμό.

Για να γίνω πιο σαφής αναφέρομαι :

1) Στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου κ.κ. ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟ, Διευθυντή Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, για το τεράστιο ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο, στην Ελληνική κοινωνία και στην διεθνή κοινότητα.

2) Στον νέο Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχο ΛΣ κ. Γεώργιο Αλεξανδράκη, καθόσον η ΛΕΣΧΗ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ. πιστή στις παραδόσεις και τις αξίες του Σώματος, σχετικά με την ειδική τιμή στο πρόσωπο του εκάστοτε Αρχηγού Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ αποφάσισε ομόφωνα την βράβευση του.

3) Στον Πρόεδρο της Ε.Ε.Ε κα Μελίνας Τραυλού, για την εταιρεία ¨ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ¨ που εποπτεύεται από την Ε.Ε.Ε. για το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο της ¨ΣΥΝ-ΕΝΩΣΗ¨ στην ελληνική κοινωνία και ναυτιλιακή κοινότητα.

4) Επίσης με πρωτοβουλία της ΛΕΣΧΗΣ  ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ. και κατόπιν απόφασης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος βραβεύονται στελέχη Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ, που διακρίθηκαν κατά τα προηγούμενα έτη κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, για πράξεις εξαιρετικού θάρρους, γενναιότητας και προσφοράς τόσο στην Υπηρεσία, όσο και στο κοινωνικό σύνολο. Και αναφέρομαι στους: 

  1. Πλοίαρχο ΛΣ Ιωάννη Πουλημένο Επόπτη Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.-ΚΕΠΙΧ του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος.
  2. Αντιπλοίαρχο ΛΣ Σωτήρη Δανίκα Προϊστάμενο της Λιμενικής Αρχής Αιδηψού Ευβοίας
  3. Αντιπλοίαρχο ΛΣ Σοφοκλή Παπαδόπουλο τ. Κυβερνήτη Π.Α.Θ. 050 ¨ΑΡΚΙΟΙ¨
  4. Πλωτάρχη ΛΣ Εμμανουήλ Σχοιναράκη Προϊστάμενο Π.Α.Θ 060 ¨ΦΟΥΡΝΟΙ¨
  5. Υποπλοίαρχο ΛΣ Εμμανουήλ Ιωάννου Κυβερνήτη Π.Α.Θ. 070 ¨ΡΩ¨
  6. Αντιπλοίαρχο ΛΣ Γεώργιο Περαμερίτη Προϊστάμενο Π.Α.Θ. 080 ¨ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ¨
  7. Υποπλοίαρχο ΛΣ Παναγιώτη Πολύδωρα Κυβερνήτη Π.Α.Θ. 090 ¨ΓΑΥΔΟΣ¨ και
  8. Επικελευστή ΛΣ Ιωάννη Σταθόπουλο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ.κ. ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ

Διευθυντής Αποστολικής Διακονίας Εκκλησίας της Ελλάδος.

     Η Αποστολική Διακονία ιδρύθηκε το έτος 1936 και τελεί υπό την εποπτεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος μεριμνά για τον προγραμματισμό, την διοργάνωση και την εκτέλεση ιεραποστολικού, κατηχητικού, μορφωτικού, πολιτιστικού, κοινωνικού και εκδοτικού έργου της Εκκλησίας.

Τομείς προγραμμάτων και Δραστηριοτήτων

 Α. Τομέας Κατηχήσεως Ορθοδόξου Μαρτυρίας και Οπτικοακουστικών

  1. Φροντιστήριο Υποψηφίων Κατηχητών: Φοιτητές 300
  2. Φροντιστήριο Επιμορφώσεως Κατηχητών
  3. Σεμινάριο εκμάθησης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας
  4. Πρόγραμμα εκμάθησης Νεοελληνικής Γλώσσας και γνωριμίας με τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό σε στελέχη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
  5. ¨Φωνή Κύρίου¨

Το έντυπο εκδίδεται σε 20.000.000 αντίτυπα ετησίως και διανέμεται δωρεάν κάθε Κυριακή σε όλες τις ενορίες της χώρας και του Ελληνισμού της Διασποράς.

  1. Οπτικοακουστικά –Διαδίκτυο
  2. Πολιτιστικά προγράμματα
  3. Συμμετοχή και παρουσία σε εκθέσεις βιβλίου –βιβλιοπαρουσιάσεις.
  4. Ποιμαντικές και κατηχητικές προσφορές –Ταμείο διαδόσεως Αγίας Γραφής.
  5. Υποτροφίες.

Β΄ Τομέας Εξωτερικής Ιεραποστολής

  1. Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής

Ιδρύθηκε το 1967 και έχει σκοπό του να συντονίζει όλες τις προσπάθειες που αποβλέπουν στην ενίσχυση της εξωτερικής Ιεραποστολής, ιδιαίτερα στις χώρες της Αφρικής και της Ασίας ως και σε Μητροπόλεις του Οικονομικού Πατριαρχείου. Σε γενικές γραμμές ο ρόλος του Γραφείου, Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας είναι επιτελικός, συντονιστικός και ουσιαστικός για την συνέχιση της προσπάθειας συμπαραστάσεως στο ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας.

  1. Ιεραποστολικό Σεμινάριο
  2. Ιεραποστολικές εκδόσεις
  3. Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής όπως όλοι γνωρίζουμε διοργανώνεται κάθε χρόνο την Β΄ εβδομάδα των Νηστειών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής σε πανελλήνια κλίμακα.
  4. Πάντα τα Έθνη (περιοδικό)

Τριμηνιαία έκδοση ιεραποστολικού περιοδικού που ενημερώνει αναλυτικά της ανά τον κόσμο Ιεραποστολικές προσπάθειες.    

Γ. Τομέας Ευρωπαϊκών και Πολιτιστικών Προγραμμάτων

Δ. Τομέας  Εκδόσεων

Το αρμόδιο γραφείο έχει την ευθύνη της εκδόσεως και ανατυπώσεως, λειτουργικών, θεολογικών, φιλοσοφικών, κατηχητικών, πολιτιστικών και λοιπών εκδόσεων στην ελληνική και σε άλλη γλώσσα.

