Τιμητικές διακρίσεις και βραβεύσεις στην Κοπή της Βασιλόπιτας 2020 – Ομιλία Προέδρου

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Λ.Σ

Αντιναυάρχου Λ.Σ Αγγελόπουλου Πελοπίδα

Επιτίμου Α΄ Υπαρχηγού Λ.Σ.

 Στην τελετή κοπής Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Λ.Α.Ε.Δ.

την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

 

Προσφωνήσεις

Αγαπητοί Προσκεκλημένοι

Αγαπητοί Συνάδελφοι εν ενεργεία και εν αποστρατεία

Κυρίες και Κύριοι,

Επίσης καλωσορίζουμε τους Δόκιμους Σημαιοφόρους ΛΣ. της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων με τον Διευθυντή τους και τους ευχόμεθα καλή σταδιοδρομία.

     Στη δύσκολη αυτή εποχή που διέρχεται η πατρίδα μας, με ιδιαίτερη έμφαση το ¨μεταναστευτικό –προσφυγικό¨ και για το οποίο το Λιμενικό Σώμα δίδει ένα δυνατό παρόν στο Αιγαίο, και μαζί και με τα άλλα τρέχοντα προβλήματα, που παρασύρουν σε νόθευση τα ήθη και τα έθιμα, τις αξίες και τις αρχές, εμείς στεκόμαστε όρθιοι και ακολουθώντας τις παραδόσεις, βρισκόμαστε εδώ σήμερα για την κοπή της βασιλόπιτας.

Και εφέτος θα τονίσω για όσους δεν το γνωρίζουν, ότι στο προαύλιο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας – Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος αφενός μεν έχει ανεγερθεί το μνημείο πεσόντων – στελεχών ΛΣ, αφετέρου έχει τοποθετηθεί ναΐσκος επ΄ ονόματι του Προστάτη μας Αγίου Νικολάου, οποίος ναΐσκος είναι δωρεά του κ. Αθανασίου Μαρτίνου. 

Παράκλησή μας στον κ. Αρχηγό  ΛΣ είναι όπως, η ημέρα ίδρυσης του Λιμενικού Σώματος δηλαδή η 19η Μαρτίου η οποία καθιερώθηκε και νομοθετικά, να πραγματοποιούνται με μέριμνα του Αρχηγείου Λ.Σ. εκδηλώσεις, στις οποίες η ΛΕΣΧΗ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ. θα συμμετέχει ενεργά.

Την προηγούμενη χρονιά το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΏΜΑ γιόρτασε τα εκατό χρόνια του, με πολλές και διάφορες εκδηλώσεις, σε όλη την ελληνική επικράτεια, με θετικά σχόλια από τους πολίτες για την εν γένει δραστηριότητα του Λ.Σ. Η Λέσχη Αξ/κών Λ.Σ. δια του περιοδικού της ¨ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΗΧΩ¨ επανειλημμένα αναφέρθηκε στην επέτειο των 100 χρόνων ίδρυσης του Λ.Σ.

Μία ευχάριστη  νότα για την  αποψινή μας εκδήλωση είναι η απόφαση μας να τιμήσουμε πρόσωπα σε ξεχωριστούς ρόλους στην Ορθοδοξία, στην Δημόσια Διοίκηση, στην Ελληνική Ναυτιλία και στον Πολιτισμό.

Για να γίνω πιο σαφής αναφέρομαι :

1) Στον νέο Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχο ΛΣ κ. Θεόδωρο Κλιάρη, καθόσον η ΛΕΣΧΗ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ. πιστή στις παραδόσεις και τις αξίες του Σώματος, σχετικά με την ειδική τιμή στο πρόσωπο του εκάστοτε Αρχηγού Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ αποφάσισε ομόφωνα την βράβευση του.

2) Στον Αιδεσιμολογιώτατο –Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, Πρόεδρο του Ιδρύματος «Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», για την τεράστια συμβολή του στο ιεραποστολικό έργο στην ελληνική κοινωνία και στην διεθνή κοινότητα. 

3) Στον Χαράλαμπο Σηματώνη Πρόεδρο της Ε.Ε.Ν.Μ.Α. για την πολύπλευρη δραστηριότητα του και τις παρεμβάσεις του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε θέματα αρμοδιότητας της Ενώσεως, ως και για την έμπρακτη αγάπη του στο Λιμενικό Σώμα και την ευαισθησία του στον τομέα συντήρησης και επισκευών πλωτών και χερσαίων μέσων του Λιμενικού Σώματος.

4) Στον κ. Ιωάννη Πολυχρονόπουλο Διευθυντή της Εταιρείας Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος, για την δραστηριότητά του και ευαισθησία του ως Διευθυντής της Εταιρείας σε θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος, με έμφαση την μείωση και αποφυγή ρυπάνσεων στα χωρικά και διεθνή ύδατα, ως και για την μεγάλη αγάπη του για το Λιμενικό Σώμα και στη Λέσχη Αξ/κών Λ.Σ. και συμπαραστάτη στην έκδοση του περιοδικού μας ¨ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΗΧΩ¨.

5) Επίσης με πρωτοβουλία της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ. και κατόπιν απόφασης του Αρχηγείου –Λιμενικού Σώματος, βραβεύονται στελέχη Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ, που διακρίθηκαν κατά το προηγούμενο έτος κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, για πράξεις εξαιρετικού θάρρους, γενναιότητας και προσφοράς τόσο στην Υπηρεσία, όσο και στο κοινωνικό σύνολο. Και αναφέρομαι στους: 

1) Πλωτάρχη ΛΣ (Ο) κ. Διονύση Χριστοφίλη υπηρετών στην Υ.Ο.Θ.Ε. του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος.

