Τελετή εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στον προαύλιο χώρο του ΥΝΑΝΠ

Share:

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκαν σήμερα 13 Οκτωβρίου 2022 τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, προστάτη της Ελληνικής Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής, που εδρεύει στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

     Στην Ακολουθία του Όρθρου, των Εγκαινίων και στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος, ενώ συμμετείχε πλήθος ιερέων καθώς και ο ιερέας του Λ.Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ. Πλωτάρχης Λ.Σ. (Ι) Βαρσαμίδης Δημήτριος.

     Παρέστησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κατσαφάδος Κωνσταντίνος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αλεξανδράκης Γεώργιος, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκης Μανώλης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Κυριαζόπουλος Ευάγγελος, ο Α’ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αργυράκης Ιωάννης, ο Β΄ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Τσελίκης Αλέξανδρος, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, των Στρατιωτικών Αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας, των Δικαστικών Αρχών, της Εφοπλιστικής Κοινότητας, Επίτιμοι Αρχηγοί Λ.Σ., εκπρόσωποι της Λέσχης του Λ.Σ., εκπρόσωποι των Απόστρατων Αξιωματικών Λ.Σ., καθώς και Στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου.

ΠΗΓΗ : hcg