Ε. Τυπογραφείο – Βιβλιοδετείο

Το τυπογραφείο- βιβλιοδετείο λειτουργεί από το 1952, στο νέο κτίριο στο Κρυονέρι Αττικής και τέλος

ΣΤ. Το Φοιτητικό Οικοτροφείο

Η Αποστολική Διακονία επέδειξε ιδιαίτερη φροντίδα για την σπουδάζουσα νεολαία.

Το οικοτροφείο φιλοξένησε περισσότερους από 5000 επιστήμονες. Λειτουργεί σήμερα σε ανακαινισμένο πρότυπο κτίριο στην περιοχή ¨Αγία Βαρβάρας-Αιγάλεω¨ και φιλοξενεί Έλληνες και ξένους ορθόδοξους και ετερόδοξους φοιτητές όλων των Σχολών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέχρι σήμερα έχουν περάσει από αυτό 9500 φοιτητές. Αριθμός φοιτητών που διαμένουν 75.

Κεντρική Διοίκηση

Η Αποστολική Διακονία διοικείται από επταμέλές Κεντρικό Συμβούλιο υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Επίσης συμμετέχουν Καθηγητές Θεολογικής Σχολής, Εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και ο εκάστοτε Γενικός Διευθυντής.

Επίσης διαθέτει βιβλιοπωλεία στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.  

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι η Αποστολική Διακονία θεωρείται ιεραποστολικός Οργανισμός, που στηρίζει ενεργώς, ταπεινά και αθόρυβα χωρίς τυμπανοκρουσίες την Πατρίδα μας, τον Ελληνισμό της Διασποράς, τα πρεσβυγενή  Πατριαρχεία της Ευρώπης, Αφρικής, Ασίας και Ωκεανίας.

 Επίσης από το βήμα αυτό να συγχαρούμε την πρωτοβουλία του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Φαναρίου κ.κ. ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ, διότι την 24/07/2020 κατά την οποία ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας καθιέρωσε επίσημα το σύμβολο της Ορθοδοξίας την ¨ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ¨ να μετατραπεί σε τζαμί, ο Πανιερώτατος παρεκάλεσε όπως ψαλλεί ο Εθνικός Ύμνος της Ορθοδοξίας ¨Τη υπερμάχω¨ από όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς της Οικουμένης, την στιγμή που ο Τίμιος Σταυρός υπάρχει στα έγκατα της ¨Αγίας Σοφίας¨ και επ΄αυτού στερεώθηκε ο Ναός επί αυτοκρατόρων Κων/νου του Μεγάλου και του Ιουστινιανού.

Για τους παραπάνω λόγους, το Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την βράβευση του Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας Πανιερώτατου Μητροπολίτη Φαναρίου κ.κ. ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ και απονέμει την περγαμηνή της ανακηρύξεως ως επίτιμου μέλους, ως και τον θυρέο της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ. καθώς και το λεύκωμα εκδηλώσεων, μετά του σχετικού βιβλίου ποιημάτων Αξ/κών Λ.Σ.

Σας ευχόμεθα ολόψυχα υγεία και μακροημέρευση.

Πανιερώτατε Μητροπολίτα Φαναρίου κ.κ. ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΕ παρακαλείσθε να προσέλθετε για την απονομή.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ.κ. ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Λέσχης Αξιωματικών για αυτή την τιμητική  διάκριση και αναφέρθηκε εκτενώς με θερμά λόγια για την αποστολή του  Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή

 

Αρχηγός ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχος ΛΣ Γεώργιος Αλεξανδράκης.

Ο Αρχηγός γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1965 και μεγάλωσε στη Σητεία και το Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών,

Εισήλθε στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. το 1992 και αποφοίτησε το 1994 με το βαθμό του Σημαιοφόρου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Έχει υπηρετήσει στις Λιμενικές Αρχές Πειραιά, Ηρακλείου, Χανίων, Σητείας και Νάξου καθώς και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης.

Διετέλεσε Διευθυντής της Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, είχε ορισθεί και αναπληρωματικό μέλος στην Α΄ Μονάδα Διερεύνησης Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Έχει υπηρετήσει ως Διοικητής στην 7η  Περιφερειακή Διοίκηση ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, ως Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου κ. Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Τον Ιούνιο του 2020 προήχθη στο βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ. και του ανατέθηκαν καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής. Τον Μάρτιο 2021 προήχθη στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ. ως νεότερος (Β΄) Υπαρχηγός Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ.

Έχει παρακολουθήσει σειρά μετεκπαιδεύσεων και σεμιναρίων ενώ του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για τον βαθμό και τη θέση του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις, καθώς και το Ναυτικό Μετάλλιο Β΄ τάξεως για την συμβολή του στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και συγκεκριμένα για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ιδιαίτερα μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών. Το έτος 2019, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής, βραβεύτηκε από την Λέσχη Λιμενικού Σώματος για τον επιτυχή συντονισμό ευρύτατης κλίμακας επιχειρήσεων εντοπισμού και κατάσχεσης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, ως Διοικητής της 7ης Περιφερειακής Διοίκησης ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα.

Είναι πατέρας τριών αγοριών (ένα εκ των οποίων υπηρετεί ως Αξιωματικός Ιπτάμενος της Π.Α.) και μίας κόρης.

Την 09-03-2022 μετά από απόφαση του Κ.Υ.Σ.Ε.Α., ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ.

Το Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την βράβευση του Αρχηγού ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναυάρχου Λ.Σ. κ. Γεωργίου Αλεξανδράκη  και απονέμει την περγαμηνή της βράβευσής σας, ως και τον θυρεό της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ ΛΣ καθώς και τον τόμο της Ιστορίας Λ.Σ. μετά σχετικού βιβλίου ποιημάτων Αξ/κών Λ.Σ. και ένα σετ με τα διακριτικά της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ.

Σας ευχόμεθα ολόψυχα υγεία προσωπική και οικογενειακή, δύναμη και καλή επιτυχία στα καθήκοντα σας. Είμεθα δίπλα σας.

Αγαπητέ κ. Αρχηγέ, παρακαλείσθε να προσέλθετε για την απονομή.