  1. Υποπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Γεώργιο Μαριετάκη Κυβερνήτη του Π.Λ.Σ. 119 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, εξ ονόματος όλου του πληρώματος του ανωτέρω πλωτού.
  2. Σημαιοφόρος Λ.Σ. κ. Γεώργιος Κουτρομπίλα Διοικητή Π.Ο.Δ.Ι.Ν. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης Λέσβου, εξ ονόματος όλου του προσωπικού της Υπηρεσίας του.

Αρχηγός ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχος ΛΣ Θεόδωρος ΚΛΙΑΡΗΣ.

Γεννήθηκε στο Τρίκερι N. Μαγνησίας και έζησε τα μαθητικά του χρόνια στον Βόλο.

Απόφοιτος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων Κύμης, ταξίδεψε με ποντοπόρα πλοία ως Πλοίαρχος Γ’ .

Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1986 και αποφοίτησε το 1987 με τον βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Έχει παρακολουθήσει σειρά μετεκπαιδεύσεων και σεμιναρίων σε θέματα Έρευνας και Διάσωσης – Επιθεώρησης Πλοίων – Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – Διεθνή Κώδικα Ασφαλούς Διαχείρισης (ISM CODE) κ.τ.λ., Κυβερνήτης σε Π.Π. του Λ.Σ., ως Λιμενάρχης Κατακόλου, ως Κεντρικός Λιμενάρχης Βόλου και Καβάλας,

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε ως Διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα τον Βόλο, Διευθυντής στο Εθνικό Κέντρο Θαλασσίων Συνόρων, Ναυτιλιακός Ακόλουθος στην Έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου στο ΝΤΕΡΜΠΑΝ της Νοτίου Αφρικής, καθώς και επί σειρά ετών στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) ως Αξιωματικός Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας (Α.Α.Ν) και Αρχηγός Επιφυλακής (Α.Ε).

Επίσης υπηρέτησε ως Διευθυντής στο Επιτελικό Γραφείο του Υπουργού, σε Διευθύνσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και στον Κλάδο Επιθεώρησης Πλοίων. 

Στις 19-03-2015 προήχθη στον βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ. και ανέλαβε καθήκοντα Διοικητού της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ. με έδρα τον Πειραιά.

Στις 18-03-2016 προήχθη στον βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ.  και ανέλαβε καθήκοντα Α΄ Υπαρχηγού  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Την 08-10-2019, μετά από απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για τον βαθμό και τη θέση του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.

Μιλάει Αγγλικά.

Είναι πατέρας ενός αγοριού.

Το Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την βράβευση του Αρχηγού ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναυάρχου Λ.Σ. κ. Θεόδωρου Κλιάρη και απονέμει την περγαμηνή της βράβευσής σας, ως και τον θυρεό της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ ΛΣ καθώς και τον τόμο της Ιστορίας Λ.Σ. μετά σχετικού βιβλίου ποιημάτων Αξ/κών Λ.Σ. και ένα σετ με τα διακριτικά της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ. 

Σας ευχόμεθα ολόψυχα υγεία προσωπική και οικογενειακή, δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα. Είμεθα δίπλα σας. 

Αγαπητέ κ. Αρχηγέ, παρακαλείσθε να προσέλθετε για την απονομή.

Παρακαλείται ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ (ή κ. Υπουργός Ναυτιλίας ή (άλλος αρχαιότερος) για την απονομή.  

Απονομή-ομιλία του κ. Αρχηγού Λ.Σ.

Αιδεσιμολογιώτατος –Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, Πρόεδρο του Ιδρύματος «Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού. Ιδρύθηκε το 1998.

Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες,  παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.   

Η Κιβωτός καλύπτει εξ ολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά. Σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στα τέσσερα μέχρι σήμερα, σπίτια φιλοξενίας. Πρόκειται για παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης.  Τα παιδιά ζουν σε μεγάλα σπίτια με παιδαγωγούς –φροντιστές για την καθημερινότητα τους και είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ιδρυματικού τύπου φροντίδα.

Η Κιβωτός του Κόσμου ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα από τον εικοσιεξάχρονο ιερέα, πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά, την ανιδιοτελή προσφορά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για το παιδί, το νέο και το γονιό που βρίσκονται σε ανάγκη και διαβιούν στις χαραμάδες της κοινωνίας, σε μια «άλλη» Αθήνα, στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Η «Κιβωτός του Κόσμου»  είναι μια μεγάλη οικογένεια. Μέλη αυτής της οικογένειας είναι τα παιδιά, οι γονείς, οι συνεργάτες, οι εθελοντές, οι συμπαραστάτες. Είναι μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης, φροντίδας και στοργής που μεγαλουργεί στην Αθήνα, στον Πειραιά, στην Πωγωνιανή της Ηπείρου και στη Χίο.

400 παιδιά μέχρι στιγμής, στη πλειονότητα τους Ελληνόπουλα, αλλά και από άλλες χώρες, βιώνουν σήμερα τη στοργή και την ειρήνη της Κιβωτού του Κόσμου μακριά από την πρότερη φτώχεια, την πείνα, το ρατσισμό και άλλες πληγές που μαστίζουν καθημερινά την κοινωνία μας.

