11ήμερη εκδρομή στην Πολωνία

11 ήμερη ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΟΦΙΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

ΒΡΟΤΣΛΑΒ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΓΚΡΑΤΣ

ΤΕΡΓΕΣΤΗ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Από 24 Ιουνίου μέχρι 4 Ιουλίου 2019

1η ημέρα Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 :   ΑΘΗΝΑ – ΣΟΦΙΑ

Νωρίς το πρωί σαλπάρουμε για τη ΣΟΦΙΑ με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν για καφέ και φαγητό.

Άφιξη το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 :    ΣΟΦΙΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ  

Πρωινό στο ξενοδοχείο  και αναχώρηση για το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 :   ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ  – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και άμεση αναχώρηση  για την Κρακοβία, μια από τις πιο  κομψές πόλεις της Ευρώπης, με ηλικία πάνω από 1,000 χρόνια  και πρώτη πρωτεύουσα της Πολωνίας.   Άφιξη στην Κρακοβία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Χρόνος ελεύθερος για βραδινή περιήγηση. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 : ΚΡΑΚΟΒΙΑ (50 χλμ)

  Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση  για  ξενάγηση στα   αλατωρυχεία της Βιελίτσκα (15 χμ ΝΑ της Κρακοβίας, σε βάθος 327 μ, τα ηλικίας 700 χρόνων αλατωρυχεία είναι  προστατευόμενα από την UNESCO και  αποτελούν μια εκπληκτική υπόγεια εμπειρία αφού πρόκειται για  μοναδικό κειμήλιο στην ιστορία της ανθρωπότητας. Στις  υπόγειες στοές βρίσκονται εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο ορυκτό αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες   προσδίδοντας  στο αλατωρυχείο μια γοητεία η οποία παρακινεί τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, εδώ και αιώνες να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό έργο τέχνης).

Επιστροφή στην Κρακοβία  με τα πόδια ξενάγηση στο Βασιλικό κάστρο Βάβελ, Καθεδρικό Ναό στον οποίο είναι θαμμένοι οι Βασιλείς της Πολωνίας, το κωδωνοστάσιο του βασιλιά Σιγισμόνδου, τη  μεσαιωνική πλατεία με την γοτθικού ρυθμού εκκλησία Μαριάτσκι, στο αναγεννησιακό κτίριο Σουκιένιτσε όπου παλαιότερα διακινούνταν το εμπόριο των υφασμάτων και τώρα στεγάζει το μεγαλύτερο κατάστημα με σουβενίρ και μια έκθεση ζωγραφικής Πολωνών ζωγράφων. Ακολουθεί επίσκεψη στο μουσείο-φάμπρικα Σίντλερ (γνωστή από τη κινηματογραφική ταινία “Η λίστα του Σιλντερ”) στο Καζίμιεζ (εβραικό γκέτο)  με τα μικρά οχήματα (προαιρετικά).  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

5η ημέρα Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 :  ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ –ΤΕΣΤΟΧΩΡΑ- ΒΑΡΣΟΒΙΑ

 Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για επίσκεψη στο διαβόητο στρατόπεδο συγκέντρωσης,  Άουσβιτς – Μπιργκενάου (Οswiecim / Berkenau),  ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο πάνω από 2 εκ. άτομα κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, θλιβερό μνημείο του Ολοκαυτώματος  που αντιπροσωπεύει μια από τις πιο μαύρες σελίδες της Παγκόσμιας Ιστορίας.

Συνεχίζουμε για τη Τσεστοχόβα (Czestochowa), «θρησκευτική πρωτεύουσα» της  Πολωνίας, με εκατομμύρια πιστών να συρρέουν από όλα τα μέρη της γης, για να προσκυνήσουν  στο μοναστήρι της Γιάσνα Γκόρα, τη θαυματουργή εικόνα της ΜΑΥΡΗΣ ΜΑΝΤΟΝΑΣ (η εικόνα χρονολογείται από το 14ο αιώνα), αλλά ο θρύλος λέει ότι την εικόνα την έφτιαξε ο Ευαγγελιστής Λουκάς από ένα κομμάτι ξύλο από το τραπέζι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΝΑΖΑΡΕΤ.  

    Άφιξη στη πρωτεύουσα της Πολωνίας, τη Βαρσοβία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και νυκτερινή περιήγηση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 : ΒΑΡΣΟΒΙΑ

  Μετά το πρωινό θα ξεκινήσει η ξενάγηση με επίσκεψη του ανακτόρου Λαζιένσκι, ένα συγκρότημα παλατιών, κήπων και πάρκων από τον 17ο αιώνα. Θα δούμε το Stara Pomaranczirnia (χειμερινός κήπος με εξωτικά φυτά και γκαλερί αγαλμάτων), το Λευκό Σπίτι, το Παλάτι στο Νερό (παραμυθένιο παλάτι – Βασιλικό ανάκτορο), το Θέατρο στο Νερό και το διάσημο άγαλμα του Σοπέν ενώ στη συνέχεια θα δούμε  το σύγχρονο Μουσείο της εξέγερσης, το εβραϊκό Γκέτο, το Παλάτι Πολιτισμού και Επιστημών, δώρο του Στάλιν κατά την σοβιετική περίοδο διακυβέρνησης της χώρας, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, το μπαρόκ ανάκτορο Κρασίνσκι ή ανάκτορο της Κοινοπολιτείας, ένα από τα ωραιότερα κτίρια της πόλης, το Βασιλικό Ανάκτορο, εξαιρετικό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, που ολοκληρώθηκε σε πολλές φάσεις και ανατινάχθηκε από τους Γερμανούς στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ξανακτισμένο πάνω στα ερείπιά του ενώ σήμερα στεγάζει το Κοινοβούλιο (Sejm). Συνεχίζουμε για τη Παλιά Πόλη με την κεντρική πλατεία του κάστρου, ή Plac Zamkowy, που σώθηκε από την θηριωδία των ναζί και αποτελεί δημοφιλή χώρο συνάντησης τόσο των τουριστών όσο και των κατοίκων της πόλης, την πλατεία της αγοράς, το σπίτι Μουσείο της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, τη Πινακοθήκη. Χρόνος ελεύθερος στη παλιά πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 : ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΒΡΟΣΤΛΑΒ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και άμεση αναχώρηση για μία από τις παλαιότερες, μεγαλύτερες και πιο όμορφες πόλεις στην Πολωνία , το Βρόστλαβ (Μπρεσλάου), περνώντας από την περιοχή  της Walbrzych όπου βρίσκεται το Κάστρο Ξιάζ (Książ Castle) ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα στη χώρα. Χτισμένο σε έναν μεγαλοπρεπή απότομο βράχο με θέα στον ποταμό Pelcznica, αναφέρεται ως  το  «μαργαριτάρι της νότιας Σιλεσία και  ήταν ένα από τα καταφύγια του Χίτλερ στο οποίο δεν έμεινε ποτέ.

Θα ξεναγηθούμε στο κάστρο και σε τμήμα του καταφυγίου.

Αφιξη στο Βρόστλαβ αργά το απόγευμα, γερμανική πόλη  που προσαρτήθηκε στην Πολωνία μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Περιήγηση της πόλης όπου θα δούμε την κεντρική πλατεία Ρίνεκ με τα κτίσματα των Συντεχνιών και το παλιό Δημαρχείο, από τα ωραιότερα της Πολωνίας, τον καθεδρικό Ναό του Ιωάννη του Βαπτιστή και το Ναό της Αγίας Ελισάβετ, του οποίου ο γοτθικός πύργος φθάνει τα 92μ.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος.  Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 : ΒΡΟΣΤΛΑΒ  – ΓΚΡΑΤΖ   

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πόλη του Γκρατς, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της  Αυστρίας μετά από τη Βιέννη και η πρωτεύουσα του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Στυρίας.

Το Γκρατς ήταν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2003, διαθέτει 6 πανεπιστήμια με πάνω από 40.000 φοιτητές και  τον μεσαίωνα είχε την έδρα του ένας πλάγιος κλάδος της οικογένειας των Αψβούργων και αργότερα ο αυτοκράτορας Φρειδερίκος  Γ’.

Κληροδότημα των Αψβούργων είναι η Άλτστατ (παλιά πόλη), που έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς  της Unesco.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Γκρατς και χρόνος ελεύθερος.  Διανυκτέρευση.

 9η ημέρα Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 : ΓΚΡΑΤΖ -ΤΕΡΓΕΣΤΗ – ΛΙΜΑΝΙ  ΒΕΝΕΤΙΑΣ –εν πλω

Πρωινό στο ξενοδοχείο και βάζουμε πλώρη για μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ιταλίας, την Τεργέστη, την άλλοτε ρωμαϊκή πόλη «Tergeste», η οποία ενώθηκε με την Ιταλία το 1919 ενώ προηγουμένως βρισκόταν στα χέρια των Βενετών (το 13ο αιώνα) και των Αυστριακών για 500 ολόκληρα χρόνια. Η επιρροή και των δύο αυτών λαών είναι έντονη, κυρίως στην αρχιτεκτονική της πόλης.  

Η πόλη σχεδιασμένη ως αυτοκρατορικό επίνειο της Βιέννης, την περίοδο των Αψβούργων, θα εντυπωσιάσει κάθε επισκέπτη με το κέντρο της πόλης, το Borgo Teresiano, τη νεοκλασική αρχιτεκτονική, την πολεοδομία των κτιρίων του 18ου αιώνα και τα βιεννέζικα καφέ που σερβίρουν πικάντικες ευρωπαϊκές γεύσεις.