Χαιρετισμός Αρχηγού Λ.Σ. Αντιναυάρχου Γεωργίου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ

Κοπή πίτας

Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ. / 25-01-2023

Προσφωνήσεις

Αγαπητοί εν ενεργεία και εν αποστρατεία Συνάδελφοι,

Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι,

Κυρίες και κύριοι,

Σε μια ιδιαίτερα τιμητική εκδήλωση για εμένα, όπως η αποψινή, δε θα μπορούσα παρά να νιώθω συναισθήματα χαράς και συγκίνησης γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε στελέχη της μεγάλης οικογένειας του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Με απόστρατους και εν ενεργεία συναδέλφους, με τους οποίους μας ενώνει ο δεσμός της αφοσίωσης σε κοινό έργο και ο όρκος σε κοινό σκοπό.

Και για μένα αυτό είναι πραγματικά σημαντικό όσο και ανθρώπινο γιατί έτσι έχω την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω όλους.

Εσάς που προσφέρετε σήμερα Ψυχή και Σώμα στην προστασία και εξυπηρέτηση του πολίτη καθώς και στην υποστήριξη της Ναυτιλίας.

Αλλά και εσάς που ολοκληρώσατε τη σταδιοδρομία σας στο Σώμα για όλα όσα συνεισφέρατε τα χρόνια της Υπηρεσίας σας.

Γιατί για εμένα, ο απόστρατος συνάδελφος παραμένει πάντοτε ενεργό και πολύτιμο μέλος της Οικογένειας του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και οφείλουμε όλοι να θυμόμαστε, να σεβόμαστε και να τιμούμε το έργο και την προσφορά των αποστράτων συναδέλφων μας.

 Αγαπητοί συνάδελφοι,

 Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης, ανέλαβα πριν από ένα χρόνο περίπου την Ηγεσία του Σώματος, έτοιμος και αποφασισμένος να ανταποκριθώ στο ύψιστο καθήκον που μου εμπιστεύθηκε η Ελληνική Πολιτεία και να συμβάλω με κάθε τρόπο στη συνέχιση της λαμπρής παράδοσης των 100 και πλέον χρόνων της ένδοξης ιστορίας του Σώματος.

Η διαχρονική προσφορά του Σώματος παραμένει αδιαμφισβήτητη και καθολικά αναγνωρισμένη στα μάτια κάθε συμπολίτη μας, αλλά και της Πολιτείας.

Το Λιμενικό Σώμα αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι αντάξιο των προσδοκιών όλων καθώς τα στελέχη του λειτουργούν

με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση.

Για το Λιμενικό Σώμα, όπως και για όλη την Ελλάδα, τα τελευταία τρία περίπου χρόνια δεν ήταν εύκολα, όχι μόνο λόγω της πανδημίας αλλά και λόγω των εθνικών ζητημάτων για την αντιμετώπιση των οποίων απαιτείτο η καθοριστική συμβολή μας.

Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε και εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε, είμαι ιδιαιτέρως περήφανος για το υψηλό επίπεδο της ισχύος αλλά και της ετοιμότητάς μας.

 Κυρίες και Κύριοι,

Οι εξελίξεις γύρω μας κινούνται με αστραπιαίες ταχύτητες. Ζούμε αναμφίβολα σε μία εποχή, όπου το σύγχρονο περιβάλλον ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής, χαρακτηρίζεται από έντονα φαινόμενα αστάθειας, ρευστότητας και εύθραυστων ισορροπιών. Στην ευρωπαϊκή ήπειρο ο πόλεμος έκανε ξανά την εμφάνισή του, ανατρέποντας το ευρωπαϊκό status ασφάλειας και σταθερότητας που είχε διατηρηθεί μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και συνετέλεσε στην πρόκληση εξαιρετικά σοβαρών ενεργειακών και άλλων παράπλευρων προβλημάτων.

Οι συνθήκες αυτές βρίσκουν το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή σε κατάσταση διαρκούς εγρήγορσης τόσο για την υποστήριξη της ελληνικής ναυτιλίας όσο και τη διασφάλιση της εθνικής και περιφερειακής ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό:

 Αξιοποιούμε στο έπακρο τους πόρους και τα μέσα που διαθέτουμε.

Ανανεώνουμε και Αναβαθμίζουμε  τα επιχειρησιακά μας μέσα

Επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό

Ενισχύουμε τη διακλαδική συνεργασία, τις σχέσεις του Σώματος με τους Φορείς της Ναυτιλίας και την παρουσία του Σώματος στους διεθνείς Οργανισμούς

Θεωρώ ότι με αυτό τον τρόπο ανταποκρινόμαστε στο καθήκον της προάσπισης των εθνικών μας συμφερόντων σε κάθε πεδίο που η Ελληνική Πολιτεία μας έχει εμπιστευθεί.

 Δεν θέλω να πάρω περισσότερο από τον χρόνο σας.

 Μόνο να δηλώσω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και να συγχαρώ από καρδιάς τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που βραβεύει σήμερα η Λέσχη, των οποίων η συνεισφορά κρίθηκε ως άξια μνείας και για τούτο βραβεύονται σήμερα με την ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης.

Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο τη δράση τους αποτελώντας συνάμα παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους συναδέλφους.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της Λέσχης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος για την αποψινή τιμή προς το πρόσωπό μου και εύχομαι να συνεχίσετε το έργο προσφοράς σας προς το Λιμενικό Σώμα. 

Η τιμητική διάκριση ενός εν ενεργεία Αρχηγού είναι η μέγιστη έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλεται όχι μόνον από τον ίδιο, αλλά από όλα τα στελέχη του Σώματος.

 Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι Καλή και Δημιουργική Χρονιά με Υγεία και ευημερία και χαρούμενες στιγμές με τους αγαπημένους σας ανθρώπους!

 

Εταιρεία ¨ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ¨ θυγατρική της Ε.Ε.Ε. Πρόεδρος κα Μελίνα Τραυλού.