Η Κιβωτός του Κόσμου γεννήθηκε από την μεγάλη ανησυχία  του πατρός Αντωνίου, ο οποίος ως νέος τότε κληρικός αγωνιούσε για το ποίμνιο εκείνο που κινδύνευε περιπλανώμενο, χαμένο μέσα στην άγνοιά του, μακριά από την Μάνα-Εκκλησία που είναι  η μόνη Κιβωτός της  Σωτηρίας. Ο π. Αντώνιος και η πρεσβυτέρα του Σταματία αφιέρωσαν κυριολεκτικά τη ζωή τους στον τιτάνιο αγώνα καλυτέρευσης των συνθηκών ζωής συνανθρώπων τους μέσα από το πρίσμα της χάριτος και του λόγου του Θεού.

«Βλέπαμε  στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, παιδιά  που θα έπρεπε να βρίσκονται στο σχολείο τους να τριγυρνάνε χωρίς κανένα σκοπό στη ζωή τους μέσα στην άγνοια και τον κίνδυνο που παραμόνευε δίπλα τους. Νοιώσαμε μέσα μας την ανάγκη να ανοιχτούμε προς αυτά τα περιθωριοποιημένα παιδιά να  τους μεταδώσουμε  το μήνυμα της ελπίδας και της Ζωής»

Έτσι λοιπόν η Κιβωτός του Κόσμου εντάσσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σε μια ευρύτερη «οικογένεια», όπου η αλληλεγγύη και η αλληλοπροσφορά είναι καθημερινότητα. Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα,  οι  ισότιμες σχέσεις και η έννοια της αγάπης χωρίς ανταλλάγματα είναι οι αρχές που διέπουν την πορεία της Κιβωτού.

Για τους παραπάνω λόγους και ιδιαίτερα για την τεράστια συμβολή του Προέδρου του Ιδρύματος ¨Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ¨ Αιδεσιμολογιωτάτου – Πατρός Αντωνίου Παπανικολάου, στο ιεραποστολικό  και φιλανθρωπικό έργο, στην Ελληνική και διεθνή κοινότητα, το Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ ΛΣ αποφάσισε την βράβευσή σας και σας απονέμει την περγαμηνή της τιμητικής αυτής διάκρισης, ως και τον θυρεό της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ. καθώς και τον τόμο της Ιστορίας Λ.Σ. μετά του σχετικού βιβλίου ποιημάτων Αξ/κών Λ.Σ.

Σας ευχόμεθα Αιδεσιμολογιώτατε Πάτερ Αντώνιε, ολόψυχα, υγεία προσωπική και οικογενειακή και δύναμη στο μεγάλο έργο που έχετε αναλάβει.

Αιδεσιμολογιώτατε Πάτερ Αντώνιε, παρακαλείσθε να προσέλθετε  για την απονομή.

Παρακαλείται ο κ. Υπουργός Ναυτιλίας (ή ο κ. Γεν. Γραμ. ή Αρχηγός ΓΕΕΘΑ) για την απονομή.

Απονομή- ομιλία Πατρός Αντωνίου.

(Projector- video για τον Πρόεδρο της Ε.Ε.Ν.Μ.Α κ. Χαράλαμπο Σημαντώνη)

Ο Χαράλαμπος Σημαντώνης γεννήθηκε στον Πειραιά.

Προέρχεται από ναυτιλιακή οικογένεια, με παράδοση στην επιβατηγό ναυτιλία.

Σπούδασε Ναυτιλιακά και Οικονομικά στο Instituto Univeritario Navale de Napoli (1985-1989)

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Το 1989 δημιούργησε την πρώτη του ναυτιλιακή εταιρεία, αγοράζοντας ένα επιβατηγό πλοίο, ενώ από το 1992 ασχολείται με την αγορά και διαχείριση φορτηγών πλοίων.

Είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας ¨Silver Maritime Inc¨, η οποία ασχολείται με τη διαχείριση φορτηγών πλοίων καθώς και της ναυτιλιακής εταιρείας ¨MedFerry Shipping Co¨, η οποία ασχολείται με την εκμετάλλευση RO/RO και Pallet Vessels.

Ο Χαράλαμπος Σημαντώνης είναι Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ) από το 2012. Πριν την εκλογή του, ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης από το 2004.

Η ΕΕΝΜΑ ιδρύθηκε το 1940 και είναι η μακροβιότερη Ένωση στην Ευρώπη, αφού λειτουργεί τα τελευταία 79 χρόνια. Σήμερα η ΕΕΝΜΑ εκπροσωπεί ένα στόλο 800 πλοίων Ελλήνων πλοιοκτητών, ανεξαρτήτως σημαίας. Ο στόχος της Ένωσης είναι η προώθηση των δραστηριοτήτων της ΝΜΑ σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο.

Υπό την προεδρεία του κ. Σημαντώνη και την αγαστή συνεργασία με τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, πέραν των ναυτιλιακών θεμάτων, που προωθήθηκαν και ανέδειξαν το σημαντικό έργο της Ένωσης, προωθήθηκαν επίσης και σημαντικές κοινωνικές δράσεις /πρωτοβουλίες σε διάφορα Ιδρύματα και Φορείς, ως και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιπρόσθετα, τόσο ο Πρόεδρος, όσο και τα Μέλη του Δ.Σ., έχουν κατά καιρούς εγκρίνει ποσά για την συντήρηση πλωτών και χερσαίων μέσων του Λιμενικού Σώματος, αναγνωρίζοντας έμπρακτα την αγάπη τους προς το Σώμα αυτό και το προσωπικό του, που προσφέρουν καθημερινά σημαντικές Υπηρεσίες στην Ναυτιλία και στη Χώρα μας γενικότερα.         