Η Piazza Unità d’Italia, η κεντρική πλατεία της Τεργέστης που βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου του San Giusto, στη μια πλευρά της ανοίγεται προς τον κόλπο της Τεργέστης και περιβάλλεται από πολυάριθμα κτίρια όπως το Palazzo Stratti (οικία έλληνα  εμπόρου, σήμερα στεγάζει το πιο ιστορικό καφέ, το Caffè degli Specchi, 1839),  το Palazzo Modello, το Palazzo Pitteri (το παλαιότερο της πόλης), το Palazzo della  Luogotenenza austriaca, σήμερα στεγάζεται η Νομαρχία και το Palazzo Μunicipio, στη κορυφή του οποίου υπάρχει πύργος πάνω στον οποίο βρίσκεται μία καμπάνα με δύο ανθρώπινα ομοιώματα που την χτυπούν και σηματοδοτούν την ώρα και ονομάζονται Μικέτσε και Γιακέτσε (από το σλοβένικο Mihec και Jakec).

Έχει συνολική έκταση 12.280 τ.μ. και είναι η μεγαλύτερη παραθαλάσσια πλατεία της Ευρώπης.

Η καρδιά της ελληνικής παροικίας της πόλης χτυπάει στην Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Τριάδας που βρίσκεται δίπλα στη προκυμαία ενώ απέναντι ακριβώς  βρίσκεται η προτομή του εθνομάρτυρα και αγωνιστή Ρήγα Φεραίου για να μας θυμίζει τη σύλληψη του από τους Αυστριακούς το 1798.

Επίσκεψη στην ελληνική εκκλησία και το Βυζαντινό Μουσείο.

Συνάντηση με μέλη της Ελληνικής Κοινότητας.   Χρόνος ελεύθερος.

Αργά το βράδυ θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι της Βενετίας όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της MINOAN LINES 1  ώρα μετά τα μεσάνυχτα.  Τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

10η ημέρα Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 : ΛΙΜΑΝΙ  ΒΕΝΕΤΙΑΣ – εν πλω – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ημερήσια κρουαζιέρα στην Αδριατική με προορισμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Γεύμα εν πλω και χρόνος  ελεύθερος για να απολαύσετε τις ανέσεις του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω

11η ημέρα Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019  : ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και άμεση αναχώρηση για την Αθήνα και τον Πειραιά με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση.

Περιλαμβάνονται

 • Μεταφορές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Διανυκτερεύσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία 4****
 • Πλούσιο πρωινό στα ξενοδοχεία
 • Δείπνο καθημερινά στα ξενοδοχεία μας, εκτός Γκρατς
 • Εισιτήριο πλοίου σε τετράκλινη εσωτερική καμπίνα
 • Γεύμα εν πλω στο πλοίο
 • Συνοδός – ξεναγός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
 • Ασφάλεια Αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια

Δεν περιλαμβάνονται

Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα, ποτά στα γεύματα και φιλοδωρήματα, ή όσα αναφέρονται ως προαιρετικά

Πληροφορίες – Ταξιδιωτικά έγγραφα

1.- Απαραίτητη προϋπόθεση ταυτότητα νέου τύπου με Λατινικούς χαρακτήρες, ή Διαβατήριο σε ισχύ. (Ταυτότητες  που έχουν τα γράμματα Γ-Δ-Θ-Λ-Ξ-Π-Σ-Φ-Ψ-Ω δεν ισχύουν και πρέπει να αντικατασταθούν

2.- Κάτοχοι μη ελληνικών εγγράφων, έχουν την ευθύνη για τη διέλευση των συνόρων.

3.- Παιδιά κάτω των 18 ετών που ταξιδεύουν συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη επικυρωμένη συγκατάθεση του άλλου γονέα.

4.- Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο νέου τύπου, σε ισχύ.

5.- Τα παιδιά κάτω των 18 ετών που ταξιδεύουν χωρίς γονείς, χρειάζεται έγγραφη επικυρωμένη συγκατάθεση και των δύο γονέων.

 1. – Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η συμμετοχή στην εκδρομή λογίζεται με την κατάθεση της προκαταβολής 225 € / άτομο.
 • Η Εξόφληση μπορεί να γίνει τμηματικά και να έχει ολοκληρωθεί 25 ημέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης
 • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων
 • Οι θέσεις στο πούλμαν καθορίζονται από την ημερομηνία πληρωμής

  

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Λέσχη Αξιωματικών Λ.Σ. 210 4220227

Νικ. Γκλεζάκος  210 8959196 – 6977221028