Ψήφισμα για τον εκλιπόντα Ναύαρχο Λ.Σ. εα Γ. Βασόπουλο

 Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού  Σώματος και της Λέσχης Λιμενικού Σώματος επί τω θλιβερώ αγγέλματι του αδοκήτου  θανάτου του Επιτίμου Αρχηγού Λ.Σ. Ναυάρχου  ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος διετέλεσε επί δεκαετίαν Αριστίνδην Μέλος του Δ.Σ. Της Ε.Α.Α.Λ.Σ., συνήλθαν σήμερα σε έκτακτη κοινή συνεδρίαση και μετά από διεξοδική συζήτηση, για την διά βίου προσφορά του στην Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία και την σύνολη στρατιωτική σταδιοδρομία του, στο Λιμενικό Σώμα του οποίου ο εκλιπών υπήρξε επίλεκτη προσωπικότητα.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Σ Α Ν

α) Να παραστούν σύσσωμα στην κηδεία.

β) Να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του κατά το πέρας της συνεδρίασης.

γ) Να καταθέσουν στέφανα στην σωρό του εκλιπόντος.

δ) Να διαθέσουν στην μνήμη του ποσό στα μη κερδοσκοπικό ιδρύματα ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ και  «ΑΡΓΩ» διά την περίθαλψη παιδιών με ειδικές ανάγκες των ναυτικών.

ε) Να εκφράσουν συλλυπητήριες ευχές στην οικογένειά του.

στ) Να αναρτήσουν το παρόν στην ιστοσελίδα τους και να το δημοσιεύσουν στα έντυπα που εκδίδουν Σύλλογοι και Ενώσεις του Λιμενικού Σώματος.

Πειραιάς 30 Μαρτίου 2015

Οι Πρόεδροι

Γεώργιος Καλαρώνης            Πελοπίδας Αγγελόπουλος

 Υποναύαρχος Λ.Σ. ε.α              Αντιναύαρχος Λ.Σ. ε.α.

Οι Γενικοί Γραμματείς

  Παναγιώτης Καλογείτων                    Αθανάσιος Παπαδόπουλος

 Υποναύαρχος Λ.Σ. ε.α.                             Πλοίαρχος Λ.Σ. ε.α.

Επικήδειος ομιλία Αντιναυάρχου Λ.Σ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Πελοπίδα

    Επιτίμου Α Υπαρχηγού – Προέδρου ΛΕΣΧΗ Λ.Σ., στην κηδεία του

Ναυάρχου Λ.Σ. Γεωργίου Βασόπουλου Επιτίμου Αρχηγού Λ.Σ. την

31/03/2015 στον Ιερό Προφήτου Ηλιού Αγίας Παρασκευής Αττικής

        Το Λιμενικό Σώμα θρηνεί την απώλεια ενός λαμπρού μέλους του, του Ναυάρχου-Επιτίμου Αρχηγού Λ.Σ. Γεωργίου Βασόπουλου.

Λέγω λαμπρού μέλους του, διότι ο Αρχηγός Ναύαρχος Γεώργιος Βασόπουλος, πέραν της επαγγελματικής του καταξίωσης, της προσωπικότητάς του της ευφυΐας και τόσων άλλων προσόντων που απλόχερα του έδωσε ο θεός, διετέλεσε Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κατά την περίοδο από 07/05/1990 έως 27/02/1992.

Ένα αδόκητο ατύχημα σας στέρησε τη ζωή τόσο άδικα και δεν σας άφησε να χαρείτε κόπους πολύχρονους δουλειάς, που καμαρώνατε ιδιαίτερα και δικαιολογημένα και με την αισιοδοξία που σας διέκρινε.

Από όποιες υπηρεσίες υπηρετήσατε παραμένει η σφραγίδα σας, διότι δημιουργήσατε εξαιρετικό έργο και οι πρωτοβουλίες με τις εισηγήσεις σας ήταν αξιοσημείωτες και αποτελεσματικές.

Υπηρετήσατε σε Υπηρεσίες του εσωτερικού και του εξωτερικού και κυρίως αφιερώσατε μεγάλο χρόνο στη Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας ως Διευθυντής του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Σημαντική η προσφορά σας στην Εμπορική Ναυτιλία σε εσωτερικό και εξωτερικό επίπεδο.

Πολύτιμη υπήρξε η παρουσία σας στο εξωτερικό ως Προξενικός Λιμενάρχης Λονδίνου.

Ως Αρχηγός Λιμενικού Σώματος πετύχατε τις μεγάλες ισορροπίες που ανέκαθεν χρειαζόταν το Λιμενικό Σώμα, όπως αρμονικά να συμβαδίζουν τα θέματα αστυνόμευσης και η παρουσία του Λ.Σ. ως στρατιωτικά συντεταγμένου σώματος με την πορεία των θεμάτων της Εμπορικής Ναυτιλίας όπως Νόμοι, κανονισμοί, Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, εργασιακά ναυτικής εργασίας και ασφαλιστικά.

Οι δικοί σας άνθρωποι, οι φίλοι, οι συνάδελφοι βρισκόμαστε δίπλα σας, βαθύτατα συγκινημένοι και δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ, γιατί ήσασταν ο δικός μας άνθρωπος.

Ως Πρόεδρος και εκπροσωπώντας την Λέσχη Λιμενικού Σώματος, ευχόμαστε στην αγαπημένη σας σύζυγο ως και στα παιδιά σας την εξ ύψους παρηγορία.

Ευχόμαστε ο χρόνος να γίνει βάλσαμο στο βαρύ πένθος τους. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σας μετά των Αγίων και Δικαίων.

 

Καλό ταξίδι αξιοσέβαστε Αρχηγέ μας – Ναύαρχέ μας.

 

Αιωνία σας η μνήμη.