      Η ναυτιλιακή κοινότητα, μέσω της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια πρωτοβουλίες στήριξης μεγάλου αριθμού αδύναμων ομάδων του πληθυσμού που επηρεάστηκαν βαθύτατα από τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες στην πατρίδα μας. Επιστέγασμα της συλλογικής αυτής δράσης ήταν η απόφαση το 2016 ίδρυσης της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, που σκοπό έχει να συνδράμει το κοινωνικό σύνολο και να αναλάβει συστηματικές και οργανωμένες κοινωφελείς πρωτοβουλίες πανελλήνιας εμβέλειας.

     Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, αποτελεί το σταθερό σημείο συλλογικής κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας και συνδράμει την ελληνική κοινωνία μέσω της υλοποίησης προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης, ανθρωπιστικών και φιλανθρωπικών έργων και ενεργειών προσφοράς δημοσίου και ευρύτερου ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα υλοποιούνται δράσεις μικρής και μεγάλης κλίμακας που αφορούν στους τομείς επισιτιστικής βοήθειας, κοινωνικής πρόνοιας, υγείας, παιδείας και ναυτικής εκπαίδευσης καθώς επίσης έργων δημοσίου ενδιαφέροντος και αντιμετώπισης κρίσεων, με αποτέλεσμα που αναδεικνύουν το θετικό αποτύπωμα προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας στη χώρα μας.

Επίσης προέβη σε σημαντική δωρεά ταχυπλόων σκαφών για το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ το 2020.

    Για τους παραπάνω λόγους, το Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ ΛΣ αποφάσισε ομόφωνα την βράβευση της Μ.Κ.Ο. ¨ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ¨ της Ε.Ε.Ε., στο πρόσωπο της Προέδρου αυτής κας Μελίνας Τραυλού και απονέμει την περγαμηνή της  βράβευσης σας ως Επίτιμου Μέλους ως και τον θυρεό της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ. καθώς και το λεύκωμα εκδηλώσεων της ΛΕΣΧΗΣ μετά του σχετικού βιβλίου ποιημάτων Αξ/κών Λ.Σ.

Ευχόμεθα ολόψυχα υγεία και καλές επιτυχίες στα καθήκοντά σας.

Αγαπητή κα. Πρόεδρε της Ε.Ε.Ε. και ¨ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ¨ Μελίνα Τραυλού, παρακαλείσθε να προσέλθετε για την απονομή.

Απονομή – ομιλία Προέδρου Ε.Ε.Ε.

κας Μελίνας Τραυλού

 Κυρίες και Κύριοι,

 Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι σε αυτή την εκδήλωση της Λέσχης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και το ΔΣ για το βραβείο στη «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» – το όχημα συλλογικής προσφοράς του ελληνικού εφοπλισμού στην πατρίδα μας. 

 Η ελληνική ναυτιλία, μας γεμίζει εθνική υπερηφάνεια όχι μόνο λόγω του ηγετικού της ρόλου στην παγκόσμια οικονομία, αλλά και για το έντονο και διαχρονικό κοινωνικό της αποτύπωμα στην πατρίδα.

Το Λιμενικό μας Σώμα και η ναυτιλία των Ελλήνων είναι έννοιες αλληλένδετες στην καρδιά της ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας.

Εκπροσωπώντας με τον θεσμικό μου ρόλο την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, θέλω να μοιραστώ μαζί σας ότι το Λιμενικό Σώμα και η Ένωσή μας, με ιστορία 100 χρόνων και άνω, έχουν διανύσει βίους παράλληλους στη νεότερη ναυτιλιακή ιστορία του τόπου μας.

Πρεσβεύουμε κοινές αρχές και υπηρετούμε έναν κοινό σκοπό: Μία δυνατή ναυτιλία, με ποσοτική και ποιοτική υπεροχή, εθνικό κεφάλαιο για τον τόπο μας.

Για την ελληνική ναυτιλιακή μας οικογένεια, αποτελεί εθνικό καθήκον να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος.

Να προσφέρουμε στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό που το στελεχώνει, τα κατάλληλα επιχειρησιακά εφόδια για την εκτέλεση του δύσκολου καθημερινού έργου τους, την ασφάλεια των θαλάσσιων συνόρων μας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, γυναίκες και άνδρες, εν ενεργεία και απόστρατους, για τις υπηρεσίες τους στη ναυτιλία και κυρίως  στην πατρίδα μας.

 Είμαστε υπερήφανοι για το Λιμενικό μας Σώμα.

 Καλή Χρονιά με υγεία, ευλογία, ειρήνη και γαλήνιες θάλασσες.

 Πλοίαρχος Λ.Σ. Ιωάννης Πουλημένος

Επόπτης Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. – ΚΕΠΙΧ του Α.Λ.Σ.

Βραβεύεται σήμερα στο πρόσωπο του Επόπτη Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. –ΚΕΠΙΧ Πλοιάρχου Λ.Σ. Ιωάννη Πουλημένου, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και το Κέντρο Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για το κοινωνικό και επιχειρησιακό έργο του στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα.

Ειδικότερα υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, (ΕΚ.Σ.Ε.Δ.), διεσώθησαν το έτος 2021 συνολικά 28.646 άτομα σε 1.494 περιστατικά έρευνας –διάσωσης τα οποία συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων, διασώσεις αλλοδαπών υπηκόων, βυθίσεις, μηχανικές βλάβες και ακυβερνησίες πλοίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Επιχειρήσεων Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ το ίδιο χρονικό διάστημα συνέδραμε το ΕΚΑΒ σε 1.480 διακομιδές ασθενών από νησιά, από τις οποίες οι 612 πραγματοποιήθηκαν με σκάφη του Λ.Σ. και οι 868 με ιδιωτικά σκάφη.

Επιπρόσθετα, με πλωτά μέσα του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και ιδιωτικά σκάφη, υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων κατόπιν αιτήματος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, απεγκλωβίστηκαν 3.423 άτομα σε εκδηλώσεις πυρκαγιών της Χώρας μας κατά τους θερινούς μήνες του έτους 2021.

Για τους παραπάνω λόγους, το Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ ΛΣ κατόπιν απόφασης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος απονέμει στον Πλοίαρχο Λ.Σ. Ιωάννη Πουλημένο, Επόπτη Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.-ΚΕΠΙΧ τον έπαινο της βράβευσης μετά του θυρεού της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ. ως και το λεύκωμα των εκδηλώσεων της ΛΕΣΧΗΣ, μετά του σχετικού βιβλίου ποιημάτων Αξ/κών Λ.Σ.

