Παράδοση ενός υπερσύγχρονου περιπολικού στο Λιμεναρχείο Αγίου Όρους

Σε εδική τελετή που έγινε την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 στο λιμανάκι της Δάφνης πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός και η παράδοση ενός υπερσύγχρονου περιπολικού στο Λιμεναρχείο του Αγίου ‘Όρους.

     Το περιπολικό που παραδόθηκε με επίσημη τελετή στο Άγιον Όρος παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, είναι ένα εκ των δέκα νέων, υπερσύγχρονων περιπολικών σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, προσφορά της εταιρείας κοινωνικής προσφοράς «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, το οποίον είχε παραδοθεί προ μηνών στο Λιμενικό Σώμα, αλλά η τελετή παράδοσης είχε αναβληθεί, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

      Στην επίσημη τελετή παράδοσης παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Σάββας Αναστασιάδης και Στράτος Σιμόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Θεόδωρος Βενιάμης, ο διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο υποδιοικητής κ. Αρίστος Κασμίρογλου, ο πρωτεπιστάτης Παύλος, ο ηγούμενος της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Ελισσαίος, κ.α.