Για τους παραπάνω λόγους, και ιδιαίτερα για την επιχειρηματική του δραστηριότητα ως και την αγάπη του για το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ, το Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ ΛΣ αποφάσισε την ανακήρυξή σας ως επίτιμο μέλος της και σας απονέμει την περγαμηνή της τιμητικής αυτής διάκρισης, ως και τον θυρεό της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ. καθώς και τον τόμο της Ιστορίας Λ.Σ. μετά του σχετικού βιβλίου ποιημάτων Αξ/κών Λ.Σ.

Σας ευχόμεθα κ. Προέδρε της Ε.Ε.Ν.Μ.Α. κ. Χαράλαμπε Σημαντώνη, ολόψυχα, υγεία προσωπική και οικογενειακή, δύναμη, και επιτυχίες στις δραστηριότητές σας.

Αγαπητέ κ. Χαράλαμπε Σημαντώνη, παρακαλείσθε να προσέλθετε  για την απονομή.

Παρακαλείται ο κ. Γενικός Γραμματέας (ή άλλος) για την απονομή.

Απονομή- ομιλία κ. Χαράλαμπου Σημαντώνη.

  (Projector –video για τον Δ/ντη τεχνικής Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος κ. Ιωάννη Πολυχρονόπουλο)

H POLYECO A.E. ιδρύθηκε το 2001 από την οικογένεια Ιωάννη Πολυχρονόπουλου και αποτελεί την πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα πλήρως αδειοδοτημένη βιομηχανία ολοκληρωμένης διαχείρισης και αξιοποίησης αποβλήτων στην Ελλάδα.

Η POLYECO A.E. δραστηριοποιείται στους ακόλουθους τομείς:

  1. Μελέτη, διαχείριση και περιβαλλοντικά ασφαλής τελική διάθεση αποβλήτων.
  2. Αξιοποίηση επικινδύνων και μη επικινδύνων βιομηχανικών αποβλήτων,
  3. Αποστολή αποβλήτων, σε εξουσιοδοτημένους οίκους του εξωτερικού για τελική διάθεση.

Η POLYECO A.E.  προσφέρει  σύγχρονες, οικονομικά βιώσιμες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες στον τομέα του περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα:

Η POLYECO μπορεί να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες για την εξεύρεση πόρων χρηματοδότησης για την υλοποίηση περιβαλλοντικών έργων.

Η POLYECO σχεδιάζει αξιοποιώντας την εμπειρία και τεχνογνωσία τεσσάρων δεκαετιών στον τομέα του περιβάλλοντος, περιβαλλοντικά έργα με την εφαρμογή των Βέλτιστων Διαθέσιμων Τεχνικών και τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, σε συνδυασμό με την εξασφάλιση των ιδανικότερων από οικονομικής πλευράς όρων.

Η POLYECO, σε συνεργασία με τη θυγατρική της εταιρεία ΑΛΚΤΗΡ ΑΚΤΕ, εξασφαλίζει την ολοκληρωμένη κατασκευή περιβαλλοντικών έργων έχοντας ως προτεραιότητα την τήρηση των αυστηρότερων προδιαγραφών για τη προστασία του περιβάλλοντος.

Η POLYECO μπορεί μετά την παράδοση του κάθε έργου, ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη, να προσφέρει τις ακόλουθες υπηρεσίες: υποστήριξη λειτουργίας, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και εκπαίδευση του προσωπικού σε νέες τεχνολογίες και εξελίξεις καθώς και πλήρη ανάληψη της λειτουργίας του έργου.

Ωστόσο, για τον Πειραιώτη επιχειρηματία κ. Γιάννη Πολυχρονόπουλο, ιδρυτή της εταιρείας Polyeco, την πολιτική καλό είναι να τη βλέπει κανείς από απόσταση. «Δεν γίνεται να καταστρέψω όσα έχτισα με πολύ κόπο τόσα χρόνια», συνηθίζει να λέει στους συνομιλητές του, μολονότι παραδέχεται ότι ασχολείται με τα κοινά και του αρέσει να βοηθά αθόρυβα όπου μπορεί. Πριν από λίγα χρόνια αποφάσισε από ένα τυχαίο γεγονός να ανακατασκευάσει το σπίτι της Φιλικής Εταιρείας στην Οδησσό και να ονοματίσει την κεντρική πλατεία αλλά και τον κεντρικό δρόμο της πόλης σε οδό Ελλήνων. Το έργο το παρέδωσε στο Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού

Πτυχιούχος ΑΣΟΕΕ, πασχίζει να αποκτήσει γνώσεις και ευκαιρίες. Η επαγγελματική του πορεία ξεκινά από εταιρείες προμήθειας εφοδίων πλοίων και το 1977 δημιουργεί την πρώτη του Εταιρεία την Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων, συμπονετικός και καλόκαρδος, ο κ. Πολυχρονόπουλος δημιούργησε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης αποβλήτων στην Ελλάδα, της οποίας πάνω από το 40% του τζίρου προέρχεται από τα έργα και τις δραστηριότητες του εξωτερικού που συντονίζει ο γιος του κ. Θανάσης Πολυχρονόπουλος. Ο όμιλος επιχειρήσεων έχει αναγνωριστεί από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά του στην προστασία του θαλάσσιου και χερσαίου περιβάλλοντος ενώ ανακηρύχθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο στον τομέα της διαχείρισης περιβαλλοντικών ατυχημάτων θαλάσσιας ρύπανσης. Τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί στην παραγωγή εξοπλισμού για τη διαχείριση αποβλήτων, στην εμπορία εξοπλισμού για τη ναυτιλία και τη βιομηχανία αλλά και στα αντιρρυπαντικά προϊόντα. 