Σας ευχόμεθα υγεία, δύναμη και εις ανώτερα

Αγαπητέ κ. Πλοίαρχε Ιωάννη Πουλημένε, παρακαλείσθε για την απονομή.

Ομιλία Πλοιάρχου Λ.Σ. Ιωάννη Πουλημένου.

Προσφωνήσεις

Αγαπητοί προσκεκλημένοι.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού  Έρευνας και Διάσωσης καθώς και το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, αποτελούν τη βαριά βιομηχανία παραγωγής ανθρωπιστικού έργου της χώρας μας, έχοντας προσφέρει συνδρομή σε εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας σε χιλιάδες περιστατικά έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα, διακομιδές ασθενών και τραυματιών από πλοία και νησιά καθώς και  απεγκλωβισμούς πολιτών από παράκτιες περιοχές μετά από εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Έχοντας υπηρετήσει επί σειρά ετών ως Αξιωματικός Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, Αρχηγός Επιφυλακής, Τμηματάρχης ΕΚΣΕΔ, Διευθυντής Επιχειρήσεων, και τώρα ως Επόπτης των Επιχειρησιακών Κέντρων του Σώματος, δεν μπορώ να θυμηθώ μεγαλύτερη τιμή από την αποψινή βράβευση, η οποία  αποτελεί τη μέγιστη αναγνώριση της προσφοράς των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στις νευραλγικές αυτές Υπηρεσίες.

Το βραβείο ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς και νιώθω μεγάλη τύχη και τιμή να συνεργάζομαι μαζί τους στην ιδιαίτερη και δύσκολη αποστολή που μας έχει αναθέσει η Πολιτεία προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Σας ευχαριστώ

 Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Σωτήριος Δανίκας

Προϊστάμενος της Λιμενικής Αρχής Αιδηψού –Ευβοίας.

 Βραβεύεται σήμερα ο Προϊστάμενος – Λιμενάρχης της Λιμενικής Αρχής Αιδηψού Ευβοίας, για τον υποδειγματικό χειρισμό και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης κινδυνεύοντων προσώπων δια θαλάσσης, σε εκδηλώσεις  πυρκαγιών που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας τον Αύγουστο 2021.

Ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Δανίκας Σωτήριος συνέδραμε ουσιαστικά και αποτελεσματικά στις εν λόγω επιχειρήσεις, συντονίζοντας τις ενέργειες των στελεχών των Υπηρεσιών υπαγωγής του, των πληρωμάτων των πλωτών μέσων Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ της Υπηρεσίας του καθώς και των εθελοντών μετά των ιδιωτικών σκαφών τους που έσπευσαν να βοηθήσουν, παριστάμενος αυτοπροσώπως στα πεδία διεξαγωγής των επιχειρήσεων  και εξασφαλίζοντας έγκαιρα την διάθεση κατάλληλων πλωτών μέσων για τις ανάγκες απεγκλωβισμού και φιλοξενίας των πυρόπληκτων πολιτών.

Για την ανωτέρω δραστηριότητα, το Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ., κατόπιν απόφασης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος απονέμει στον Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Σωτήριο Δανίκα Προϊστάμενο της Λιμενικής Αρχής Αιδηψού Ευβοίας τον έπαινο της βράβευσης, μετά του θυρεού της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ ΛΣ ως και το λεύκωμα εκδηλώσεων της ΛΕΣΧΗΣ, μετά του σχετικού βιβλίου ποιημάτων Αξ/κών Λ.Σ.

Σας ευχόμεθα υγεία, δύναμη και εις ανώτερα.

Αγαπητέ κ. Λιμενάρχα – Αντιπλοίαρχε Λ.Σ. Σωτήρη Δανίκα, παρακαλείσθε για την απονομή.

Ομιλία Αντιπλοίαρχου Λ.Σ. Σωτήρη Δανίκα,

Λιμενάρχη  Αιδηψού

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι,

Υπηρετώ στο Λιμενικό Σώμα από το 1988. Περιστατικά και δυσκολίες αναρίθμητα. Ο πύρινος όλεθρος που έλαβε χώρα το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου 2021 και κατέκαψε την Βόρεια Εύβοια από τον Ευβοϊκό έως και τις ακτές του Ανατολικού Αιγαίου δεν έχει προηγούμενο. Οι σκηνές και οι εικόνες που αντικρίσαμε χωρίς υπερβολή μας θυμίζουν εικόνες ιστορικών πολεμικών γεγονότων.

Εκ καθήκοντος επιχειρούσαμε σχεδόν καθημερινά μέρα και νύχτα για την απομάκρυνση χιλιάδων πολιτών από φλεγόμενες περιοχές καθόσον κινδύνευε άμεσα η ζωή τους.

Οι συνθήκες που ενεργούσαμε άκρως επικίνδυνες. Θερμικό φορτίο που πολλές φορές αισθανθήκαμε να καιγόμαστε, καταβρέχαμε με θαλασσινό νερό το περιπολικό φουσκωτό σκάφος μας για να μην λιώσει μέχρι να επιβιβάσουμε τους συμπολίτες μας, ορατότητα λόγω καπνών μηδενική, αναπνοές με δυσκολία, οι καιρικές συνθήκες κατά διαστήματα και αυτές λες και συμμαχούσαν με τον κίνδυνο.

Η ψυχή όλων των στελεχών, η αυταπάρνηση, το θάρρος, η δύναμη, η πίστη στο θεό και στην εκτέλεση του καθήκοντος, ο σεβασμός στις αρχές και αξίες του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής ξεπερνούσαν και υπερνικούσαν κάθε εμπόδιο και δυσκολία.

