Έκφραση συγχαρητηρίων

ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Πειραιάς 24 Δεκεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια προς τους Κελευστές Λ.Σ. Θεόδωρο Καλτσά και Παναγιώτη Μουρτζίνη του Λιμεναρχείου Κυλλήνης, οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους διέσωσαν μια οδηγό, που κινδύνευσε σοβαρά στο λιμάνι της Κυλλήνης.

    Συγκεκριμένα το βράδυ της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου 2019, λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Fior di Levante», της εταιρίας «Levante Ferries», αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα μετά την πρόσδεσή του στο λιμάνι της Κυλλήνης, προερχόμενο από την Κεφαλονιά.

    Κατά την διάρκεια της αποβίβασης επιβατών και οχημάτων μία απρόβλεπτη και βίαια μετατόπιση του πλοίου λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, ένα αυτοκίνητο που εκείνη την ώρα αποβιβάζονταν, βρέθηκε στο κενό μεταξύ προβλήτα και της ράμπας του πλοίου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει άμεσα η ζωή της οδηγού του.

      Οι δύο Κελευστές αντελήφθησαν τον άμεσο κίνδυνο, ενεργώντας αστραπιαία  και με κίνδυνο τη ζωή τους, πρόλαβαν να απεγκλωβίσουν την οδηγό του, ενώ το αυτοκίνητο λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, βυθίστηκε στην θάλασσα.

   Η πράξη αυτή των στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αποδεικνύει το υψηλό φρόνημα των ανδρών και γυναικών του Σώματος, αλλά και την αυταπάρνηση  που εκτελούν καθημερινά τα καθήκοντά τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

            Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας                                                

     Πελοπίδας Αγγελόπουλος                Αθανάσιος Παπαδόπουλος

        Αντιναύαρχος Λ.Σ. ε.α.                           Πλοίαρχος Λ.Σ. ε.α.  

    Επίτιμος Α΄. Υπαρχηγός Λ.Σ.