Η Polyeco υπέγραψε σημαντικά συμβόλαια σε χώρες όπως το Μαρόκο, η Αιθιοπία, το Μπενίν, το Κόσσοβο και το Καζακστάν, ενώ ξεκίνησε νέα θυγατρική εταιρεία στο Μαυροβούνιο. Οι νέες συμβάσεις αφορούν στη συλλογή, μεταφορά, εξαγωγή και τελική διάθεση ραδιενεργών και άκρως τοξικών αποβλήτων σε εξουσιοδοτημένες μονάδες στη Γερμανία, στη Σουηδία, στο Βέλγιο και τη Γαλλία. Στην Ελλάδα η Polyeco έκλεισε συμφωνία με την EnergeanOil&Gas για τη συλλογή, επεξεργασία και τελική διάθεση των αποβλήτων εξόρυξης (1.200 τόνοι αποβλήτων). Πελάτες της είναι οι μεγαλύτερες βιομηχανίες, ενώ έχει κερδίσει την εκτίμηση και τον σεβασμό κορυφαίων Ελλήνων βιομηχάνων και εφοπλιστών με τους οποίους διατηρεί άριστες σχέσεις και συνεργασίες. Αεικίνητος επιχειρηματίας, τρυφερός πατέρας και παππούς, στα 70 του χρόνια, ο κυρ Γιάννης μπορεί να απέφυγε την κεντρική πολιτική σκηνή, όμως η σκέψη του είναι βαθιά πολιτική. «Πρέπει να φτιάξουμε παροικίες ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, να δουλέψουμε μεθοδικά και οργανωμένα ως κράτος και να βγάλουμε την Ελλάδα προς τα έξω», λέει συχνά, παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες που βιώνει η χώρα τον θλίβουν.

Μαζί με τους εφοπλιστές κυρίους Παναγιώτη Τσάκο του ομώνυμου εφοπλιστικού ομίλου, Συμεών Παληό της DianaShipping και Πάρη Δράγνη της GoldenYachts εδώ και λίγο διάστημα πασχίζουν να εξασφαλίσουν αντισταθμιστικά από τα κορεατικά και τα κινεζικά ναυπηγεία για όσα ελληνικά πλοία κατασκευάζονται εκεί.

Επίσης είναι χορηγός της έκδοσης του περιοδικού μας ¨ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΗΧΩ¨.

Για τους παραπάνω λόγους, και ιδιαίτερα για την επιχειρηματική του δραστηριότητα καθόσον αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση επιχειρηματικής συνέπειας και οξυδέρκειας, το Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ ΛΣ αποφάσισε την ανακήρυξή σας ως επίτιμου μέλους της, και σας απονέμει την περγαμηνή της τιμητικής αυτής διάκρισης, ως και τον θυρεό της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ. καθώς και τον τόμο της Ιστορίας Λ.Σ. μετά του σχετικού βιβλίου ποιημάτων Αξ/κών Λ.Σ.

Σας ευχόμεθα κε Γιάννη Πολυχρονόπουλε, ολόψυχα, υγεία προσωπική και οικογενειακή, δύναμη, και επιτυχίες στις δραστηριότητές σας.

Αγαπητέ κε Γιάννη Πολυχρονόπουλε, παρακαλείσθε να προσέλθετε  για την απονομή.

Παρακαλείται ο κ. Γενικός Γραμματέας (ή άλλος) για την απονομή.

Απονομή- ομιλία κ. Γιάννη Πολυχρονόπουλε

(Projector- video για το Λ.Σ. και ειδικότερα για τον Πλωτάρχη Λ.Σ. (Ο) κ. Διονύσιο Χριστοφίλη στέλεχος της Υ.Ο.Θ.Ε. του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος).

Ο Πλωτάρχης ΛΣ (Ο) Χριστοφίλης Διονύσιος- Όθωνας βραβεύεται για τον σχεδιασμό της στρατηγικής και την κατάρτιση προτάσεων που υπέβαλε, το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά έτη 2017 και 2018, οι οποίες οδήγησαν μέσω της Ειδικής Δράσης «Εξοπλισμός Οργανισμού FRONTEX» του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, στην επιπλέον χρηματοδότηση σε ποσοστό 90% δύο (02) Παράκτιων Περιπολικών σκαφών άνω των 30μ. συνολικού προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ και πέντε (05) ταχυπλόων περιπολικών σκαφών 16-19,5μ. συνολικού προϋπολογισμού 13 εκ. ευρώ.

Τέλος αναφέρεται ότι μέσω των καταβαλλόμενων προσπαθειών και ωρών εργασίας του συγκεκριμένου στελέχους, έχουν αξιοποιηθεί μέχρι στιγμής περί τα 6,51 εκατ. ευρώ μέσω της Επείγουσας Συνδρομής του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, ενώ την 21/12/18 υπεγράφησαν δύο νέες συμφωνίες Χρηματοδότησης μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνολικού ύψους 30,56 εκατ. ευρώ.