Με την:

Συνεχή και αδιάλειπτη στήριξη της Στρατιωτικής και Πολιτικής Ηγεσίας μας ,

Την αμέριστη συνδρομή των πλοιοκτητών Ε/Γ-Ο/Γ και Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, των πλοιάρχων και πληρωμάτων καθώς και των ιδιοκτητών -κυβερνητών επαγγελματικών αλιευτικών και ερασιτεχνικών σκαφών,

3000 χιλιάδες περίπου συμπολίτες μας μετακινήθηκαν εγκαίρως σε ασφαλής περιοχές και δεν υπήρξε θάνατος ούτε τραυματισμός ατόμου. 

Ταυτόχρονα κατά την περίοδο της πυρκαγιάς και για μεγάλο επόμενο χρονικό διάστημα εφαρμόσθηκαν αυξημένα μέτρα τάξης και εξασφαλίσθηκε η ομαλή και ασφαλής μετακίνηση εκατοντάδων Υπηρεσιακών οχημάτων και Στελεχών ξένων αποστολών, χιλιάδων οχημάτων και πολιτών καθώς και μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας από και προς τη Βόρεια Εύβοια μέσω των λιμένων Αιδηψού και Αγιοκάμπου Ευβοίας. 

Με ιδιαίτερη συγκίνηση παραλαμβάνω το βραβείο από την Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Η αναγνώριση και επιβράβευση του έργου μας από την οικογένεια των ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών Λ.Σ. αποτελεί για όλους μας ύψιστη τιμή. Ενδυναμώνει το υπηρεσιακό μας φρόνημα και μας ενθαρρύνει για το καλύτερο στην αποστολή και την εκτέλεση των καθηκόντων μας.

Το βραβείο ανήκει σε όλα τα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος που Υπηρετούν στο Λιμεναρχείο Αιδηψού, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ωρεών και το Λιμενικό Σταθμό Λίμνης Ευβοίας υπαγωγής μας, καθώς και όλα τα στελέχη της 4ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. και των όμορων Λιμενικών Αρχών που συνέδραμαν και ενίσχυσαν τη δύσκολη αυτή αποστολή μας. Ομοίως  το βραβείο μοιραζόμαστε με όλες τις συναρμόδιες Αρχές, Υπηρεσίες, Φορείς και πολίτες που συμμετείχαν και συνέδραμαν  με κάθε τρόπο και μέσο στην επιτυχή έκβαση των αναφερόμενων επιχειρήσεων.

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη και τις θερμές ευχαριστίες μας προς όλους. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και επαγγελματισμό τιμώντας το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή το οποίο υπηρετώ 35 έτη με πίστη και αφοσίωση. 

Χρόνια πολλά -Καλή χρονιά.

 Η απονομή των Κυβερνητών και Προϊσταμένων Π.Α.Θ. 050, 060,070,080 και 090 θα πραγματοποιηθεί κατά αύξοντα αριθμό των Π.Α.Θ.

 Οι κυβερνήτες και Προϊστάμενοι των Π.Α.Θ. Πλοίων Ανοικτής Θαλάσσης, το 050 ¨ΑΡΚΙΟΙ¨, το 060 ¨ΦΟΥΡΝΟΙ¨, το 070 ¨ΡΩ¨, το 080 ¨ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ¨ και το 090 ¨ΓΑΥΔΟΣ¨, έχουν επιδείξει μεγάλη δραστηριότητα στις επιχειρήσεις του βορειοανατολικού Αιγαίου, του Κεντρικού Αιγαίου, και του Νοτιοανατολικού Αιγαίου με επιτυχίες, και ειδικότερα στις θαλάσσιες περιοχές ΛΕΣΒΟΥ, ΣΑΜΟΥ, ΧΙΟΥ και ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ, έχοντας διανύσει χιλιάδες ναυτικά μίλια επί 24 ώρου βάσεως το 2021 και 2022.

Για την ανωτέρω δραστηριότητα, το Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ., κατόπιν απόφασης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος απονέμει τον έπαινο της βράβευσης, μετά του θυρεού της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ ΛΣ ως και το λεύκωμα εκδηλώσεων της ΛΕΣΧΗΣ, μετά του σχετικού βιβλίου ποιημάτων Αξ/κών Λ.Σ στους παρακάτω Αξιωματικούς Λ.Σ. κατά αύξοντα αριθμό των Π.Α.Θ.

Α) Στον Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. τ. Κυβερνήτη του Π.Α.Θ. 050 ¨ΑΡΚΙΟΙ¨ Σοφοκλή Παπαδόπουλο.

Παρακαλείσθε για την απονομή.

(Ο Κυβερνήτης Π.Α.Θ. 050 ¨ΑΡΚΙΟΙ¨ Δεν προσήλθε στην εκδήλωση)

Β) Στον Πλωτάρχη Λ.Σ. Εμμανουήλ Σχοιναράκη, Προϊστάμενο Π.Α.Θ. 060 ¨ΦΟΥΡΝΟΙ¨

Παρακαλείσθε για την απονομή.

ομιλία Πλωτάρχη Λ.Σ. Εμμανουήλ Σχοιναράκη, Προϊστάμενου Π.Α.Θ. 060 ¨ΦΟΥΡΝΟΙ¨

Προσφωνήσεις…..

Αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Κυρίες και Κύριοι

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή διά εμέ, η σημερινή βράβευση μου ως Προϊσταμένου του ΠΛΟΙΟΥ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ 060 «ΦΟΥΡΝΟΙ», ενός πλοίου που φέρει το όνομα μιας συστάδας νήσων , νησίδων και βραχονησίδων του Ανατολικού Αιγαίου και υπάγονται διοικητικά ,όσον αφορά το Λιμενικό Σώμα , στο Λ/Χ Σάμου, στο οποίο είχα την τιμή  να υπηρετήσω τα πρώτα χρόνια μετά την αποφοίτηση μου από την ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ.

Ιδιαίτερη τιμή, και για τα στελέχη του ΛΣ –ΕΛ.ΑΚΤ που υπηρετούν στην εν λόγω Υπηρεσία  και των οποίων, δια της σημερινής βράβευσης αναγνωρίζεται το έργο και η προσπάθεια τους, ειδικότερα στην αντιμετώπιση και διαχείριση του φαινομένου της μαζικής μετανάστευσης στις παραμεθόριες, κυρίως, περιοχές της χώρας μας.