Ο ανωτέρω Αξ/κός Λ.Σ., σπούδασε στη Γαλλία και είναι κάτοχος Οικονομικών Επιστημών με ειδικότητα « Οικονομία και Διοίκηση Επιχειρήσεων» (Λίαν Καλώς) του Πανεπιστημίου Louis Pasteur του Στρασβούργου καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στην Οικονομία και Διοίκηση Εναερίων Μεταφορών (Λίαν Καλώς) του Πανεπιστημίου  Paul Cezanne της Μασσαλίας .

Κατετάγη στο Λιμενικό Σώμα την 09/02/2009, στη σχολή Ανθυποπλοιάρχων Ειδικότητας Οικονομικού ως υπαρχηγός τάξης και αποφοίτησε στις 22/06/2009 αρχηγός σειράς.

Στις 29/06/2009 τοποθετήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Θαλασσίων Συνόρων (ΕΚΘΑΣ), όπου μεταξύ άλλων οργάνωσε και συστηματοποίησε την άντληση χρηματοδοτήσεων από τον Οργανισμό FRONTEX για τη συμμετοχή του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ σε μικτές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.    

Με τη σύσταση της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΙΠΘΑΣ) την 21/10/2011, ανέλαβε καθήκοντα Τμηματάρχη Υποστήριξης Επιχειρήσεων και Θαλάσσιας Επιτήρησης. Πέραν της οικονομικής παρακολούθησης της συνεργασίας με τον FRONTEX, ήταν μέλος της ομάδος εργασίας για την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για την ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης.

Με τη σύσταση της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΥΟΘΕ) στις 29/10/2014, ανέλαβε καθήκοντα Τμηματάρχη Οργάνωσης και Ανάπτυξης με κύριες αρμοδιότητες τον συντονισμό της ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης και των πιλοτικών δράσεων καινοτόμων τεχνολογιών θαλάσσιας επιτήρησης του FRONTEX (Μη επανδρωμένα Αεροσκάφη, Αερόστατα), τον συντονισμό των δράσεων του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που συγχρηματοδοτούνται από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ) της Ε.Ε. καθώς και την οικονομική συνεργασία με τον FRONTEX.

Πέρα από τα προβλεπόμενα για το βαθμό του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις, του έχουν απονεμηθεί ατομικά ή μαζί με άλλα στελέχη του τμήματος:

Έκφραση ικανοποίησης από τον κ. Αρχηγό ΛΣ το 2009, για την επιτυχή προετοιμασία, παράλληλα με τη βασική του εκπαίδευση, διαχειριστικού ελέγχου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τρεις συγχρηματοδοτούμενες δράσεις ετών 2004-2005. 

Έκφραση Ευαρέσκειας από τον κ. Αρχηγό ΛΣ, το 2014, για την ολοκλήρωση διαχειριστικού ελέγχου από τον FRONTEX  για χρηματοδοτήσεις ύψους 3,23 εκατ. €.

Έκφραση Ικανοποίησης από τον Α΄ Υπαρχηγό ΛΣ, το 2017, για την επιμονή και επιτυχή διεκδίκηση υπολοίπου χρηματοδότησης ύψους 509.870€ από τον FRONTEX, κατόπιν άσκησης προσφυγής.

Έκφραση Ικανοποίησης από τον κ. Α΄ Υπαρχηγό ΛΣ, το 2018, για την επίτευξη συγχρηματοδότησης 90% από την Ευρ. Επιτροπή της προμήθειας ενός επιπλέον περιπολικού πλοίου άνω των 30μ. και τριών ταχυπλόων περιπολικών σκαφών άνω των 16μ., συνολικής αξίας 22,8 εκατ. €.

Έκφραση Ικανοποίησης από τον Β΄ Υπαρχηγό ΛΣ, το 2019 για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες που είχαν ως αποτέλεσμα τη συγχρηματοδότηση από το ΤΕΑ επιπλέον δράσεων του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ομιλεί απταίστως την Γαλλική, την Ισπανική και την Αγγλική γλώσσα.

Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.  

Για τους ανωτέρω λόγους, το Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ ΛΣ, κατόπιν απόφασης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος απονέμει στον Πλωτάρχη ΛΣ Διονύσιο Χριστοφίλη στέλεχος της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (Υ.Ο.Θ.Ε), τον έπαινο της βράβευσης, μετά του  θυρεού της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ. ως και τον τόμο της Ιστορίας Λ.Σ. μετά του σχετικού βιβλίου ποιημάτων Αξ/κών Λ.Σ.

Σας ευχόμεθα υγεία και εις ανώτερα

Αγαπητέ κ. συνάδελφε Πλωτάρχη ΛΣ (Ο) Διονύσιε – Όθωνα Χριστοφίλη, παρακαλείσθε για την απονομή.

Κε Αρχηγέ ή άλλος εκπρόσωπος παρακαλείται για την απονομή.

(Απονομή- ομιλία Πλωτάρχη Λ.Σ.)

  (Projector –video για τα στελέχη ΛΣ- παίζει video για το Π.Λ.Σ. 119 Κ.Λ/Χ Ηρακλείου Κρήτης)

Η επόμενη βράβευση αφορά το πλήρωμα του πλοίου Περιπολικού σκάφους (Π.Λ.Σ.119) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου Κρήτης με Κυβερνήτη  τον Υποπλοίαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Μαριετάκη (Α.Μ. 3377), διότι την 30-06-2019 χάρη στην άμεση επέμβασή του, διέσωσε έναν 23 χρόνο ημεδαπό άνδρα ο οποίος βρισκόταν σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή πλησίον ακτής Γουρνών, αψηφώντας τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή καθώς και τη δυσκολία προσέγγισης του σημείου και επιδεικνύοντας αυτοθυσία και αυταπάρνηση. Επιπροσθέτως την 03-11-2019 κατόπιν καταγγελίας στη Λιμενική Αρχή Ίου περί αγνοούμενης 47χρονης αλλοδαπής η οποία αγνοείτο στη θαλάσσια περιοχή Φολεγάνδρου καθώς στην προσπάθεια της να επιστρέψει στο ιστιοπλοϊκό σκάφος στο οποίο επέβαινε, παρασύρθηκε από ισχυρά ρεύματα και παρέμεινε στη θάλασσα για περίπου 41 ώρες καταναλώνοντας μόνο ξηρά τροφή. Στο πλαίσιο μιας καλά σχεδιασμένης και συντονισμένης επιχείρησης έρευνας και διάσωσης από το ΕΚΣΕΔ ενεργοποιήθηκε και το ΠΛΣ 119 το οποίο μετά από αξιολόγηση των παρεχόμενων πληροφοριών και σε συνεργασία με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης κατάφερε να εντοπίσει τη συγκεκριμένη αλλοδαπή εκτός της βοηθητικής λέμβου εμφανώς καταβεβλημένη  σε απόσταση 55ν.μ. από λιμένα Ηρακλείου. Οι ως άνω επιχειρήσεις, απέσπασαν ευμενή σχόλια, για την υπηρεσία και την αρτιότητα της ναυτικής κατάρτισης και τέχνης των εμπλεκόμενων στελεχών και του Λ.Σ. γενικότερα.

Ο Κυβερνήτης του ΠΛΣ-119, ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Λ.Σ. ΜΑΡΙΕΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. Είναι απόφοιτος της Σχολής Εμποροπλοιάρχων Κρήτης 1ος σε σειρά κατάταξης στο έτος του. Αποφοίτησε επίσης από την Σχολή Επίκουρων Αξιωματικών και υπηρέτησε ένα έτος σε ποντοπόρα πλοία ως Ανθυποπλοίαρχος καθώς και σε ρυμουλκό (Ρ/Κ) του Πολεμικού Ναυτικού επί δύο (02) συναπτά έτη. Εισήχθη στην ΣΔΥΛΣ το 2000. Μετά την ορκωμοσία του και έως σήμερα υπηρετεί στο ΠΛΣ 119 Κ.Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, εκτός από το διάστημα 2009-2010 που υπηρέτησε στα ΠΛΣ 607 και ΠΛΣ 401 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Αξιοσημείωτο τέλος είναι το γεγονός ότι παρόλες τις οικογενειακές του υποχρεώσεις, καθώς είναι πατέρας τριών παιδιών, έχει υπηρετήσει σε πολλά Πλωτά του Λιμενικού Σώματος, έχοντας φέρει εις πέρας με την επαγγελματική του επάρκεια και ικανότητα, με επιτυχία πάμπολλες αποστολές γεγονός που καταδεικνύει την εμπειρία, αλλά και την εμπιστοσύνη του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στο πρόσωπό του.

Για την ανωτέρω δραστηριότητα, το Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ ΛΣ, κατόπιν απόφασης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος απονέμει στο πλήρωμα του Πλωτού περιπολικού σκάφους (ΠΛΣ 119) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου Κρήτης, με κυβερνήτη τον Υποπλοίαρχο ΛΣ Γεώργιο Μαριετάκη τον έπαινο της βράβευσης, μετά του  θυρεού της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ. ως και τον τόμο της Ιστορίας Λ.Σ. μετά του σχετικού βιβλίου ποιημάτων Αξ/κών Λ.Σ.

Σας ευχόμεθα υγεία, δύναμη και εις ανώτερα

Αγαπητέ Κυβερνήτα- Υποπλοίαρχε κ. Γεώργιε Μαριετάκη παρακαλείσθε για την απονομή.

Κε Αρχηγέ ΓΕΕΘΑ ή εκπρόσωπος του ή άλλος παρακαλείται για την απονομή.

(Απονομή- ομιλία Κυβερνήτη)

  (Projector –video για τα στελέχη ΛΣ- παίζει video για την Π.Ο.Δ.Ι.Ν. Κ.Λ/Χ Μυτιλήνης Λέσβου στο πρόσωπο του Διοικητή της Σημαιοφόρου Λ.Σ. Γεωργίου Κουτρομπίλα)

Η τελευταία βράβευση αφορά τα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης Λέσβου, στο πρόσωπο του Διοικητή της Σημαιοφόρου Λ.Σ. Γεωργίου Κουτρομπίλα, διότι κατά το έτος 2019, προέβησαν στην εξάρθρωση ομάδας εμπορίας ναρκωτικών διεθνούς χαρακτήρα, στη σύλληψη εμπόρων και διακινητών, καθώς και στην κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων  ναρκωτικών ουσιών.