Αυτά είναι τα στελέχη των πλοίων μας που εκπληρώνουν το καθήκον τους, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες, διασφαλίζοντας  την προάσπιση των θαλασσίων συνόρων, την  προστασία της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα και την παροχή αισθήματος ασφάλειας του Έλληνα πολίτη, απέναντι σε όσους επιβουλεύονται την Εθνική μας κυριαρχία στις Ελληνικές θάλασσες.

Είναι οι άνθρωποι αυτοί που αγαπούν την πατρίδα τους και νυχθημερόν  επιτελούν το καθήκον τους  αγόγγυστα, μακριά από τις οικογένειες τους , υπερβαίνοντας πολλές φορές και τους ίδιους τους εαυτούς τους, τις αντοχές τους, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες της Υπηρεσίας.

Το νέο έτος, το 2023, ίσως είναι μια χρονιά μεγάλων προκλήσεων για την χώρα μας η οποία, λόγω γεωγραφίας βρίσκεται στο σταυροδρόμι των διεθνών εξελίξεων και ανακατατάξεων. Όπως πάντα, έτσι και φέτος τα πληρώματα των σκαφών μας, τα στελέχη που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας μας, με την πολυετή πείρα τους και τον επαγγελματισμό τους, είναι έτοιμα να ανταποκριθούν στις εν λόγω προκλήσεις με απαράμιλλο ζήλο και αίσθημα ευθύνης και αγάπης απέναντι στην πατρίδα μας.

Εύχομαι Καλή Χρονιά σε όλους, με την ελπίδα της έναρξης μιας προσπάθειας εθνικής ανάτασης σε όλα τα επίπεδα.

Σας ευχαριστώ πολύ!

 Γ) Στον Υποπλοίαρχο Λ.Σ. Εμμανουήλ Ιωάννου Κυβερνήτη Π.Α.Θ. 070 ¨ΡΩ¨.

Παρακαλείσθε για την απονομή.

 Ομιλία Υποπλοίαρχου Λ.Σ. Εμμανουήλ Ιωάννου Κυβερνήτη Π.Α.Θ. 070 ¨ΡΩ

Προσφωνήσεις

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη αυτή τιμή που μου κάνατε και με επιλέξατε για τη σημερινή αυτή βράβευση.

Μια βράβευση η οποία αντιπροσωπεύει τα πληρώματα τα οποία όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα είναι μαζί μου και τους ευχαριστώ πολύ.

Μια βράβευση η οποία δεν θα υπήρχε χωρίς την υπομονή και συμπαράσταση της οικογενείας μου την οποία και ευχαριστώ πολύ.

Στη συνέχεια θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Αρχηγό Λιμενικού Σώματος που εμπιστεύεται στο πρόσωπο μου την διακυβέρνηση του ΠΑΘ 070 ‘’ΡΩ’’.

Όνομα το οποίο δόθηκε από τη νησίδα που βρίσκεται στα δυτικά του Καστελόριζου και σε απόσταση τριών (03) ναυτικών μιλίων από τις τουρκικές ακτές. Συνδέεται επίσης και με την αείμνηστη κυρία Δέσποινα Αχλαδιώτη τη ξακουστή κυρά της ‘’ΡΩ’’ μοναδικής κάτοικος του νησιού για πολλά χρόνια.

Είναι αντιληπτό ότι το όνομα ΡΩ κουβαλάει τη βαριά ιστορία που καλούμαστε καθημερινά να διαφυλάττουμε  και να φαινόμαστε  αντάξιοι της υπό δύσκολες συγκυρίες.

Τέλος η βράβευση αυτή μου δίνει δύναμη να συνεχίζω να προασπίζομαι τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δ) Στον Αντιπλοίαρχο ΛΣ Γεώργιο Περαμερίτη, Προϊστάμενο Π.Α.Θ. 080 ¨ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ¨.

Παρακαλείσθε για την απονομή.

Ομιλία Αντιπλοίαρχου ΛΣ Γεώργιου Περαμερίτη Προϊσταμένου Π.Α.Θ. 080 ¨ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ¨

Προσφωνήσεις

ευχαριστώ, τον Πρόεδρο της Λέσχης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος και το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την μέγιστη τιμή που έκαναν στο πρόσωπο μου να βραβευτεί το ΠΑΘ/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ 080 ‘’ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ’’, το όνομα του οποίου έχει συμβολική σημασία και τιμά το μικρό ακριτικό νησί του Βορειο- Ανατολικού Αιγαίου. Ένα πλοίο, που έχει ψυχή, και η ψυχή είναι το πλήρωμα του.

Η βράβευση αυτή στο πρόσωπο μου, αποτελεί και βράβευση του πληρώματος μου, που με αυταπάρνηση, και υπεράνθρωπες προσπάθειες, θέτει εαυτόν στην υπηρεσία της πατρίδας μας.

Τα πλοία του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ πλέουν και επιχειρούν 365 μέρες το χρόνο υπερασπίζοντας, και φυλάσσοντας, τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, που αποτελούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκτελούμε με αυταπάρνηση, κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο, με διασώσεις χιλιάδων ανθρώπων στο θαλάσσιο πεδίο, αποτρέπουμε έκνομες ενέργειες και αντιμετωπίζουμε με σθένος και πυγμή, κάθε τουρκική προκλητικότητα και απειλή στη θάλασσα μας, το Αιγαίο Πέλαγος, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων των ακριτικών  μας νησιών.

    Σας διαβεβαιώνουμε, με την χάρη και την ευλογία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, και με την καθοδήγηση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ότι θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση, να υπερασπιζόμαστε ανιδιοτελώς, ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΡΑΝΙΔΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΙΓΑΙΟ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 Ε) Στον Υποπλοίαρχο Λ.Σ. Παναγιώτη Πολύδωρα Κυβερνήτη Π.Α.Θ. 090 ¨ΓΑΥΔΟΣ¨

Παρακαλείσθε για την απονομή.

Ομιλία Υποπλοιάρχου Λ.Σ. Παναγιώτη Πολύδωρα Κυβερνήτη Π.Α.Θ. 090 ¨ΓΑΥΔΟΣ¨

Προσφωνήσεις

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς την Λέσχη Αποστράτων Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, καθώς και προς την Ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, αλλά και όλους εσάς τους εξαίρετους καλεσμένους που βρίσκεστε εδώ για την βράβευση αυτή, που θεωρώ ιδιαίτερη και ξεχωριστή τιμή.