Ο Σημαιοφόρος ΚΟΥΤΡΟΜΠΙΛΑΣ Γεώργιος κατετάγη στο Λιμενικό Σώμα την 04-10-1993 και από 10-08-2010 υπηρετεί στον τομέα Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης. Από την 31-10-2019 ανέλαβε καθήκοντα Διοικητή του γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Η συγκεκριμένη ομάδα, αποτελείται συνολικά από δώδεκα (12) στελέχη, τα οποία χρήζουν του κύρους και της εκτίμησης, όχι μόνο των συναδέλφων τους αλλά και του συνόλου των μελών της τοπικής κοινωνίας της Λέσβου στην οποία συνυπάρχουν με τις οικογένειές τους. Ο επαγγελματισμός, η προσήλωση στο καθήκον και το υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά της ομάδας δίωξης ναρκωτικών, η οποία επιχειρεί καθημερινά και άοκνα έχοντας πάντοτε ως γνώμονα το όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Η ανωτέρω προσπάθεια της ομάδας, αποτυπώνεται για το έτος 2019 με πλήθος επιτυχιών τόσο απέναντι στη μάστιγα των ναρκωτικών όσο και ευρύτερα στην αντιμετώπιση του εγκλήματος στη Ν. Λέσβο. Ενδεικτικά για το έτος 2019 έχουν κατασχεθεί σε σύνολο 111 υποθέσεων περί τα 50 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, πλήθος χαπιών xtc, αμφεταμινών και λοιπών παραισθησιογόνων ουσιών ενώ έχουν συλληφθεί συνολικά 114 άτομα. Επίσης, όπως προαναφέρθηκε καταλυτική είναι η συνδρομή των στελεχών που πλαισιώνουν την ομάδα, στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, καθότι σε σύνολο 23 υποθέσεων, συνελήφθησαν (για το έτος 2019) συνολικά 23 άτομα και κατασχέθηκαν περί τα 3.633 πακέτα τσιγάρων και μεγάλη ποσότητα χύμα καπνού. Τέλος, καθοριστική είναι η προσπάθεια που καταβάλλεται για την καταπολέμηση της διακίνησης ατόμων με χρήση πλαστών εγγράφων, καθότι για το έτος 2019 κατασχέθηκαν συνολικά 56 πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και συνελήφθησαν 35 άτομα.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι, η Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, δραστηριοποιείται καθημερινά σε μια περιοχή που πλήττεται, όσο καμία άλλη από το μεταναστευτικό φαινόμενο. Κάθε στέλεχος της ομάδας, ασχολείται καθημερινά και σε παράλληλα καθήκοντα διαχείρισης των εισερχόμενων μεταναστευτικών ροών πέραν των συγκεκριμένων καθηκόντων του.

Το γεγονός αυτό, προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη αξία στο τεράστιο έργο της αντιμετώπισης των ναρκωτικών ουσιών και του λαθρεμπορίου, καθότι η συνεχόμενη αύξηση των εισερχόμενων μεταναστευτικών ροών, απαιτούν επιπλέον ζήλο, αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα στο καθήκον, προκειμένου να αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Η δίωξη των προαναφερομένων αδικημάτων και κυρίως αυτής των ναρκωτικών ουσιών αποτελεί ύψιστη ηθική και νομική υποχρέωση των στελεχών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και ενέργειες όπως οι δικές σας, καταδεικνύουν τον υψηλό βαθμό επαγγελματισμού και άριστης προανακριτικής κατάρτισης που διαθέτετε. Με αυτόν τον τρόπο ισχυροποιείται στη συνείδηση των πολιτών η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός προς το Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ.

Για τους παραπάνω λόγους, το Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ ΛΣ, κατόπιν απόφασης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος απονέμει στα δώδεκα (12) στελέχη της (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης Λέσβου, στο πρόσωπο του Διοικητή της Σημαιοφόρου ΛΣ Γεωργίου Κουτρομπίλα, τον  έπαινο της βράβευσης, μετά του  θυρεού της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ. ως και τον τόμο της Ιστορίας Λ.Σ. μετά του σχετικού βιβλίου ποιημάτων Αξ/κών Λ.Σ.

Σας ευχόμεθα στον Διοικητή και στα στελέχη της Π.Ο.Δ.Ι.Ν., υγεία, δύναμη και εις ανώτερα

Αγαπητέ κ. συνάδελφε Υποπλοίαρχε κ. Γεώργιε Κουτρομπίλα ως Διοικητή της Π.Ο.Δ.Ι.Ν. του Κ. Λ/Χ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, παρακαλείσθε να προσέλθετε για την απονομή.

Κε Γεν Γραμματέα ή Αρχηγέ ΓΕΣ ή ΓΕΑ ή ΓΕΝ ή εκπρόσωπε ή Σεβασμιώτατε ή Επιτ. Αρχηγέ παρακαλείσθε για την απονομή.

(Απονομή- ομιλία βραβευθέντος Διοικητού Π.Ο.Δ.Ι.Ν.)

  (Projector –video το σήμα της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ ΛΣ)

Παρακαλείται ο κ. Υπουργός Ναυτιλίας (ή ο εκπρόσωπός του) για ένα σύντομο χαιρετισμό.

   Σας γνωρίζουμε ότι, μετά την ευλόγηση της πρωτοχρονιάτικης πίτας και της διανομής της, υπάρχουν δύο φλουριά, το ένα στην πίτα και το δεύτερο στα κομμάτια που θα σας διανεμηθούν.

Στα δύο λοιπόν φλουριά αντιστοιχούν δύο δώρα. Όποιοι είναι οι τυχεροί να μας τα προσκομίσουν για να παραλάβουν τα δώρα τους.

Μακαριώτατε ή Σεβασμιώτατε ή Σεβαστοί Πατέρες, παρακαλείσθε όπως ευλογήσετε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ.

Καλή διασκέδαση-Καλή Χρονιά το 2020

Σας ευχαριστώ