Έχω την τιμή να είμαι ο Κυβερνήτης της Ναυαρχίδας του Λιμενικού Σώματος, του Π.Α.Θ. Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. 090 «Γαύδος » και την τύχη να προΐσταμαι ενός εξαιρετικού πληρώματος, που είναι πάντα έτοιμοι και ακούραστοι για οποιαδήποτε αποστολή.

Το μεγαλύτερο διάστημα του έτους δραστηριοποιούμαστε στα Ανατολικά σύνορα της πατρίδας μας, επιχειρώντας στην πρώτη γραμμή και αντιμετωπίζοντας καθημερινά περιστατικά που χρήζουν ιδιαίτερης διαχείρισης.
Περιστατικά που διαχειριζόμαστε με ανθρωπιά, με συναίσθημα και σθένος. Περιστατικά που μας επιβάλουν να τα χειριστούμε κάθε φορά με ιδιαίτερο τρόπο. Έχοντας εσάς αρωγούς, την πίστη μας στο Θεό (,τον Άγιο Νικόλα) και το χρέος μας προς την πατρίδα μας που μας εμπιστεύτηκε.

Σας διαβεβαιώνω πως τόσο εγώ όσο και το πλήρωμά μου, θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση των συμφερόντων της χωράς μας και την διατήρηση των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας μας.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω την σύζυγο μου και για την αμέριστη υποστήριξη της και τις προσπάθειες που καταβάλει για την διατήρηση της οικογενειακής μας συνοχής, υπό αυτές τις συνθήκες των μεγάλων διαστημάτων της απουσίας μου.
Προσπάθειες άλλωστε που καταβάλουν οι σύζυγοι και οι οικογένειες όλων των πληρωμάτων.

Προσωπικά εγώ αλλά και το πλήρωμα μου, σας ευχαριστούμε πολύ για αυτήν την ιδιαίτερη τιμή που μας κάνατε.

       Τέλος βραβεύεται ο Επικελευστής ΛΣ Ιωάννης Σταθόπουλος υπηρετών, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιώς, διότι την 25/05/2022 και περί ώρα 16:10μμ στην θαλάσσια περιοχή Αργοσαρωνικού-Πύλης Ε8 (θέση πρόσδεσης αρ. 201) του Κεντρικού Λιμένα Πειραιώς, ο Επικελευστής Λ.Σ. Ιωάννης Σταθόπουλος βούτηξε και ανέσυρε από την θάλασσα την ΚΑΛΑΜΙΩΤΗ Αφροδίτη ηλικίας πέντε (5) ετών, το οποίο από απροσεξία του και παρουσία των γονέων του έπεσε στη θάλασσα. Το κοριτσάκι  που ανεσύρθη  είχε χάσει τις αισθήσεις του και ο ανωτέρω συνάδελφος πραγματοποίησε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (carpa), με αποτέλεσμα την ανάκτηση των αισθήσεών της.

      Για την ανωτέρω πράξη, το Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ., κατόπιν απόφασης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος απονέμει τον έπαινο της βράβευσης, μετά του θυρεού της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ ΛΣ ως και το λεύκωμα εκδηλώσεων της ΛΕΣΧΗΣ, μετά του σχετικού βιβλίου ποιημάτων Αξ/κών Λ.Σ στον Επικελευστή ΛΣ Ιωάννη Σταθόπουλο.

Παρακαλείται ο Επικελευστής ΛΣ Ιωάννης Σταθόπουλος για την απονομή. 

 Ομιλία Επικελευστή Λ.Σ. Ιωάννη Σταθόπουλου.

Προσφωνήσεις

          Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την τιμή που μου κάνετε να παρευρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας, δίπλα σε συναδέλφους μου, των οποίων οι πράξεις αξίζουν ανάδειξη και δείχνουν τον άνθρωπο που έχουμε μέσα μας πίσω από τη στολή που φοράμε. Καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε παρόμοια περιστατικά και να τελέσουμε το καθήκον μας όσο μπορούμε πιο αποτελεσματικά,  ως λιμενικοί, αλλά και ως άνθρωποι, θέτοντας ως προτεραιότητά μας όχι μόνο την τάξη και την ευνομία, αλλά και την προστασία του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής. Το Λιμενικό Σώμα  στην εκατονταετή του πορεία έχει αποδείξει πως έχει εκπαιδεύσει και διαθέτει στελέχη που φέρουν εις πέρας την αποστολή τους με  ήθος, συνέπεια & επαγγελματισμό.

          Προσωπικά, για την πράξη για την οποία βρίσκομαι σήμερα εδώ, της διάσωσης του πεντάχρονου κοριτσιού, η μεγαλύτερη επιβράβευση για μένα μετά από τις αγωνιώδεις προσπάθειες να την επαναφέρω στη ζωή, ήταν η πρώτη ανάσα που ένιωσα μετά την πολύλεπτη σιωπή της. Ήταν ένα συναίσθημα συνταρακτικό, που συνοδευόταν από απερίγραπτη χαρά και ολοκλήρωση.

          Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή αυτή που μου κάνετε.

          Εύχομαι σε όλον τον κόσμο καλή χρονιά με υγεία!

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, σε όλους τους παρευρισκομένους και εξήρε το συνολικό έργο των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

       Σας γνωρίζουμε ότι, μετά την ευλόγηση της πρωτοχρονιάτικης πίτας και της διανομής της, υπάρχουν δύο φλουριά, το ένα στην πίτα και το δεύτερο στα κομμάτια που θα σας διανεμηθούν.

Στα δύο λοιπόν φλουριά αντιστοιχούν δύο δώρα. Όποιοι είναι οι τυχεροί να μας τα προσκομίσουν για να παραλάβουν τα δώρα τους.

 Σεβασμιώτατε, παρακαλείσθε όπως ευλογήσετε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ.

Καλή διασκέδαση-Καλή Χρονιά το 2023.

Σας ευχαριστώ